حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی با هدف تامین نیاز داخل

مدیرکل دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به احتمال احیای برجام و برداشته شدن تحریم‌ها، تصریح‌کرد:‌ این وزارتخانه از بازگشت برندها و شرکت‌های خارجی در راستای تامین نیازهای کشور حمایت خواهد کرد.

به گزارش اگزیم نیوز، «افسانه محرابی» امروز (شنبه) در گفت‌وگویی با اشاره به لزوم جذب سرمایه‌گذار خارجی برای ارتقای وضعیت تولید صنعتی، تاکید کرد:‌ به همین دلیل از حضور خارجی‌ها در بازار کشورمان استقبال کرده و همواره به این منظور برنامه داریم.

این مسوول وزارت صنعت در عین حال خاطرنشان‌کرد: رویکرد همیشگی وزارت صنعت، حمایت از صنایع و شرکت‌های داخلی بوده و این رویکرد حمایتی در زمان تحریم‌ها با شدت و قدرت بیشتری انجام شده است.

وی اظهار داشت: در همین راستا، وزارتخانه از واردات کالاها و محصولاتی که مشابه داخلی داشته و تولید داخلی آنها در کشور به مرز اشباع رسیده جلوگیری می‌کند.

توان صادراتی در برخی محصولات سلولزی و بهداشتی

محرابی در ادامه گفت: از ابتدای پاندمی کرونا با پیگیری‌های مداوم وزارت صنعت، معدن و تجارت، شاهد افزایش ظرفیت‌های تولید در بخش محصولات بهداشتی بودیم و امروز رشد خوبی در تولید انواع ماسک، دستمال کاغذی و سایر اقلام بهداشتی شاهد هستیم.

به گفته این مسوول، رشد تولید به گونه‌ای بود که امروز در برخی از این محصولات به صادرکننده تبدیل شدیم.

وی بیان‌داشت: در موضوع تولید ماسک، با توجه به اینکه در ستاد ملی مبارزه با کرونا درخصوص آن تصمیم‌گیری می‌شود، تامین داخل به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گرفت و به‌جز ماسک‌های N۹۵ که شاهد صادرات آنها بودیم، در سایر انواع ماسک با وجود تامین بازار داخل، اجازه صادرات داده نشده است.

محرابی، همچنین به پوشک بچه اشاره کرد که در سال‌های گذشته در مقاطعی در تامین آن در کشور با مشکل مواجه بودیم و گفت: در تولید این محصول در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ رشد داشتیم و به‌جز مشکلاتی که در مقاطعی برای تامین برخی مواد اولیه تولیدی آن رخ داد، اکنون مشکلی وجود ندارد و نیاز داخل کشور تامین است.

وی به افزایش قیمت انواع محصولات نساجی، پوشاک و سلولزی نیز اشاره کرد و عامل اصلی آن را افزایش نرخ ارز برشمرد و ادامه‌داد: با توجه به اینکه عمده مواد اولیه تولید این محصولات وارداتی است، افزایش نرخ ارز بر قیمت تمام شده آنها تاثیرگذار شده است.

مدیرکل دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صنعت اضافه‌کرد: با تصمیم کارگروه تنظیم بازار، مقرر شد قیمت این محصولات به‌طور منطقی و به‌تدریج افزایش یابد.

براساس این گزارش، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت از صادرات بیش از ۱۰۰ میلیون دلاری محصولات سلولزی در سال گذشته و رشد تولید آن نسبت به سال ۹۸ خبر داد.

به گفته کارشناسان، اکنون ۱۲۰ کارخانه در زمینه تولید کاغذ در کشور فعالیت دارند که به‌جز تامین ماده اولیه آخال (ضایعات کارتن و کاغذ)، با مشکل خاصی مواجه نیستند.

نیاز سالیانه کشور به کاغذ بسته‌بندی ۸۵۰ هزار تن است، این در حالی است که سالیانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن از این کاغذ تولید و مازاد آن به کشورهای مختلف از جمله اروپا، آسیا و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

در زمینه کاغذ تحریر، نیاز سالیانه نزدیک به ۳۸۰ هزار تن است که فقط ۱۸۰ هزار تن ظرفیت برای آن ایجاد شده است. همچنین مصرف سالیانه کاغذ کتاب درسی ۴۰ هزار تن است.

برپایه این گزارش، سالیانه ۱۲۰ هزار تن کاغذ بهداشتی در کشور مصرف می‌شود، اما تولید در این عرصه بیش از ۲۰۰ هزار تن است.

به گفته کارشناسان، اکنون سرانه مصرف انواع کاغذ در کشورمان ۲۲ کیلوگرم، در اروپا ۵۵ کیلوگرم و در آمریکا ۱۶۰ کیلوگرم است.

کد خبر 44139

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 6 =