به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز، وزارت خزانه داری آمریکا روز به وقت محلی در بیانیه ای ادعا کرد: امروز، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC) در هماهنگی با وزارت دادگستری آمریکا، شبکهای متشکل از شش نهاد و دو فرد مستقر در ایران، امارات متحده عربی (UAE) و جمهوری خلق چین (PRC) را هدف قرار داده است که مسئول تامین قطعات هواپیماهای بدون سرنشین ( پهپادی/ UAV) به نمایندگی از صنایع هوانوردی سپاه قدس (QAI) ایران هستند که یکی از تولیدکنندگان پیشرو برنامه پهپادی ایران است.
وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شد: این شبکه همچنین تامین قطعات برای سایر نهادهای موجود در مجموعه صنعتی-نظامی ایران، از جمله شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (HESA) و گروه صنعتی شهید باکری (SBIG) را تسهیل کرده است.
وزارت خزانه داری آمریکا تصریح کرد: اقدام امروز دومین دور تحریمها علیه گسترش دهندگان سلاحهای ایرانی است از زمان یادداشت رئیس جمهوری در ۴ فوریه ۲۰۲۵ برای اعمال فشار حداکثری بر ایران است.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا در سخنانی مدعی شد: تکثیر پهپادها و موشک های ایران که هم «نیروهای نیابتی تروریستی» آن در منطقه و هم روسیه در جنگ علیه اوکراین استفاده می کنند، «همچنان غیرنظامیان، پرسنل آمریکایی و متحدان و شرکای ما را تهدید می کند.»
وزیر خزانه داری آمریکا با تکرار ادعاهایش افزود که وزارت خزانه داری به اخلال در این زمینه با ادعای مقابله با عوامل بی ثبات کننده ادامه خواهد داد. این نهاد جنگ اقتصادی آمریکا تصریح کرد: «وزارت خزانه داری به اقدامات خود جهت مختل کردن در مجموعه صنعتی-نظامی ایران و گسترش پهپادها، موشک ها و تسلیحات متعارف که اغلب به دست عوامل بی ثبات کننده از جمله عوامل تروریستی می رسد، ادامه خواهد داد.»
اعلام جرم وزارت دادگستری آمریکا علیه دو ایرانی
شرکت اماراتی اینفراکام که به ادعای آمریکا «در تامین موتور برای شرکت ایرانی «راه رشد» و برقراری ارتباط با تولیدکننده موتور در چین مشارکت داشته است» در فهرست تحریمهای وزارت خزانه داری قرار گرفته است.
همچنین شرکت چینی ژینو شنبو (Zibo Shenbo Machinelectronics Co. Ltd) که بهعنوان تولیدکننده موتور، «راه رشد» را نماینده فروش خود در ایران معرفی کرده و به ادعای واشنگتن «دهها هزار موتور برای گروه صنعتی شهید باقری تامین کرده است» نیز تحت تحریمهای ایالات متحده قرار گرفت.
همزمان، وزارت دادگستری آمریکا تعقیب کیفری علیه حسین اکبری (۶۳ ساله)، رضا عمیدی (۶۲ ساله) و شرکت ایرانی «راه رشد» را در دادگاهی در نیویورک اعلام کرده است که بر اساس ادعای مقامات آمریکایی، این افراد از سپاه پاسداران ایران در «تامین مالی و تهیه فناوری آمریکایی برای ساخت پهپادهای تهاجمی ایران نقش داشتهاند.»
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده است، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا میتوانیم به توافقی با ایران برسیم؟
رئیس جمهوری آمریکا برغم امضای یادداشت اعمال سیاست فشار حداکثری علیه تهران، هفتم مارس ۲۰۲۵ ( ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۳) در مصاحبه ای با شبکه خبری فاکس بیزینس این کشور اعلام کرد که نامه ای به رهبرعالی ایران ارسال کرده و درخواست مذاکره داده است.
ترامپ اعلام کرد که مخاطب این نامه رهبر جمهوری اسلامی ایران و موضوع آن ابراز تمایل واشنگتن برای مذاکره با ایران و حصول توافقی متفاوت از برجام است.
نظر شما