قاچاقچی قارچ کمیاب جنگلی در شاهرود ۷۰۰ میلیون تومان جریمه شد

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود گفت: ۳۰۰ کیلوگرم قارچ گرانقیمت و کمیاب(ترافل) از یک خودرو در این شهرستان کشف و فرد متخلف ۷۰۰ میلیون تومان در این پرونده جریمه شد.

به گزارش روز دوشنبه اگزیم‌نیوز، محمدرضا کشاورزیان افزود: پلیس امنیت اقتصادی شاهرود روز گذشته پس از مشکوک شدن به یک دستگاه خودروی وانت مزدا که در جاده آزادشهر به شاهرود متوقف شده بود، دستور بازرسی از این خودرو را صادر کرد.

وی با بیان اینکه پس از بازرسی ۳۰۰ کیلوگرم قارچ سیاه جنگلی کمیاب از این خودرو کشف شد، ابراز کرد: این نوع قارچ ارزش ریالی بالایی دارد و برای درمان برخی از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کشاورزیان با اشاره به اینکه این محصول در پایتخت به قیمت کیلویی ۱۰ میلیون تومان توسط سودجویان فروخته می‌شود، افزود: قیمت این نوع قارچ در کشورهای عربی و اروپایی کیلویی بیش از ۴۰۰ یورو است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود ادامه داد: قارچ دُنبلان (ترافل) در مناطق جنگلی مینودشت، کلاله و گالیکش استان گلستان می‌روید و انسان در رشد این نوع قارچ نقشی ندارد.

وی با اشاره به اینکه این قارچ در عمق ۱۰ سانتیمتری زیر خاک رشد و از آب باران تغذیه می‌کند، ابراز کرد: بازار فروش قارچ سیاه جنگلی در جهان به دست واسطه‌گران و دلالان است، این نوع قارچ محصولی فاسدشدنی است و عمر کوتاهی دارد.

سودجوی منابع طبیعی ۷۰۰ میلیون تومان جریمه شد

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود با بیان اینکه این متخلف ۷۰۰ میلیون تومان جریمه شد، اظهار کرد: فرد متهم با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شد.

ترافل نوعی قارچ خوراکی است، این قارچ در گونه‌های مختلف به رنگ‌های قرمز تیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه یافت می‌شود؛ ولی لذیذترین نوع آن دارای پوسته سیاه رنگ است. ۲ نوع سیاه و سفید این قارچ گران‌قیمت‌ترین قارچ‌های زیرزمینی است.

از این قارچ در صنایع داروسازی، تولید روغن‌های معطر، صنایع غذایی و رستوران‌ها استفاده می‌شود و به سبب کمیاب بودن، متقاضیان برای خرید آن بهای گزافی پرداخت می‌کنند که قیمت بالای ترافل جوامع پیرامون این زیستگاه‌ها را وادار به هجمه و دست‌اندازی به این ثروت الهی کرده است.

وسعت مراتع و عرصه های بیابانی شهرستان شاهرود به ترتیب حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار است.

از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.

کد خبر 62241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 11 =