به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز از وزارت جهادکشاورزی، ترحم بهزاد با بیان اینکه کمتر از ۱۰ درصد بذر مورد نیاز مرتعی امسال توسط این ایستگاه ها تولید و تامین می شود، افزود: بخشی از تامین بذر از طریق ایستگاههای تولید بذر و بخشی دیگر نیز توسط مجریان طرحهای مرتع داری با جمعآوری از طبیعت صورت میگیرد. اکنون ۲۴ ایستگاه تولید بذر مرتعی در سطح ۷ هزار و ۴ هکتار داریم که هفت ایستگاه آن به بخش خصوصی احاله مدیریت شده است.
وی با بیان این که در سال ۱۳۷۳ بیشترین میزان تولید بذر مرتعی توسط این ایستگاهها ۷۸۰ تن بود، ادامه داد: به علت تخصیص نیافتن اعتبار به این ایستگاهها، تولید بذر کاهش یافت و برخی از آنان به سمت متروکه شدن رفتند، اما در چند سال اخیر با احاله مدیریت هفت ایستگاه به بخش خصوصی، تولید بذور مرتعی رونق گرفته است.
بهزاد گفت: طرح احاله مدیریت چهار ایستگاه تولید بذر مرتعی به بخش خصوصی نیز تصویب شده و امیدواریم تا پایان امسال با طی شدن فرآیندهای لازم، این طرحها اجرایی شوند.
وی با بیان اینکه کاشت بذر مرتعی از ۲۰ مهر آغاز و تا آخر دی ماه ادامه دارد، از مجریان طرحهای مرتعداری خواست از گونههای سازگار با مناطق و بذری که درصد قوه نامیه و درجه خلوصشان بالای ۸۵ درصد است، برای کاشت در مکانهای مورد نظر استفاده کنند.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: بیش از ۵۰ گونه مرتعی در راستای احیا، اصلاح و بهبود پوشش گیاهی هر سال در مراتع توسط مجریان طرحهای مرتع داری کاشته میشود.
وی تصریح کرد: برای هر هکتار از مراتع کشور نزدیک به پنج کیلوگرم بذر نیاز است و ناظران باید بر کاشت بذر نظارت داشته باشند تا بذر هدر نرود. سال گذشته ۵۰۰ تن بذر مرتعی تامین و در استانها توزیع شد.
نظر شما