شرایط مناسب ایران برای سرمایه گذاری در معدن

کریس ویلسون با بیان اینکه ایران از نظر معدنی بسیار توانمند است ، گفت : اکنون شرایط مناسبی برای سرمایه گذاری در بخش معدن است

 مشاور طرح های اکتشافی ایمیدرو با بیان اینکه ایران از نظر معدنی بسیار توانمند است ، گفت : اکنون شرایط مناسبی برای سرمایه گذاری در بخش معدن است. ویلسون در همایش «یافته‌های جدید اکتشافی ایران- شناسایی ثروت‌های معدنی ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور» افزود: بازار تورنتو نشان می‌دهد که به طور کلی بازار در حال رشد است و شاخص طلای جهانی تورنتو و فلزات پایه نیز در حال رشد بوده که حاکی از روند رو به رشد بازار و تولید چین است.
ویلسون افزود: کانادا و استرالیا میلیون‌ها دلار سهام عمومی آماده سرمایه گذاری دارند و در سال‌های آتی به جریان می‌افتد.
وی اظهار داشت: انواع دیگر سرمایه‌ها نیز برای اجرای پروژه‌های پیشرفته وجود دارد. در کانادا ۶۰ درصد سهام جمع آوری شده و در استرالیا نیز هر روز در حال پیشرفت است.
کریس ویلسون ادامه داد: سهام عمومی پس از سهام خصوصی آغاز به کار می‌کند و طی ۲ - ۳ سال آینده تحولاتی رخ خواهد دارد که در نتیجه آن پروژه‌ها باید آماده جذب سرمایه‌ها باشند. دلیل اینکه طی ۶ سال اخیر حذب سرمایه گذاری در ایران صورت نگرفته، دلیلی مشکلاتی بود که کشورهای معدنی با آن مواجه بودند.
ویلسون گفت: ایران الان همه شرایط برای سرمایه گذاری در بخش معدن را دارد و در سال‌های آینده ایران، حجم زیادی از سرمایه گذاری‌ها را جذب خواهد کرد.
وی ادامه داد: بسیاری از پروژه‌های ایران ارزش سرمایه گذاری را دارند و استرالیا، کانادا و اروپا همگی خواستار سرمایه گذاری در ایران هستند.


فعال شدن شرکت‌های اکتشاف معدنی و تحول در پهنه‌های معدنی


مدیر اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت از فعال شدن شرکت‌های اکتشافات معدنی خبر داد.
اسداله کشاورز در همایش «یافته‌های جدید اکتشافی ایران- شناسایی ثروت‌های معدنی ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور»
با بیان اینکه کل پهنه‌های تعریف شده در این وزارت در سال‌های اخیر ۱۳۳ پهنه بوده است، اظهار داشت: این پهنه‌ها به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع در کشور بوده که ۴۹ پهنه را ایمیدرو اجرایی کرده است.
وی ادامه داد: از ۱۳۳ پهنه، ۱۰۹ پهنه به مساحت ۴۱۲ هزار کیلومتر مربع را واگذار کردیم و بقیه تاکنون استقبال نشده است و شاید ایمیدرو با مشارکت بخش خصوصی انجام دهد.
کشاورز خاطرنشان کرد: چنانچه از ۴۰۰ آنومالی شناسایی شده، ۱۰ درصد به نتیجه برسد، انقلابی در اکتشاف خواهد بود و فروردین امسال، کار مطالعاتی ۲۰ پهنه به اتمام رسید.
وی افزود: در ۵ ماه اخیر، عملیات اکتشافی ۱۰ پهنه پایان یافت و به زودی نتایج آن را در اختیار بخش خصوصی قرار می‌دهیم.
مدیر اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: با فعالیت اکتشافی گسترده ایمیدرو، اشتغال مولد ایجاد شد و شرکت هایی که قبلا غیر فعال شده بودند، دوباره به فعالیت برگشتند و کار‌ها به صورت علمی و تخصصی پیش رفت. 


۸. ۴ میلیارد دلار ارزش افزوده ۲ ذخیر کشف شده


مدیر اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ارزش افزوده دو ذخیره معدنی کشف شده را ۸. ۴ میلیارد دلار اعلام کرد.
حسام قدمعلی در همایش «یافته‌های جدید اکتشافی ایران- شناسایی ثروت‌های معدنی ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور»
با بیان اینکه سال‌های ۹۲ تا ۹۵ برابر ۲۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی در این شرکت انجام شد، گفت: این رقم افزایش ۲ برابری نسبت به مدت مشابه ۴ سال قبل از آن داشته است.
وی ادامه داد: این شرکت در چهار سال گذشته در بخش اکتشاف ۷۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است.
مقدمعلی درباره نتایج عملیات اکتشافی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تصریح کرد: با اکتشافات صورت گرفته، ۵۶۰ میلیون تن به ذخایر زغال سنگ و ۳۵۰ میلیون تن سنگ آهن و مواد معدنی فلزی غیر آهنی افزوده شد که ارزش افزوده آن به ۸. ۴ میلیارد دلار می‌رسد.
وی افزود: همچنین، ۵. ۹ تن طلا با عیار یک گرم در هزار، حدود ۸۰ هزار تن آنتیموان با عیار ۲ - ۳ درصد و فسفات ۸ میلیون تن با عیار ۱۴ درصد اکتشاف شده است.
مدیر اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بیان داشت: مساحت پهنه‌های اکتشافی این شرکت ۴۴ هزار کیلومتر مربع است که ۹۰ درصد آن خاتمه داده شده و گزارش آن به استان‌ها تحویل شده است.
وی ادامه داد: بزرگترین رسالت این شرکت، تجمیع داده‌های اکتشافی در یک بانک مدون بود. 


اکتشاف معدنی ۲۵۰ هزار کیلومترمربع با اولویت مناطق محروم و در نوار مرزی


شناسایی بیش از ۴۰۰ آنومالی جدید از جمله دستاوردهای مهم و بی سایقه اکتشافات جدید معدنی در ۳ سال اخیر بوده است.
علی اصغر زاده در همایش «یافته‌های جدید اکتشافی ایران- شناسایی ثروت‌های معدنی ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور» با بیان این مطلب گفت: با توجه به افق ۱۴۰۴ که میزان تولید صنایع معدنی افزایش می‌یابد (فولاد ۵۵ میلیون تن، مس ۴۴۰ هزار تن، روی ۳۰۰ هزار تن، سیمان ۱۲۰ میلیون تن، طلا ۱۰ تا ۱۵ تن) و درنتیجه نیاز به مواد اولیه معدنی انکار ناپذیر است و در عین حال عمر معادن موجود (میانگین حدود ۱۲ تا ۱۳ سال) در حال اتمام است، اکتشاف به عنوان بزرگترین چالش پیش روی این بخش مطرح شد.
وی ادامه داد: بنابراین، در ابتدای دولت یازدهم مصمم شدیم تا روی برنامه اکتشاف کار کنیم که مورد موافقت هم قرار گرفت و پهنه‌ها مشخص شد و وزارت صنعت، معدن و تجارت، نیز پهنه‌های بیشتری در اختیارمان قرار داد.
مدیر اکتشاف ایمیدرو تصریح کرد: برنامه اکتشاف ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع با اولویت مناطق محروم و در نوار مرزی به عمق ۲۰ کیلومتر انجام شد که با استفاده از نیروهای بومی آموزش دیده توسط ایمیدرو و نیروهای متخصص اجرایی شده است.
وی ادامه داد: این کار، در ۲۱ استان کشور و ۳۴ پهنه کار شده و بیش از ۴۰۰ محدوده امیدبخش شناسایی شد که نتایج بسیار خوبی از آن‌ها به دست آمد.
اصغر زاده خاطرنشان کرد: تلاش کردیم از اساتید تراز اول جهانی در راستای بالابردن سطح دانش اکتشافی استفاده کنیم. همچنینی با تولید داده ها، شفافیت لازم را در بحث محدوده‌ها ایجاد کردیم تا سرمایه گذاران به مشارکت یا سرمایه گذاری تشویق شوند. 

ظرفیت یک میلیون تنی عناصر خاکی در ایران

مسئول اکتشاف عناصر خاکی ایمیدرو اعلام کرد: میزان عناصر خاکی در ایران بیش از یک میلیون تن برآورد می‌شود.
خانم سولماز افسری در همایش «یافته‌های جدید اکتشافی ایران- شناسایی ثروت‌های معدنی ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور»
گفت:: طرح عناصر خاکی با هدف اکتشاف و شناسایی و همچنین برآورد عناصر خاکی از سال ۹۳ آغاز شده است که راه اندازی واحد پایلوت از طرح‌های عناصر خاکی بود.
وی بیشترین کاربرد عناصر نادر خاکی را در صنایع و تکنولوژی‌های پیشرفته و صنعت پتروشیمی دانست.
افسری افزود: همچنین این عناصر در صنایع تولید شیشه، لیزرها، آلیاژهای خاص، پهبادها، رادارها، زیردریایی و دوربین‌های دید در شب قابل استفاده است.
مسئول اکتشاف عناصر خاکی ایمیدرو گفت: یکی از دستاوردهای ما در بخش عناصر خاکی محدوده معدنی "گزستان" بود که محتوای ۷۸ هزار تن مجموع عناصر خاکی در این محدوده شناسایی شد.

معرفی پهنه‌های اکتشاف معدنی ایمیدرو


از مجموع ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع تحت اکتشاف ایمیدرو، ۲۲۰ هزار کیلومتر مربع توسط طرح توانمندسازی در حال اکتشاف است.
 کیامرس شیرخانی در همایش «یافته‌های جدید اکتشافی ایران- شناسایی ثروت‌های معدنی ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور»
درباره عملکرد اکتشافی طرح توانمندسازی بر روی پهنه‌ها گفت: عملیات اکتشاف در قالب ۲۴ پهنه و در ۲۱ استان در حال انجام است و اصول کار در اکثر پهنه‌ها بر اساس استانداردهای بین المللی است.
مدیر اکتشاف طرح توانمندسازی ایمیدرو اعلام کرد: نخستین پهنه در استان سیستان و بلوچستان به طول ۷۰۰ کیلومتر و در عمق ۲۰ کیلومتری بود که کار اکتشاف را در مقطع عمومی ادامه می‌دهیم.
شیرخانی از شناسایی یک محدوده مس در جنوب زاهدان خبر داد و اظهار کرد: به طور کلی ۲۸ اندیس به مساحت ۷۱۳ کیلومتر تحت اکتشاف داریم و پهنه‌ای دیگر در سیستان و بلوچستان در فاز اکتشاف عمومی آن هستیم.
کیامرس شیرخانی گفت:همچنین ایمیدرو در سه محدوده سراوان وارد فاز اکتشاف شده است و در این محدوده به دنبال ذخایر منگنز هستیم.
وی در معرفی دیگر محدوده‌های امید بخش به دیگر محدوده‌ها در اقصی نقاط کشور اشاره کرد و توضیح داد: فاز پی جویی و اکتشاف عمومی پهنه هایی همچون خراسان جنوبی، قزل اوزن، طارم، خوش ییلاق، تکاب، پیرانشهر، چار اویماق، زرشوران، اسفندقه، سنقر، جازموریان، بهرام گور و سیاه جنگل در حال انجام است.
وحید فتوتی مجری طرح‌های شناسایی محیط‌های پتانسیل دار مواد معدنی نیز در خصوص نتایج تهیه اطلس نقشه‌ای اکتشافات جدید سخنانی را مطر ح. کرد و اسماعیل رامه گزارشی را در زمینه آخرین فعالیت‌های اکتشافی مشترک با بخش خصوصی در پهنه‌های استان کردستان ارایه کرد.
همایش "یافته‌های جدید اکتشافی ایران" در سالن اجتماعات ایمیدرو برگزار شد. 

 

منبع: صدا و سيما

کد خبر 21354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 4 =