اقدامات تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بازار سرمایه

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با به کار گرفتن راهکارهایی مانند کاهش نرخ سود بین بانکی، ساماندهی فروش سهام عدالت در بازار، تسهیل قوانین ورود شرکت‌ها به بورس در جهت عمق بخشیدن به معاملات بازار و افزایش دامنه نوسان به منظور رشد نقدشوندگی بازار، زمینه رونق معاملات بورس فراهم خواهد شد.

به گزارش روز سه‌شنبه اگزیم نیوز از سازمان بورس و اوراق بهادار، «مهدی حاجی غلام سریزدی» با بیان اینکه بازار سرمایه بعد از فراز و نشیب‌های بسیار در نهایت از خرداد ماه وارد رشدی معقول و مناسب شد، افزود: تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری، مسایلی مانند خوش‌بینی تحلیلگران نسبت به نتیجه نهایی مذاکرات برجام و در نظر گرفتن نرخ دلار کمتر از ٢٠ هزار تومان، در ارزش‌گذاری قیمت سهام تاثیرگذار بودند و منجر به معامله بیشتر سهام بازار با قیمتی پایین تر از ارزش ذاتی آنها شدند.

وی اظهار کرد: بعد از برگزاری انتخابات و تعیین دولت جدید به دلیل حمایت‌های صورت گرفته از این بازار، ثبات در قیمت‌های جهانی، رشد مداوم نرخ ارز و نیز انتظارات تورمی شکل گرفته ناشی از کسری بودجه دولت شاهد رشد قیمت سهام و شاخص  بورس بودیم.

حاجی غلام سریزدی بازار سرمایه را تقابل انتظار افراد از بازده و ریسک دانست و گفت: همواره ریسک‌هایی برای این بازار متصور هستیم که با رفع آنها زمینه رونق بیشتر معاملات بازار سهام فراهم خواهد شد.

ریسک‌های تهدیدکننده معاملات بازار سهام

عضو هیات مدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار به ریسک‌های فعلی و تهدید کننده معاملات بازار سهام اشاره کرد و افزود: چگونگی تعامل و تعیین تکلیف مذاکرات برجام، نوسانات شدید نرخ ارز، اصلاح قیمت‌های جهانی، قیمت‌گذاری دستوری به خصوص در فولاد و سیمان، تغییر احتمالی نرخ خوراک پتروشیمی ها، ریسک های سیاسی ناشی از تحولات منطقه ای و نیز مبادلات تجاری با همسایگان به خصوص کشور افغانستان از جمله ریسک های فعلی بازار سرمایه هستند که می توانند بر روند فعلی معاملات بورس تاثیرگذار باشند.

اقدامات تاثیرگذار در بهبود معاملات بازار سرمایه

وی به اقدامات تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بازار سرمایه و تداوم صعود شاخص بورس اشاره کرد و گفت: با به کار گرفتن راهکارهایی مانند آزادسازی قیمت ها و حذف رانت های ناشی از آن، کاهش نرخ سود بین بانکی، ساماندهی فروش سهام عدالت در بازار، تسهیل قوانین ورود شرکت ها به بورس در جهت عمق بخشیدن به معاملات بازار سرمایه، افزایش دامنه نوسان به منظور رشد نقدشوندگی بازار، استفاده از ظرفیت صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه و افزایش منابع آنها در جهت حمایت از سهامداران در روندهای نزولی و نیز جلوگیری از رشد سریع شاخص بورس مسیر معاملات این بازار تغییر می کند و اطمینان خاطر بیشتری برای سرمایه گذاری در بازار و در میان سهامداران ایجاد خواهد شد.

پیش‌بینی روند معاملات بازار سهام

حاجی غلام سریزدی نوسانات را ذات بازار سرمایه عنوان کرد و افزود: ریسک و بازده با یکدیگر معنا پیدا می کنند اما تجربه نشان داده است که بازار سرمایه در بلندمدت بازدهی بالاتری را نسبت به سایر بازارهای موازی در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد داد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی و با توجه به اصلاح و کاهش بیشتر سهام بازار نسبت به سال گذشته، انتظارات تورمی در سطح جامعه و نیز احتمال تداوم رشد نرخ ارز، پیش بینی رشد معقول و منطقی در بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها وجود دارد.

توصیه به سهامداران

وی به سهامداران توصیه کرد: در شرایط فعلی انتظار می رود سهامداران از رفتارهای هیجانی دوری کنند و به طور حتم دقت لازم را در انتخاب سهام داشته باشند، همچنین باید در این میان به فاکتورهای بنیادی و طرح های توسعه‌ای شرکت‌ها توجه ویژه صورت گیرد.

حاجی غلام سریزدی گفت: پیشنهاد ما به عموم مردم که از دانش و زمان لازم برای انتخاب سهام و معامله در این بازار برخوردار نیستند، سرمایه گذاری غیرمستقیم از طریق خرید واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری مشترک، استفاده از خدمات شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری و شرکت‌های سبدگردانی است.

انتظارات فعالان بازار سرمایه از دولت سیزدهم

عضو هیات مدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار به انتظارات فعالان بازار سرمایه  از دولت سیزدهم برای تداوم روند صعودی معاملات بورس اشاره کرد و گفت: اتخاذ تصمیماتی مانند ثبات در قوانین و مقررات،  جلوگیری از تصمیمات خلق الساعه و آزادسازی قیمت ها و حمایت از قیمت گذاری شفاف بر پایه عرضه و تقاضا، جلوگیری از قیمت‌گذاری دستوری، حمایت از تولید و کاهش مالیات شرکت های تولیدی، جلوگیری از افزایش نرخ بهره بین بانکی، هدایت منابع و نقدینگی بانک ها به سمت تولید، عدم تامین کسری بودجه دولت از بازار سرمایه، اعتماد سازی نسبت به بازار سرمایه و نگاه به بازار به عنوان محل تامین مالی پایدار برای شرکت ها، توسعه بورس های کالایی به خصوص در بخش صادرات محصولات با هماهنگی بین بورس کالا، گمرکات و بانک مرکزی و اتاق بازرگانی ایران به عنوان اقداماتی محسوب می‌شوند که می‌توانند با تاثیرگذاری خود بر روند معاملات بازار سهام زمینه افزایش اطمینان به سرمایه‌گذاری در این بازار و رشد شاخص بورس را فراهم کنند.

شاخص کل بازار بورس امروز (سه‌شنبه، ۱۶ شهریورماه) با ۱۵ هزار و ۴۰۱ واحد کاهش در جایگاه یک میلیون و ۵۲۳ هزار واحدی قرار گرفت.

کد خبر 46018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 12 =