دلایل نوسان قیمت کالاها شفاف به مردم بیان شود/وزارت صمت بازار خودرو را رقابتی و تنظیم کند

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت بیان شفاف دلایل گران شدن یک کالا به مردم، گفت: اینکه به شکل ناگهانی کالایی توسط واحدهای صنفی گران می‌شود، به طور حتم برای مردم گره ذهنی ایجاد خواهد کرد و ضروری است اگر اتحادیه‌های صنفی دلایل قانع‌کننده‌ای دارند، صریح و شفاف برای مردم بیان شود.

به گزارش اگزیم نیوز، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در نهمین مقصد از جلسات نظارت ستادی در دستگاه‌های اجرایی کشور روز دوشنبه به وزارت صنعت، معدن و تجارت رفت و ضمن بازدید از مرکز رصد و پایش این وزارتخانه و اطلاع از آخرین اقدامات و برنامه‌های وزارت صمت برای مدیریت تولید، تامین و توزیع کالا، راهکارهای مهمی در جهت ارتقای کمی و کیفی فعالیت این وزارتخانه ارایه کرد.

رئیس جمهور در این جلسه ایجاد سامانه رصد و پایش برخط وزارت صمت را اقدامی ارزشمند در راستای جمع‌آوری، جمع‌بندی و تسهیل دسترسی اطلاعات دانست و افزود: بهره‌برداری از این اطلاعات و تبدیل وضع موجود به وضع مطلوب بر عهده تصمیم‌سازان، تصمیم‌گیران و اتاق‌های اندیشه‌ورز در این وزارتخانه است.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه وظیفه مدیران این وزارتخانه نه تولید و تجارت و تصدی‌گری در معدن، بلکه کار ستادی و هدایت، حمایت و نظارت مجموعه‌های مختلف این وزارتخانه است، افزود: مدیران وزارت صمت وظیفه دارند با بهره‌گیری از ظرفیت افراد اهل فکر و اندیشه وضع موجود را به خوبی رصد کنند و سپس با قدرت رهبری و مدیریت قوی وزارت صمت را به وضع مطلوب برسانند.

رئیس‌جمهور بر ضرورت تدوین سیاست‌های مشخص در بخش‌های مختلف صنعت، معدن و تجارت تأکید و تصریح کرد: در این زمینه باید سیاست‌های این بخش‌ها پیش روی مجریان، ناظران و اتاق‌های اندیشه‌ورز و همچنین محافل علمی و دانشگاهی قرار گیرد.

آیت‌الله رئیسی توجه به زنجیره صنعت را از جمله عوامل موفقیت کشور در این بخش دانست و افزود: کشورهایی در بخش صنعت موفق بودند که در تکمیل این زنجیره از تولید تا عرضه و فروش و همچنین خدمات پس از فروش موفق عمل کردند.

همه بخش ها چاره اندیشی کنند

رئیس جمهور با بیان آنکه ایجاد ارزش افزوده از دیگر وظایف بسیار مهم وزارت صمت است، گفت: جلوگیری از خام‌فروشی تنها مربوط به نفت، معادن و کشاورزی نیست و همه بخش‌ها باید برای آن چاره‌اندیشی کنند.

آیت الله رئیسی نگاه ویژه درباره ظرفیت‌های کشور برای ورود به بخش تولیدات پیچیده صنعتی مهم نیز افزود: با مقایسه وضعیت کشور در این بخش با کشورهای دیگر باید موانع و چالش‌های پیش‌روی تولیدات پیچیده صنعتی مرتفع شود و با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در کشور شرایط فعلی بهترین زمان ممکن برای ورود به این عرصه است.

به گفته رئیس جمهور شاخصه‌ها بیانگر عملکرد بسیار مثبت و مطلوب در زمینه تولید در این دوره است و در عین حال تصریح کرد که علاوه بر کارگاه‌ها و کارخانجات بزرگ صنعتی ، میزان تولید کارخانجات کوچک نیز به دقت رصد شود تا در صورت نداشتن رشد تولید دلایل آن بررسی و به سرعت مرتفع شود.

تبدیل ایران به هاب منطقه در تولید و توزیع دارو

آیت‌الله رئیسی بر لزوم توجه ویژه به حوزه های حمل و نقل، انرژی، صنایع دریایی و دارویی به عنوان مزیت‌های کم‌نظیر کشور و تدوین سیاست‌های مشخص برای این تقویت عملکرد این بخش ها تاکید کرد و گفت: به عنوان مثال در صنایع دارویی در شرایطی که ۹۵ درصد نیاز دارویی در داخل تولید می‌شود، می‌توان با اتکا به ظرفیت‌های موجود، ایران را به هاب منطقه در تولید و توزیع دارو تبدیل کرد.

رئیس جمهور در بخش دیگری به اقدامات انجام شده در حوزه صادرات در دولت سیزدهم گریزی زد و آن را ارزشمند برشمرد و گفت: در این دوره با بسیاری از کشورهای منطقه که از ظرفیت بازارهای آن غفلت شده بود، ارتباط بسیار خوبی برقرار شده است و چون بسیاری از بازارهای منطقه به ما تعلق دارد باید برای تصاحب آن به سرعت برنامه‌ریزی و اقدام کرد.

پرهیز از خام فروشی و مونتاژکاری

آیت‌الله‌رئیسی به پرهیز از خام‌فروشی و مونتاژکاری تاکید کرد و گفت: مدیران وزارت صمت در اتاق‌های اندیشه‌ورز این وزارتخانه خام‌فروشی و مونتاژکاری را با ابتکار و خلاقیت به تولید واقعی صنایع پیشرفته و پیش برنده تبدیل کنند.

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت بکارگیری نیروهای تحول‌گرا و باانگیزه در مجموعه وزارت صمت، افزود: از جمله مهم‌ترین وظایف و برنامه‌های وزارت صمت، اقدامات تحول‌محور در بخش‌های مختلف این وزارتخانه است که این مهم با نگاه تحول‌گرایانه و نیروهای باانگیزه و تحول‌خواه امکان پذیر است.

آیت‌الله رئیسی نگاه ویژه به بخش معادن و فعال‌سازی معدن‌های راکد را مهم عنوان و تصریح کرد: در این راستا نباید مسایل و مشکلات بی مورد اداری، محیط‌زیستی، کشاورزی باعث توقف و رکود شود بلکه باید با نگاه مسأله‌محور موانع و مشکلات پیش‌روی فعال‌سازی و بهره‌برداری از معادن راکد را مرتفع کرد.

رسالت دفاتر تجارت خارجی ایران در کشورهای منطقه

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود تأسیس ۱۲ دفتر تجارت خارجی در کشورهای منطقه را از دیگر اقدامات ارزشمند و مثبت وزارت صمت عنوان کرد و افزود: وظیفه این دفاتر شناساندن ظرفیت‌های عظیم موجود در جمهوری اسلامی به بخش‌های اقتصادی دولتی و خصوصی و همچنین تجار منطقه است.

آیت الله رئیسی تبیین و اطلاع‌رسانی درباره اقدامات و خدمات وزارت صمت و افکار عمومی را امری بسیار ضروری خواند و گفت: در شرایطی که در اکثر رسانه‌ها به کمبودها و کاستی‌ها پرداخته می‌شود بخش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت صمت موظف است اقدامات و خدمات بسیار خوب این وزارتخانه را برای آحاد مردم تبیین کند و با پیوست رسانه‌ای برای برنامه‌های وزارت صمت صاحبان فکر و اندیشه و محافل علمی و دانشگاهی را به مشارکت بطلبد. خوشبختانه امروز بسیاری از دانشجویان و استادان دانشگاهی برای همکاری با این وزارتخانه آمادگی دارند.

با ایجاد تعادل از اجحاف در حق تولیدکننده و مصرف‌کننده جلوگیری شود

رئیس جمهور به اهمیت نقش سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در نظارت بر تنظیم بازار و ایجاد رضایتمندی در مردم اشاره کرد و افزود: باید هر دو بخش عنوان این سازمان توأمان مورد توجه قرار گیرد و گاهی به سمت مصرف‌کننده و گاهی به سمت تولیدکننده گرایش نیابند بلکه با ایجاد تعادل از اجحاف در حق تولیدکننده و مصرف‌کننده جلوگیری شود.

آیت‌الله رئیسی بر ضرورت بیان شفاف دلایل گران شدن یک کالا به مردم تاکید و تصریح کرد: اینکه کالایی توسط واحدهای صنفی به شکل ناگهانی گران می‌شود حتماً برای مردم گره ذهنی ایجاد خواهد کرد و ضروری است اگر اتحادیه های صنفی دلایل قانع‌کننده دارند، صریح و شفاف برای مردم بیان کنند و اگر دلیل قانع‌کننده نیست، با آن مقابله شود.

وزارت صمت نباید در قامت خودرو ساز ظاهر شود

رئیس جمهور در بخش دیگری از این نشست از مسئولان این وزارتخانه ارایه توضیحات درباره دلایل گران شدن قیمت خودرو را خواستار شد که در این بخش یکی از مسئولان وزارت صمت پاسخ داد ما از هجدهم آبان ۱۴۰۰ به استثنای برخی موارد در بورس قیمت پایه انواع خودروهای داخلی را حفظ کرده‌ایم و در ۲ماهه اخیر نیز رکورد تولید خودرو شکسته شده، اما افزایش قیمت خودرو مربوط به آن بخش از خودروهایی است که وارد چرخه فروش و معامله نمی‌شوند.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه متأسفانه بخش خودرو به محلی برای فضاسازی علیه دولت تبدیل شده، تصریح کرد: وزارت صمت نباید در قامت خودروساز ظاهر شود بلکه علاوه بر مقابله جدی با انحصار و فراهم کردن شرایط رقابتی باید جایگاه تنظیم‌گری داشته باشد و با حمایت، هدایت و نظارت، کمیت و کیفیت خودرو را از خودروساز مطالبه کند.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه در طول سال‌های گذشته بی‌توجهی نسبت به بازار خودرو آسیب های جدی به این بخش مهم صنعتی وارد کرده است، گفت: باید با برنامه‌ریزی و اقدام سریع و دقیق در مسیر سامان دادن به این بخش و پایان دادن به انحصارگری در آن حرکت کرد.

رئیس جمهور در پایان وزارت صمت را جزء مهم‌ترین وزارتخانه‌های مرتبط با اشتغال زندگی مردم و جلوه بیرونی پیشرفت کشور عنوان کرد و اظهار داشت: با نگاه راهبردی فناورانه و دانش‌بنیان ایجاد رفاه اجتماعی برای مردم را دنبال کنید.

کد خبر 59386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 8 =