دولت برای بهبود وضع‌ مردم حداکثر استفاده را از پلتفرم‌ها خواهد کرد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه کرونا صنعت فناوری را غافلگیر کرد، افزود: در دولت سیزدهم از ظرفیت پلتفرم‌ها برای بهبود زندگی مردم حداکثر استفاده را خواهیم کرد.

به گزارش اگزیم نیوز، عیسی زارع پور روز جمعه در حاشیه مراسم کنفرانس ظرفیت در جمع خبرنگاران حاضر شد و درباره کندی اینترنت و مشکلاتی که کاربران بارها در فضای مجازی به آن انتقاد کرده‌اند، افزود: یک مشکل کلان‌تری از کندی اینترنت داریم و آن این است که در چند سال گذشته سرمایه‌گذاری لازم برای توسعه در بخش ارتباطات به چند دلیل صورت نگرفته است.

وی افزود: یکی بحث تحریم و دیگری افزایش هزینه بوده که اپراتورها نتوانسته‌اند سرمایه‌گذاری لازم برای توسعه خود را  انجام بدهند.

وزیر ارتباطات گفت: یکی از دستاوردهای پس از تحریم این است که بسیاری از محصولات موردنظر صنعت ارتباطات بومی‌سازی شده و امیدواریم بحث توسعه را در کشور جدی‌تر دنبال کنیم.

زارع‌پور تصریح کرد: بحث دیگری که پس از تحریم درگیر آن شدیم به شیوع کرونا مربوط است. کرونا صنعت فناوری را غافلگیر کرد. به واسطه این ویروس نیاز مردم اینترنت چند برابر گذشته شده و این در حالی بود که شبکه برای این ترافیک بالا ظرفیت‌سازی نشده بود.

وزیر ارتباطات گفت: اکنون کل ترافیک کشور پنج ترابایت است و از نظر ظرفیت مشکلی نداریم. درخصوص ترافیک بین‌الملل هم کارهایی در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: اخیرا با بازگشایی مدرسه‌ها شاهد افزایش ترافیک بودیم و به دنبال این هستیم تا زیرساخت‌ها متناسب‌سازی شوند و بتوانیم ظرفیت را افزایش بدهیم.

زارع پور درباره عدم حضور خود در شبکه‌های اجتماعی گفت: هیچوقت نگفته‌ام که آدم رسانه‌ای نیستم و این لفظ به اشتباه در بین کاربران جا افتاده است. من از پیام‌رسان‌های قانونی استفاده می کنم، من وزیر جمهوری اسلامی هستم و باید به قانون عمل کنم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی تلاشی صورت خواهد گرفت یا نه افزود: تصیمم گیری در مورد فیلر یا فیلتر نشدن پلتفرم‌ها یک کارگروه ویژه دارد که وزارت ارتباطات نیز در آن عضو است. تصمیم‌گیری با ما نیست اما این‌طور هم نیست که اختیاری نداشته باشیم ما یک عضو هستیم.

زارع‌پور افزود: در دولت سیزدهم از ظرفیت پلتفرم‌ها برای بهبود زندگی مردم حداکثر استفاده را خواهیم کرد. نگاه ما به فضای مجازی قانونمند کردن آن است. همه زندگی مردم از آموزش گرفته تا خرید، اقتصاد و اشتغال روی این فضا شکل گرفته و به همین دلیل این فضا حتما شفاف باشد تا حقوق مردم رعایت شود.

وزیر ارتباطات درباره برنامه این وزارتخانه درخصوص شبکه ملی اطلاعات گفت: تصمیم داریم طی چهار سال آینده برای تک‌تک خانه‌های مردم، فیبر نوری ببریم و پروژه فیبر در منزل را اجرا کنیم تا کاربران بتوانند سرعت‌های چندگیگی را تجربه کنند.

وی تصریح کرد: با تکمیل شبکه ملی اطلاعات، در داخل کشور یک شبکه پرظرفیت خواهیم داشت تا وقتی به ارتباطات بین‌الملل متصل می‌شویم نیز  حداکثر ظرفیت را داشته باشیم.

زارع‌پور افزود: ظرفیت‌های بسیار خوبی در تولید محصولات مرتبط با حوزه ارتباطات در کشور داریم. از تجهیزات انتهایی مثل مودم گرفته تا تجهیزات شبکه انتقال، انواع سوئیچ‌های مخابراتی و نوری، تجهیزات لایه‌های مختلف تا راه‌اندازی دیتاسنتر، ظرفیت زیادی در کشور وجود دارد که می‌توان برای توسعه شبکه ملی اطلاعات و افزایش افزایش کیفیت ارتباطات استفاده کرد.

وی خاطرنشان کرد: محصولات ما هیچ کمبودی در قیاس با نمونه‌های مشابه خارجی ندارند و حتی امکان صادرات این محصولات به خارج از کشور را هم داریم.

زارع‌پور تاکید کرد: برای این کار باید برنامه‌ریزی‌های مناسبی توسط دستگاه‌های متوالی ازجمله وزارتخانه های ارتباطات، صمت و اقتصاد صورت گیرد که شاهد حضور محصولات ایرانی در بازار خارجی باشیم.

وی گفت: شبکه ملی اطلاعات طرح بزرگی است که بخش‌هایی از آن در هشت سال گذشته انجام شده اما اگر بخواهیم ابلاغیات شورای عالی فضای مجازی درباره شبکه ملی اطلاعات و مصوبه سال گذشته شورا درباره طرح کلان شبکه ملی اطلاعات که ۵۳ کلان‌پروژه تعریف شده و حدود هفت پروژه در حوزه وزارت ارتباطات است را مبنا قرار دهیم، شاید نزدیک به ۳۵ تا ۴۰ درصد پیشرفت داشته باشد. افقی که برای تکمیل شبکه ملی درنظر گرفته شده، سال ۱۴۰۴ است اما تلاش می‌کنیم ظرف دو تا حداکثر سه سال آینده، شبکه ملی اطلاعات را به‌شکل کامل محقق کنیم.

کد خبر 47042

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 3 =