افزایش ۲۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری با عراق

زادبوم، رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: هم اکنون ظرفیت تجاری ما با کشور عراق ۹ میلیارد دلار در سال است که با چشم اندازی که رئیس جمهور و دولت تعریف کرده باید به ۲۰ میلیارد دلار برسد.

به گزارش اگزیم نیوز به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، حمید زادبوم رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: هم اکنون ۲۵ درصد بازار عراق را در دست داریم و این ظرفیت را باید حفظ و نگهداری کنیم.

او اظهار داشت: عراق هیچ‌گاه تعرفه گمرکی برای کالاهای ایرانی در نظر نگرفته و اگر تعرفه‌ای اختصاص یافته نیز برای همه کشورها بوده و ما هم برای هیچ کشوری تعرفه کالایی مشخص نمی‌کنیم، زیرا ایجاد تعرفه برای کشور خاص به معنای جنگ اقتصادی است.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در استان کرمانشاه تنوع مرزی با حوزه کردی و عربی عراق داریم و باید بنا را بر حفظ وضع صادرات موجود و تلاش برای افزایش آن قرار دهیم.

زادبوم گفت: ما امسال در ۲۰ کشور پیشرو در دنیا شاهد کاهش صادرات ۱۰ تا ۱۵ درصدی به دلیل محدودیت‌های کرونا بودیم جز کشور چین که حجم صادرات آن‌ها پنج هزار میلیارد دلار است.

او اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در چهار ماه اول امسال به دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌های کرونا شاهد کاهش ۴۰ درصدی صادرات از نظر ارزی بود و این به دلیل بسته بودن بیشتر مرزهای ما در ۲ ماه اول امسال بود که در آن زمان تنها پرویزخان با عراق و یک مرز با افغانستان فعالیت داشت.

معاون وزیر صمت گفت: در این مدت به دلیل بیماری کرونا ۲۵ مرز از ۳۱ مرز زمینی ما بسته بود، اما اکنون ۲۹ مرز ما باز و تجارت آن‌ها فعال است که بخشی از کاهش صادرات به دلیل بسته بودن مرزها بوده، اما در پرویزخان شاهد افزایش ۶۳ درصدی صادرات با تلاش‌های صورت گرفته بودیم که تلاش همه عوامل دخیل در امر صادرات در این مرز از استاندار کرمانشاه تا عوامل امنیتی و انتظامی و فعالان تجاری شایسته تقدیر است.

او اضافه کرد: نگاه ما در فعالیت‌های اقتصادی در مرزها نباید منوط به منافع خود باشد، تجارت باید برای کشور ارزآوری داشته باشد و اگر صادرات ما ارز را به کشور وارد نکند، بی فایده است.

وی در ادامه افزود: ما سالیانه باید بین ۹ تا ۱۴میلیارد دلار کالاهای اساسی مورد نیاز در بخش‌های مختلف وارد کنیم و اکنون در شرایط جنگ اقتصادی که آمریکا همه مرزها را بسته است نیاز به مواد اولیه برای کارخانجات و کالاهای اساسی و مواد اولیه در بخش‌های مختلف کشاورزی و ماشین آلات و صنایع داریم که تامین همه این نیازها منوط به ارزآوری برای کشور است.

کد خبر 33953

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 17 =