به گزارش روز جمعه اگزیم نیوز از بانک مرکزی، مرتضی عزتی در رابطه با کاهش نرخ رشد نقدینگی در اقتصاد کشور گفت: اگر تقاضا بیش از ظرفیت تولید و عرضه باشد قیمتها بالا میرود، به عبارتی اگر نقدینگی در دست مردم از مجموع حجم تولید و قیمت آن بیشتر باشد، قیمتها بالا میرود تا پول موجود برابر با تولید شود، بنابراین زمانی که حجم نقدینگی افزایش پیدا میکند به همان میزان نیز قیمت کالاها افزایش پیدا مییابد.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به این موضوع که با کاهش نرخ رشد نقدینگی توسط بانک مرکزی به نوعی شاهد مهار تورم بودهایم، بیان کرد: در کنار مسئله کنترل نقدینگی، سرعت گردش پول نیز اهمیت پیدا میکند. به عنوان مثال اگر قیمت کالا در کشوری افزایش پیدا کند، سرعت گردش پول نیز بالا میرود. در این شرایط تورم نیز با همان سرعتی که پول در حال گردش است، افزایش مییابد.
این اقتصاددان افزود: نقدینگی و سرعت گردش پول دو مولفهای است که به طور همزمان بر تورم اثر دارند و با کاهش نرخ رشد نقدینگی و سیالیت پول توسط بانک مرکزی به نوعی شاهد کنترل تورم خواهیم بود؛ همچنین در سال جاری با افزایش فروش نفت، درآمدهای دولت هم افزایش پیدا کرده و استقراض آن از بانک مرکزی کمتر شده است. در این شرایط است که انتظارات تورمی نیز کاهش پیدا میکند.
عزتی گفت: با اعمال سیاستهایی از سوی بانک مرکزی شاهد کاهش نرخ رشد نقدینگی هستیم اما بانک مرکزی باید توجه کند که کاهش رشد نقدینگی از سمت تسهیلات بنگاههای تولیدی صورت نگیرد.
نظر شما