به گزارش روز یکشنبه اگزیمنیوز، سیدجواد ساداتی نژاد در ادامه برنامه «نگاه یک» افزود: اینکه ابتدا سازهای در زمین کشاورزی ساخته شود و سپس حکم تخریب آن را بگیریم برازنده نیست، زیرا برای ساخت آن سازه هزینه شده است و تبعات اجتماعی در پی دارد.
وی ادامه داد: باید از ابزارهای جدید استفاده کنیم و نظارت وزارت جهاد کشاورزی و سازمان امور اراضی باید هوشمند باشد، زیرا امکان ندارد عرصه وسیع کشور را تنها با نیروی انسانی نظارت کنیم.
ساداتی نژاد اضافه کرد: بنابراین باید از ابزارهای سنجش از راه دور و تصاویر ماهوارهای و پهپادی استفاده کنیم تا نیروی انسانی از طریق مانیتور نگاه و هر نوع تغییری را به صورت هفتگی رصد کند و در همان ابتدا جلوی تغییر کاربری زمین را بگیرد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: این کار میتواند هم از هدر رفت منابع جلوگیری کند و هم ضامن پایداری کشاورزی شود.
ساداتی نژاد افزود: این موضوعی است که سازمان امور اراضی به طور جدی پیگیری میکند و امیدواریم سامانههای مورد نیاز ما استقرار یابد و این نظارت هوشمند را در حوزه اراضی کشاورزی انجام دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره دیپلماسی غذایی و موضوع برگشت خوردن برخی از محصولات صادراتی کشورمان، گفت: بسیاری از تبلیغات منفی که علیه محصولات کشاورزی ما در رسانهها انجام شد واقعیت ندارد، اما این موضوع را به فرصت تبدیل کردیم.
وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اهمیت حوزه سلامت غذا افزود: ستاد سلامت غذا را در وزارت جهاد کشاورزی راه اندازی کردیم.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه در حوزه غذایی، چند دستگاه دخیل هستند اضافه کرد: بخشی از آن در حوزه قرنطینه و حفظ نباتات است که مربوط به وزارت کشاورزی است و بخشی از آن هم مربوط به سازمان استاندارد و بخشی از مربوط به سازمان غذا و دارو است.
وی گفت: در ستاد سلامت غذا، این دستگاهها عضو هستند تا بتوانیم مستمر در حوزه سلامت غذا کار انجام دهیم و امیدواریم در این دولت به جایی برسیم که هر محصول موجود در بازار را با استفاده از کد QR روی آن بفهمیم این محصول را چه کسی و در کجا تولید کرده و از چه سم و آفت کش و کودی در آن استفاده شده است.
ساداتی نژاد درباره برگشت محصول فلفل دلمهای صادراتی کشورمان از روسیه افزود: زمانی که یک آفت کش میخواهد در کشوری استفاده شود ابتدا باید در سازمان حفظ نباتات آن کشور ثبت شود و تا زمانی که ثبت نشود هیچکس حق استفاده از آن را در محصولات کشاورزی ندارد و زمانی که ثبت شود کشاورز اجازه استفاده از آن را دارد.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در مورد فلفل دلمهای، گزارش کشور روسیه این بود که چهار آفت کش استفاده شده در این محصول در کشور روسیه ثبت نشده است.
وی افزود:، اما این آفت کشها در کشور ما ثبت شده بود و کشاورزان ما اجازه استفاده از آنها را داشتند.
ساداتی نژاد با بیان اینکه این آفت کشها در اتحادیه اروپا هم ثبت شده، اما در روسیه ثبت نشده بود گفت: علت برگرداندن فلفلهای دلمهای، این موضوع بود نه اینکه در این محصول، سموم باقی مانده وجود داشته باشد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه این مسائل در حوزه کشاورزی، صادرات و واردات کشورها عادی است، اضافه کرد: در این اتفاق، متأسفانه عدهای به کشاورزان ایران جفا کرده اند.
وی ادامه داد: حدود پنج میلیون تولید کننده فعال در حوزه کشاورزی داریم که غذاهای مردم را تولید میکنند و بسیاری از کشورهای دیگر هم در حال استفاده از این محصولات هستند.
ساداتی نژاد تاکید کرد: اینکه محصولات ما آلوده و غیر استاندارد است درست نیست؛ در دنیا جزو کشورهایی هستیم که از کود و سم، کم استفاده میکنیم بنابراین این بحثی که برخیها در حوزه رسانه انجام داده اند جفا در حوزه کشاورزی است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشاورزان و باغداران با غیرت ایرانی، غذای سالم و با کیفیت را تولید میکنند و در اختیار مردم قرار میدهند، افزود: این اطمینان را به همه مردم میدهم که هیچ دغدغهای در حوزه سلامت غذا و محصولات کشاورزی در کشور نداشته باشند.
وی اضافه کرد: برای اینکه آرامش به طور کامل برقرار شود این کاری را که در ستاد سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی با همکاری دیگر بخشها آغاز کردیم به سمتی میبریم که محصولات در کشور ما دارای شناسنامه شوند.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه در موضوع کیوی هم مذاکراتی را با کشور هند انجام دادیم، گفت: مسئله کیوی، مسئله شپشک است و سلامت محصول را دچار آفت نمیکند و با یک بروس زنی ساده برطرف میشود.
وزیر جهادکشاورزی افزود: این موضوع فقط در ایران نیست و با توافقاتی که انجام شده است به زودی این مشکل برطرف میشود.
وی گفت: در بحث روسیه هم هیئتی از این کشور از گلخانههای ایران بازدیدی را انجام خواهد داد وبقیه کشورها به ویژه درباره همسایگان، بحثهای قرنطینهای و ساز و کار آن را پیش میبریم.
ساداتی نژاد افزود: همچنین با سازمان غذا و دارو در ستاد سلامت غذا، تعریفی را انجام دادیم که قبل از صدور گواهی بهداشتی برای صادرات، تولید کنندگان آنالیز سموم مربوط به محصولات را از سازمان غذا و دارو بگیرند تا با ایمنی خاطر، محصول تولیدی ما هم در داخل و هم در خارج، مصرف شود.
وزیر جهادکشاورزی اضافه کرد: در سالهای قبل هم مواردی را داشتیم که محمولههایی از کشورمان برگشت خورد و یا ما محمولههایی از کشورهای دیگر را برگشت دادیم و این یک روال عادی است.
او با تاکید بر اینکه این موضوع جنبه سیاسی نیز پیدا کرده است، گفت: برخی مواقع، این برگشت خوردنها ممکن است جنبه فنی نداشته باشد و بحثهای رقابتی در میان باشد.
ساداتی نژاد افزود: فلفل دلمهای تولیدی کشورمان به علت آفتابی که در ایران وجود دارد ویتامین C بسیار بالایی دارد و میزان این ویتامین در آن کاملاً قابل رقابت با میزان ویتامین C موجود در پرتقال است بنابراین خریداران بسیار زیادی دارد.
وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه ایران جزو سه کشور صادر کننده فلفل به روسیه است، اضافه کرد: فلفل دلمهای تولید ایران حدود ۱۰ برابر فلفل تولیدی کشورهای دیگر ویتامین C دارد و بسیار مرغوب است.
وی گفت: توسعه محصولات ارگانیک یکی از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی است و این موضوع برای کشاورزان آورده بهتری دارد و همچنین محصولات ارگانیک، علاقمندان خاص خود را دارند و با قیمت بالاتری آنها را میخرند.
ساداتی نژاد درباره روابط با همسایگان برای صادرات محصولات کشاورزی افزود: در حال حل مسائل موجود با همسایگان هستیم و تقویم زراعی کشورمان با برخی از کشورهای همسایه، مکمل هم است یعنی هیچ رقابتی نداریم و نگاه ما در حوزه کشاورزی نگاه اقتصادی است.
وزیر جهادکشاورزی گفت: اعتقاد به این موضوع نداریم که با ممنوعیت صادرات، بازارمان را تنظیم کنیم، چون واردات و صادرات، خون اقتصاد است و در حوزه کشاورزی هم این گونه است.
وی تاکید کرد: به هیچ عنوان در حوزه کشاورزی، صادرات را ممنوع نخواهیم کرد و در زمینه تجارت محصولات کشاورزی همه تلاشمان را خواهیم کرد تا حضورمان در سبد غذایی همسایگان افزایش یابد.
نظر شما