مالیات بر سوداگری عامل توسعه اقتصادی بسیاری از کشورهاست/ راهکار اصولی برای کنترل نوسانات ارز

کارشناس مسائل اقتصادی، گفت: بی‌توجهی به تصویب نشدن و اجرای درست اخذ مالیات بر عایدی سرمایه به سهولت و رونق فعالیت دلالی و سوداگری می‌انجامد.

به گزارش روز شنبه اگزیم نیوز، حسین محمودی‌اصل در گفت‌وگویی درباره اهمیت اجرای مالیات بر سوداگری و تأثیر آن بر کاهش نرخ تورم و نوسانات بازار ارز، اظهار داشت: متأسفانه در حوزه اخذ مالیات بر سفته‌گری و دلالی در بازارهای مختلف به‌ویژه بازار ارز در طول سال‌های گذشته شاهد خلأ بسیار بزرگی بوده‌ایم. با اینکه قانون مالیات بر خانه‌های خالی مصوب شده، اما شواهد حاکی از آن است که این مصوبه همچنان به‌طور کامل اجرا نشده و نتوانسته مانعی در برابر سوداگری در حوزه مسکن باشد.

وی تصریح کرد: باوجود اصرار و تأکید بسیار زیاد بر تصویب مالیات بر سوداگری در بیش از چهار دهه گذشته، این موضوع آنچنان که باید در دستور کار دولت و مجلس قرار نگرفته است. به همین دلیل همچنان شاهد تبعات رشد سوداگری و دلالی در اقتصاد ایران هستیم.

محمودی‌اصل تأکید کرد: بی‌توجهی به تصویب نشدن و اجرای درست اخذ مالیات بر عایدی سرمایه، به سهولت و رونق فعالیت دلالی و سوداگری می‌انجامد و در این شرایط، انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مولد باقی نمی‌ماند که به نفع اقتصاد کشور و تأمین‌کننده منافع عمومی باشد.

این کارشناس و تحلیلگر اقتصادی با تأکید بر اینکه بخش قابل توجهی از سرعت رشد کشورهای توسعه‌یافته به اجرای درست قانون مالیات بر سوداگری و دلالی مربوط می‌شود، گفت: به دلیل بستن راه‌های دلالی با اخذ مالیات‌های سنگین در کشورهای پیشرفته، سفته‌بازی و سوداگری به شدت کاهش یافته است. اگر این رویه در ایران نیز اجرا شود، قطعاً در مدت زمان کوتاهی می‌توانیم منابع مالی را به سمت فعالیت‌های مولد در راستای رشد تولید و کاهش نرخ تورم سوق دهیم و شاهد حداقل نوسانات در بازارهای مالی به ویژه بازار ارز باشیم.

کد خبر 80578

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 7 =