به گزارش روز شنبه اگزیم نیوز، صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش سه ماهه خود اعلام کرد که ایران به رشد ۵.۴ درصدی دست یافته است؛ این در حالی است که رشد اقتصادی دنیا در این سال نسبت به سال قبل از کاهش یافته و به ۳.۱ درصد رسیده بود. متوسط رشد اقتصادهای توسعه یافته در این سال تنها ۱.۶ درصد بود. متوسط رشد این اقتصادها در سال ۲۰۲۲، ۲.۶ درصد اعلام شده بود.
کشورهای در حال توسعه نیز به طور متوسط رشد ۴.۱ درصدی در سال ۲۰۲۳ داشتهاند که بر این اساس اقتصاد ایران بیشتر از متوسط اقتصادهای همردیف خود رشد کرده است. اقتصادهای منطقه خاورمیانه به طور متوسط رشد ۲درصدی داشتهاند. در این منطقه عربستان با رشد منفی ۱.۱ درصدی مواجه شده است.
کارشناسان، اعمال سیاستهای فعال در حوزه تجارت انرژی را در دستیابی کشورمان به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی موثر می دانند. در شرایطی که فروش نفت و گاز کشور با مشکلات عدیده و تحریمهای شدید روبروست، سیاست سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی و تأمین خوراک مورد نیاز مینی پالایشگاههای شرق آسیا توانست به ما در فروش نفت کمک کند.
نقش اتکا به توان داخلی و دانش بنیانی در صنایع نفت و گاز کشور را در افزایش تولید و فروش این منابع نباید فراموش کنیم؛ به طور مثال، با کمک متخصصان داخلی به بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی دست یافتدو تولید خود را روزانه تا ۱۵ میلیون متر مکعب افزایش دادیم.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس با اشاره به این موضوع که رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی که در گزارش صندوق بین المللی پول آمده است، بر اثر استفاده از ظرفیتهای موجود به دست آمد، اظهار داشت: بر اثر اجرا شدن سیاستهای فعال و صحیح توانستیم به فروش نفت و گاز خود مبادرت کنیم و رشد اقتصادی خوبی در سال گذشته ثبت شده است.
حسن نوروزی با اشاره به اینکه صنعت نفت دروازه سرمایهگذار خارجی به کشور است، ادامه داد: هنوز پتانسیلهای زیادی برای فروش نفت، گاز، بنزین، برق و... در منطقه داریم. استفاده از این ظرفیتها میتواند بیش از پیش ما را به رشد اقتصادی برساند.
عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس تاکید کرد: نباید اجازه دهیم روند فعلی رشد اقتصادی در کشور متوقف شود و نیاز است با سیاستگذاریهای درست به راه خود ادامه دهیم.
به گفته نوروزی، رونق اقتصادی بر اثر سیاستگذاریهای صحیح و ساماندهی امور به دست میآید؛ به ویژه لازم است از نیروهای انقلابی، مومن و متعهد کشور در راستای رشد اقتصادی کشور بهره ببریم.
وی گفت: یکی از مهمترین راهکارهای پیش رو برای افزایش رشد اقتصادی کشور این است که به صادرات خدمات فنی و مهندسی بپردازیم. کشورمان در حوزه نفت و گاز تجربیات خوبی طی سالیان دراز کسب کرده است، انتقال این دانش به کشورهای دیگر برایمان منفعت زیادی دارد.
این نماینده مجلس ادامه داد: رشد اقتصادی سال گذشته بر اثر توجه به بسترسازی در جذب سرمایه گذاری خارجی، دیپلماسی فعال انرژی در بازارسازی برای نفت و گاز ایران و تمرکز جدی بر دانش بنیان شدن صنعت نفت و اتکا به توان داخلی حاصل شد. این رویکرد موفقیت آمیز دولت موجب رشد اقتصادی بسیار خوبی در سال ۱۴۰۲ شده و با تداوم این رویکرد، به بهبود وضعیت کشور به لحاظ رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی کمک میکند.
نوروزی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه طی سالهای گذشته تحت تحریمهای شدید برای فروش نفت و گاز قرار داشتیم، اما واقعیت این است که کشورهای دیگر به این منابع نیاز دارند. کشورهای منطقه نیازمند نفت و گاز ایران هستند و با استفاده از این فرصتها توانستیم به افزایش فروش این منابع اقدام کنیم.
وی در خصوص این سوال که نقش بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی توسط یک پیمانکار ایرانی و تأثیر چنین اقداماتی بر رشد اقتصادی کشور چیست؟ پاسخ داد: اصولاً تجربه ثابت کرده است که هر جا به خودمان و توان داخلی تکیه کردهایم، موفقیت به دست آمده است. این اقدامات مثبت است و باید بیش از پیش گسترش یابد.
عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس در پایان تأکید کرد: هنوز هم پتانسیلهای زیادی در منطقه برای فروش نفت، گاز، برق، بنزین و... وجود دارد و باید برای بهره برداری از این ظرفیتها چاره اندیشیهای لازم را داشته باشیم.
نظر شما