قالیباف: بدون شفافیت، نمی توان به کارآمدی دست یافت

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کارآمدی دین در اداره جامعه باید مهمترین هدف همه کارگزاران نظام اسلامی باشد، اظهار داشت:‌ در بحث مربوط به حکمرانی نو، بحث شفافیت یک اصل ملی است و امکان ندارد بدون شفافیت به یک مجموعه کارآمد دست یابیم.

به گزارش اگزیم‌نیوز، محمدباقر قالیباف روز یکشنبه در همایش ملی ارتقای شفافیت که با حضور سران قوا در سالن اجلاس سران برگزار شد، اعتماد را مهم‌ترین و اصلی‌ترین سرمایه ملی هر جامعه‌ دانست.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به همان میزانی که بر حوزه محتوای نظری شفافیت تسلط پیدا کرده و به آن عمق می‌بخشیم، نیازمند آن هستیم که در تحقق و پیاده سازی ابعاد مختلف حکمرانی نیز به شفافیت توجه کرده و فاصله میان حرف و عمل را کاهش دهیم تا ضمن بهره‌مندی مردم، پایه‌های حکومت مستحکم شود.

قالیباف اعتماد را مهم‌ترین و اصلی‌ترین سرمایه ملی هر جامعه‌ عنوان کرد و اظهار داشت: در همه دولت‌ها در طول تاریخ موضوع مبارزه با فساد و شفافیت مهم بوده است و بسیاری از دولت‌ها و حکومت‌ها نتوانسته‌اند به‌خاطر بی‌توجهی به شفافیت و فساد، به اهداف خود برسند چرا که نتوانستند به موقع پیشگیری کرده و اتفاقات را جبران کنند.

وی شفافیت و مبارزه با فساد را در ذات انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی و بر مبنای وظیفه شرعی برخاسته از مکتب قرآن و اهل بیت(ع) دانست و تاکید کرد: معنویت، عقلانیت و عدالت سه رکن اساسی اندیشه امام(ره) و وظیفه دنیوی و اخروی ماست.

رئیس مجلس با یادآوری اینکه در نظام اسلامی باید با جدیت به موضوع شفافیت نگریسته شود، آن را امری تزیینی و تشریفاتی ندانست و تاکید کرد: شفافیت وظیفه‌ای شرعی، یک امر اعتقادی و یک حق عامه است.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری باید موضوع کارآمدی دین در اداره جامعه هدف تمام کارگزاران نظام اسلامی باشد، اظهار داشت: بدون تعارف در موضوع حکمرانی نو، بحث شفافیت یک اصل ملی است؛ در حکمرانی نو بحث ما این است که کانون ارزشی حکمرانی، کارآمدی است و قابل تصور نیست که بدون شفافیت به کارآمدی در مجموعه‌ای برسیم.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطر نشان کرد: همچنان که قانون اساسی را گزینشی انتخاب نکرده و یکپارچه و همه جانبه به آن می‌نگریم، امر شفافیت نیز یک امر ملی است که باید یکپارچه، بدون تبعیض و به‌صورت ممتد پیگیری شود.

وی با بیان اینکه بحث شفافیت همچون قانون اساسی باید به صورت مداوم و غیرگزینشی در دستور کار قرار گیرد و از فراز و نشیب های سیاسی هم مصون بماند، به طرح شفافیت آرا در قوای سه گانه که در مجلس به تصویب رسیده است، اشاره کرد و افزود:‌ باید در همه قوا و سطوح شفافیت داشته باشیم.

رئیس قوه مقننه درباره اینکه گفته می شود بخشی از اطلاعات برای جلوگیری از دسترسی دشمن و سوءاستفاده آن طبقه بندی می شوند، اظهار داشت: در همه موضوعات بجز موارد محرمانه و سری که درباره آنها قوانین خاص وجود دارد، بقیه اطلاعات باید در دسترسی همگان قرار گیرد.

قالیباف همچنین با تاکید بر اینکه ورود به حوزه خصوصی و زندگی شخصی مردم ممنوع است، اظهار داشت:‌ مجلس در طرح شفافیت آرا برای همه قوا و بخش ها پیش بینی های لازم را داشته است که اکنون این طرح به دلیل اصرار مجلس بر برخی موضوعات در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد.

نباید برداشت‌های متفاوت از شفافیت وجود داشته باشد

رئیس مجلس شورای اسلامی نهاد قانونگذاری را شفاف‌ترین قوه توصیف کرد و اظهار داشت:‌ هر قانونی که در مجلس تصویب می شود و همه مذاکرات جلسات علنی مجلس در دسترس مردم است.

قالیباف با بیان اینکه شفاف‌سازی باید در همه بخش‌ها جدی گرفته شود و باید به مردم حق دسترسی به اطلاعات را بدهیم، اظهار داشت:‌ باید شفافیت را یک رکن بدون جایگزین در حکمرانی بدانیم و اجازه ندهیم موضوع شفافیت به دست خوانش‌های متفاوت داده شده و از آن برداشت های متفاوت شود.

رئیس مجلس در ادامه با اشاره به وجود هفت دستگاه نظارتی در کشور، از آنان خواست که در حین نظارت و بازرسی به این نکته توجه کنند که شجاعت تصمیم‌گیری را از مدیران قوی و امین سلب نکنند.

وی در عین حال خواهان برخورد با متخلفان شد و اظهار داشت:‌ با متخلف و کسی که فساد کرد باید به طور جدی و بدون ترحم برخورد کرد زیرا علاوه بر آسیب‌های فعل حرام و مال حرام، واقعا آبرو، عقبه و اعتبار نظام را دچار خدشه می کند.

رئیس مجلس شفافیت و کارآمدی را چالش امروز کشور دانست و افزود: امروز در حوزه مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و محیط زیستی چالش داریم و مردم از ما ناراضی هستند لذا باید به گونه ای عمل کنیم که این ضعف ها برطرف شود.

وی خواستار توجه به چهار رویکرد هوشمندسازی، شفاف سازی، مردمی سازی و کارآمدسازی برای استقرار حکمرانی قوی شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردمی‌سازی باید در اقتصاد باشد و اقتصاد باید شفاف سازی، مردمی سازی و هوشمندسازی شود تا با فساد مبارزه شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۸۵ درصد اقتصاد، دولتی است در حالی که اقتصاد دولتی ذاتا فسادزا است.

قالیباف خواستار مردمی سازی در عرصه اقتصاد، فرهنگ، سیاست، مسائل اجتماعی و محیط زیست شد و افزود: در حوزه دفاعی و امنیتی نیز می‌توان مردمی سازی کرد؛ این هنر انقلاب اسلامی است که دوران دفاع مقدس را به صورت مردمی اداره کرد تا موفق شد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هوشمندسازی، مردمی سازی، شفاف سازی و کارآمدسازی باید در همه ابعاد زندگی مردم دیده شود، عنوان کرد: با حکمرانی نو و نگاه نو به قانون اساسی و اصل ملی مانند شفافیت و با استفاده از فناوری به خصوص با وجود نیروهای جوان پیش قراول این عرصه و جوانان دانشمندی که در خط اول فناوری داریم، باید در این مسیر قرار گرفته و با سرعت بیشتری بر مشکلات فائق آییم.

کد خبر 58875

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 7 =