پیشی گرفتن صادرات از واردات در ۹ماهه امسال

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از افزایش ۹ درصدی صادرات کشور و کاهش ۱۷ درصدی واردات در سال‌جاری خبر داد

به گزارش اگزیم نیوز، رضا رحمانی در بیست و دومین همایش توسعه صادرات غیر نفتی کشور در تبریز با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت، توجه ویژه ای به رفع مشکلات حوزه تولید و صنعت کشور دارد، افزود: بدون لحاظ وقت و محدودیت زمانی برای کار کردن، تمامی توان خود را در وزارت صنایع برای کاهش و ریشه کن کردن مشکلات حوزه تولید به کار گرفته ایم.

 وی مقوله تولید را شاه بیت و کلید اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و ابراز کرد: با توجه به بحث تولید داخلی و افزایش کیفیت کالاهای تولیدی می توان در راستای تحقق حوزه اقتصاد مقاومتی گام برداشت.

وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به آخرین وضعیت پروژه های در دست اقدام وزارت صنعت در حوزه تولید، صنعت و مشکلات مربوط به حوزه کسب و کار ادامه داد: پروژه های مربوط به طرح رونق تولید، یکی از مهم ترین و جدی ترین اولویت های وزارت است و تمامی امور مربوط به آن نیز در حال پیگیری است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه افزایش ۱۰ میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی یکی از مهم ترین اولویت های دولت تدبیر و امید در سالجاری است، ابراز کرد: در طی سال های گذشته مربوط به فعالیت های دولت نهم و دهم، شاهد وجود رشد منفی در تمامی حوزه های کشاورزی، تولید و صنعت بودیم و میزان رشد سرمایه گذاری نیز منفی پنج درصد بود.

 رحمانی همچنین با اشاره به مشکلات مالی موجود در دولت افزود: وضعیت درآمدهای دولت تدبیر و امید به حدی است که در برخی مواقع، پرداخت حقوق کارمندان نیز به سختی انجام شده است.

وی با اشاره به وضع تحریم های ظالمانه غرب علیه جمهوری اسلامی در طول دوره فعالیت دولت نهم و دهم گفت: در طول این بازه زمانی، اکثر واحدهای تولیدی و صنعتی به دلیل کوچک بودن همچون یک نهال شکستند و این دولت تلاش کرد که با یکسری اقدامات مدبرانه همچون برگزاری مستمر جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی، بازدید میدانی از واحدها و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، اکثر مشکلات را رفع کرده و تعداد بسیار زیادی از این واحدها را به چرخه تولید بازگرداند.

به گفته این مقام مسئول، تا امروز توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به واحدهای تولیدی و صنعتی مشکل دار کشور در راستای حمایت از تولید و تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی پرداخت شده است.

رحمانی تصریح کرد: بانک های کشاورزی، ملی، صنعت و معدن، ملت، سپه، صادرات، تجارت و رفاه تا کنون به ترتیب بیشترین پرداختی را به صاحبان بنگاه های تولیدی و صنعتی مشکل دار داشته اند.

وی همچنین به مهم ترین اولویت های وزارت صنعت در سال آتی اشاره کرد که از آن بین می توان به نوسازی صنایع، تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و صنعتی، تکمیل طرح های نیمه تمام و نوسازی صنوف تولیدی اشاره کرد.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تقدیر از تلاش های استاندار آذربایجان شرقی در برگزاری جلسات مربوط به رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی افزود: وضعیت این استان نسبت به استان های دیگر کشور بسیار خوب است و تا کنون هزار واحد تولیدی و صنعتی بازدید شده است که علاوه بر بازگشت تعداد زیادی از واحدها به چرخه تولید، در ۴۲۴ واحد تولیدی و صنعتی نیز منجر به افزایش تولید شده است. همچنین ۲۵۳۱ شغل جدید نیز در این استان ایجاد شده است.

رحمانی با اشاره به پیشی گرفتن صادرات از واردات در سال قبل عنوان کرد: خوشبختانه در ۹ ماهه نخست سال جاری نیز شاهد افزایش بیش از ۹ درصدی صادرات و همچنین کاهش ۱۷ درصدی واردات در کشور هستیم.

وی با بیان اینکه بحث واردات بی رویه در حال کنترل است ابراز کرد: در این حوزه، برنامه منسجمی در وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز شده و نسبت به سال گذشته نیز بیش از ۱۰ میلیارد دلار  در حوزه واردات، کاهش داشته ایم.

وی همچنین سخنان خود بر لزوم تقویت کنسرسیوم های صادراتی در تبریز و آذربایجان تاکید کرد.

در ادامه همایش غلامحسین شافعی اظهارکرد: باید ابتدا به تولید توجه کنیم و اگر مشکلات تولید را التیام ندهیم نه تنها در بازار رقابتی دنیا نمی توانیم به اهداف خود دست یابیم بلکه از بازار داخلی هم حذف می شویم.
رئیس اتاق ایران با توجه به محدودیت منابع مالی، اولویت بندی در احیای واحدهای مشکل دار را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: در بسیاری از بخش های تولیدی مازاد ظرفیت موجب کم تحرکی تولید شده است.
وی مشکل تولید داخلی را زیرساختی و ساختاری دانست و گفت: بررسی 21 دوره همایش توسعه صادرات غیرنفتی نشان می دهد مسائل مطرح شده در این همایش ها شبیه هم است.
وی با انتقاد از تکثرگرایی در تولید، گفت: وقتی بهترین واحد تولیدی ما با 40 درصد ظرفیت کار می کند چه نیازی به راه اندازی واحد جدید است.
رییس اتاق ایران با بیان اینکه 80 درصد منابع ما به بانک ها وابسته است، گفت: این در حالی است که باید بخش مهمی از منابع فعالیت های توسعه ای باید از بازار سرمایه تامین شود.
شافعی با تاکید بر رونق بخشی به بازار سرمایه گفت: در غیر این صورت مشکل ما مرتفع نمی شود.
وی با قدردانی از دولت یازدهم در رفع موانع تولید، برنامه های دولت در زمینه عضویت در اتحادیه های منطقه ای را مثبت ارزیابی کرد و گفت: احیای جاده ابریشم با حضور 65 کشور در واقع تشکیل یک اتاق بازرگانی مشترک است که در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه 2 ماه دیگر اجلاس اوراسیا تشکیل می شود، گفت: با عضویت جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس، چشم انداز تجارت با تعرفه صفر با کشورهای عضو ممکن می شود.
شافعی با بیان اینکه میزان مبادلات درون منطقه ای کشورهای عضو اکو بیشتر از 14 درصد نیست و این کشورها درصدد افزایش این سهم هستند، افزود: سرعت حمل و نقل ریلی ما برای صادرات کالا از بنادر جنوب به کشورهای آسیایی 15 کیلومتر در ساعت است و با این سرعت نمی توان به تجارت جهانی رسید. 
رییس اتاق ایران با اعلام اینکه مقدمات لازم برای حضور فعالانه اتاق در بازسازی سوریه انجام شده و بزودی ستاد مرکزی تشکیل می شود، اظهار امیدواری کرد: نخستین ستاد استانی برای این منظور در تبریز شکل بگیرد.
در این همایش یک روزه از 24 واحد صادراتی برتر استانی و چهار واحد برتر ملی تجلیل شد.
این همایش به همت اتاق بازگانی تبریز و با همکاری استانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی همچنین دانشگاه تبریز و انجمن اقتصاد دانان کشور شاخه تبریز برگزار شد.

کد خبر 15296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 7 =