خودکفایی در تولید ۵ محصول اساسی، اولویت وزارت جهاد کشاورزی است

وزیر جهادکشاورزی گفت: خودکفایی ۱۰۰ درصدی پنج محصول اساسی شامل گندم، برنج، جو، پنبه و شکر در بحث تامین امنیت غذایی کشور، در اولویت برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در سال زراعی جدید ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ قرار گرفت.

به گزارش اگزیم‌نیوز، «محمدعلی نیکبخت» امروز (سه شنبه) در مراسم آغاز سال زراعی جدید ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ در جمع مسوولان و خبرنگاران که به صورت حضوری و وبیناری با استانداری ‌های سراسر کشور برگزار شد، افزود: سال گذشته کشاورزان با همه سختی ها، خشکسالی ها و مشکلاتی که پیش رو بود، به‌ویژه در تولید محصول استراتژیک گندم کارهای خوبی انجام دادند.

وی گفت: مطابق پیش بینی‌های انجام شده، در پاییز و زمستان بارندگی های مناسبی خواهیم داشت که اگر در بهار هم شرایط مناسب باشد، می‌توانیم با همکاری یکدیگر در سال زراعی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ افزایش تولید نسبت به سال زراعی گذشته داشته باشیم.

وزیر جهادکشاورزی اظهار داشت: امنیت غذایی و تامین غذای سالم برای مردم و تامین معیشت، جزو تاکیدات رهبر معظم انقلاب است، بر این اساس باید مسیر را به گونه ای انتخاب کنیم که در محصولات استراتژیک به‌ویژه پنج محصول راهبردی گندم، برنج، جو، پنبه و شکر خودکفایی ۱۰۰ درصدی ایجاد کنیم، در بخش دیگر محصولات متعهد شدیم که از همه ظرفیت های موجود کشور استفاده کنیم تا ضریب خودکفایی را افزایش بدهیم.

وی تصریح‌کرد: در این محصولات اساسی، مطابق اسناد بالادستی و سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب و سند انتظار رییس جمهوری، مقرر شده در این محصولات به خودکفایی ۹۰ درصدی برسیم.

نیکبخت با تاکید بر اینکه امنیت غذایی کشور کمتر از امنیت نظامی نیست، گفت: با تاکید رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری، دو موضوع مهم همکاری و کمک دستگاه های دولتی از جمله مجلس شورای اسلامی، سایر قوا و دستگاه های داخل کشور در کنار وزارت جهاد کشاورزی و با توجه به محدودیت منابع پایه کشاورزی دانش بنیان و افزایش بهره وری در اولویت برنامه ها قرار دارد.

وی با بیان اینکه ما در بحث آب و زمین محدودیت داریم، افزود: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) باید به صورت جدی تر به این موضوع بپردازد، به‌طوری که علم و دانش را با توجه به ظرفیتی که در سازمان تات وجود دارد به مزارع منتقل و در اختیار بهره‌برداران قرار دهد.

این عضو کابینه دولت سیزدهم اظهار داشت: اکنون ۲ هزار محقق و پژوهشگر، همچنین دانشگاه ها و دانشکده های کشاورزی زیادی داریم و به نظر می رسد برای انتقال دانش به مزارع باید مراکز خدمات کشاورزی ما به مراکز ترویج و آموزش کشاورزی تبدیل شوند تا محققان ما در مراکز خدماتی حضور پیدا کنند.

وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه تولید ما با میزان تولید کشاورزان پیشرو کشور فاصله زیادی دارد، گفت: تولید کشور ما با رکوردهای کشاورزان نخبه و پیشرو فاصله زیادی دارد که باید سعی کنیم تا سطح تولید متوسط را به این رکوردها نزدیک کنیم، در برخی مناطق عملکرد گندم ۱۱ تا ۱۲ تن در هکتار و در برخی مناطق ۱.۵ تا ۲ تن در هکتار است که باید این فاصله را با کمک کشاورزی دانش بنیان کاهش بدهیم.

وی ادامه‌داد: همچنین حدود ۱۸ میلیون هکتار زمین زراعی قابل کشت داریم که ۶ درصد این اراضی کلاس یک و دو هستند که باید در حفظ کاربری این اراضی دقت کنیم. تاکید من به استانداران این است که با کمک به سازمان جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی و سازمان امور اراضی استان ها، تغییر کاربری را به حداقل برسانیم.

نیکبخت افزود: اراضی کشاورزی به عنوان ثروت و سرمایه در اختیار ما قرار دارد، بنابراین حیف است که آنها را تغییر کاربری بدهیم و به سمت سایر استفاده ها و کاربری های غیرکشاورزی ببریم.

کد خبر 67346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 2 =