به گزارش روز دوشنبه اگزیمنیوز از شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، «حمید رسولی» در جلسه مجمع عمومی عادی این شرکت افزود: در سال ۱۴۰۱، با وجود چالشهای گوناگون از جمله عدم تامین بهموقع ارز، تحریمهای ظالمانه و شیوع بیماری کرونا، عملکرد شرکت قابل قبول بوده است.
وی ادامهداد: پارسال در مجموع انواع نهادههای کشاورزی شامل انواع کودهای یارانهای، انواع بذور اصلاح شده و انواع سموم دفع آفات؛ از ۳.۲ میلیون تن برنامه ابلاغی، مقدار ۳.۰۶ میلیون تن معادل ۹۵ درصد برنامه ابلاغی، تأمین و تدارک شد که از این مقدار ۲.۶۶ میلیون تن آن؛ معادل ۸۳ درصد برنامه ابلاغی توزیع و مصرف شد.
رسولی تصریحکرد: نکته قابل توجه در زمینه تلاش شرکت برای اجرای برنامه ابلاغی وزارت متبوع در زمینه تامین، تدارک و توزیع انواع کودهای کشاورزی یارانه ای این است که با وجود کاهش بارش باران در سراسر کشور، تغذیه خاک و گیاه به بهترین وجه به انجام رسیده و درحال حاضر شاهد هستیم که مقدار برداشت گندم در کل کشور نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۳۰ درصد و نسبت به سال پیش از آن ۸۲ درصد رشد داشته است.
وی با تأکید بر توجه ویژه این شرکت به حمایت از تولید داخلی، بیانداشت: نکته مهم دیگر، استفاده از حداکثر ظرفیتهای داخلی تولید کود در کشور است که این شرکت توانست از مجموع ۳.۶۶ میلیون تن انواع کود تأمین شده در سال ۱۴۰۱، مقدار ۲.۶۸۵ میلیون تن معادل ۸۸ درصد را از تولیدکنندگان داخلی کودهای کشاورزی تأمین کرده و پس از اطمینان از عدم وجود ظرفیت تأمین داخلی، بقیه را به میزان ۱۲ درصد از کل مقدار کود تأمین شده؛ از منابع خارجی و بهموقع وارد کشور کند.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی اضافهکرد: بدین ترتیب با تامین ۲.۶۸۵ میلیون تن کود کشاورزی از منابع داخلی در سال ۱۴۰۱، نسبت به مقدار تامین کودهای کشاورزی از منابع داخلی در سال ۱۴۰۰ به مقدار ۲.۱۲۸ میلیون تن، شاهد ۲۶ درصد رشد در تامین کودهای کشاورزی از منابع داخلی هستیم که این موضوع نیز دستاورد مهم دیگری برای شرکت و طرح خودکفایی کودهای کشاورزی بشمار می رود.
مجری طرح خودکفایی کودهای کشاورزی با برشمردن مشکلات موجود در زمینه واردات کودهای کشاورزی گفت: ۱۰۰ درصد کودهای وارداتی به شکل اعتباری و با مهلت پرداخت بهطور متوسط چهار ماهه تأمین شده است و توانستیم تعهدات خارجی شرکت را بهموقع تسویه کنیم. همچنین هیچ وجهی بابت هزینه نقل و انتقالات مالی پرداختهای خارجی، به شرکت تحمیل نشده است.
رسولی با اشاره به رکوردهای موفق شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در زمینه تخلیه محمولههای وارده به بنادر جنوبی، گفت: در سال ۱۴۰۱ نیز این شرکت از محل پاداش دیسپچ بابت تخلیه کشتیهای حامل کودهای کشاورزی، مبالغ خوبی از شرکتهای کشتیرانی اخذ کرده و با توجه به اینکه همه محمولات در مهلت مقرر تخلیه شدهاند، حتی یک ریال نیز بهعنوان جریمه تأخیر در تخلیه کشتی، پرداخت نشده است.
وی با اشاره به حضور مؤثر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در برنامههای کشت قراردادی گندم و برنج، افزود: با توجه به توانمندیها و ظرفیتهای این شرکت در توزیع انواع نهادههای کشاورزی، تأمین و توزیع ۱۱ هزار و ۷۷۰ تن بذر انواع ارقام گندم، جو، برنج و دانه های روغنی در سال ۱۴۰۱ به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ابلاغ شد که از این مقدار ۱۱ هزار و ۶۳۸ تن معادل ۹۹ درصد تأمین و مقدار هشت هزار و ۵۱۴ تن توزیع و به فروش رسید.
نظر شما