افت شدید تجارت غیرنفتی سعودی ها

سازمان آمار عربستان در گزارش ماهانه خود تاکید کرد که کسری تجاری کالاهای غیر نفتی این کشور نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۵ از ۱۱.۵ به ۷.۲ میلیارد دلار رسیده است

به گزارش اگزیم نیوز سازمان آمار عربستان در گزارش ماهانه خود تاکید کرد که کسری تجاری کالاهای غیر نفتی این کشور نسبت به مدت مشابه سال 2015 از 11.5 به 7.2 میلیارد دلار رسیده است .کالاهای غیرنفتی عربستان شامل پلاستیک، لاستیک و فرآورده های آنها، تولید شیمیایی، فلزات، وسایل حمل و نقل، تجهیزات و دستگاه های الکترونیکی است که در ریاض مونتاژ می شود.
درآمد حاصل از فروش نفت،‌ عربستان را به عنوان بزرگ ترین صادرکننده این ماده سوختی با بحران مواجه کرده و درآمد آن به شدت کاهش یافته است. سازمان کل آمار عربستان دوشنبه گذشته نیز در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد که نرخ تورم در این کشور در ماه سپتامبر (شهریور/ مهر) افزایش یافت و به بیش از 3 درصد رسیده است.
از سوی دیگر و براساس گزارش اخیر بخش بانکداری عربستان، سود خالص این بخش در این کشور در سه ماهه سوم سال جاری میلادی حدود 5.2 درصد کاهش یافته و به 9.95 میلیارد ریال سعودی (2.7 میلیارد دلار) رسیده است. کاهش شدید قیمت نفت که مهم ترین منبع درآمدی عربستان را تشکیل می دهد و هزینه های جنگ یمن، مشکلات اقتصادی این کشور تک محصولی را دو چندان کرده است، به همین دلیل، همه این مسائل دست به دست هم داده تا تکاپوی رهبران ریاض برای برون رفت از تنگناهای مالی پیش روی این کشور شدت گیرددر این ارتباط «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان پنجم مهرماه فرمان کاهش حقوق و مزایای وزیران و اعضای مجلس شورا را صادر کرد.
بر اساس این فرمان حقوق کارکنان رده های پایین تر نیز افزایش پیدا نمی کند و سهم اضافه کاری و مرخصی سالانه به همراه حقوق آنها کاهش می یابد.
از دیگر اقدامات ریاضتی سرمداران ریاض برای مقابله با کاهش قیمت نفت، افزایش عوارض ورود و خروج به عربستان است که این امر خود سبب شده تا بسیاری از کشورها از جمله مغرب، مصر و الجزایر سفر عمره گزاران خود به آن کشور را تحریم کنند. هر دلار آمریکا برابر با 3.75 ریال عربستان است.

بر اساس آمار و ارقام ماهیانه آژانس پولی عربستان، ذخیره ارزی این کشور در ماه سپتامبر (شهریور/ مهر) حدود 1.3 درصد نسبت به ماه آگوست 2016 کاهش یافته و از 2.108 تریلیون ریال (562.2 میلیارد دلار) به رقم 2.080 تریلیون ریال سعودی (554.8 میلیارد دلار) رسیده است.

به گزارش آناتولی، ذخیره ارزی عربستان به صورت سالیانه 15درصد کاهش داشته است،‌چرا که این رقم در سپتامبر (2015) سال گذشته،‌ 2.454 تریلیون ریال سعودی (654.5 میلیارد دلار) بوده است. ذخیره ارزی عربستان در پایان سال 2015 میلادی نیز با 15.8 درصد کاهش به رقم 2.312 تریلیون ریال سعودی (616.53 میلیارد دلار) رسید درحالی که این رقم در پایان سال 2014 2.746 تریلیون ریال (732.22 میلیارد دلار) بوده است. ارزش صادرات کالاهای غیر نفتی عربستان در ماه آگوست نیز با 9.4 درصد کاهش به 3.9 میلیارد دلار رسید، درحالی که این میزان در مدت مشابه سال گذشته 4.3 میلیارد دلار بوده است.
سازمان آمار عربستان روز یکشنبه در گزارش ماهیانه خود تاکید کرد که کسری تجاری کالاهای غیر نفتی این کشور نسبت به مدت مشابه سال 2015 از 11.5 به 7.2 میلیارد دلار رسیده است. سازمان کل آمار عربستان نیز دوشنبه گذشته در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده بود که نرخ تورم در این کشور در ماه سپتامبر (شهریور/ مهر) افزایش یافته و به بیش از 3 درصد رسیده است. از سوی دیگر و براساس گزارش اخیر بخش بانکداری عربستان، سود خالص این بخش در این کشور در سه ماهه سوم سال جاری میلادی حدود 5.2 درصد کاهش یافته و به 9.95 میلیارد ریال سعودی (2.7 میلیارد دلار) رسیده است.
کاهش شدید قیمت نفت که بیش از 90 درصد از بودجه عربستان را تشکیل می دهد و هزینه های جنگ یمن، مشکلات اقتصادی این کشور تک محصولی را دو چندان کرده است، به ویژه این که ریاض با کسری 87 میلیارد دلاری در بودجه خود روبروست.
همه این مسائل دست به دست هم داده تا تکاپوی رهبران ریاض برای برون رفت از تنگناهای مالی پیش روی این کشور شدت گیرد.

کد خبر 14673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 8 =