واردات محدود گوشت قرمز مجاز شد

معاون امور بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت : مجوز واردات معادل ۶ درصد نیاز داخل گوشت قرمز به منظور تامین نیاز بازار صادر شده است

علی اکبر مهرفرد در همایش بزرگداشت روز ملی دامپزشک با اشاره به اینکه در تراز تجاری گوشت قرمز در کشور متعادل هستیم ، افزود : امکان صادرات گوشت قرمز وجود ندارد اما برای صادرات دام زنده به بازارهای کشورهای حاشیه خلیج فارس مزیت داریم و این صادرات در حال انجام است.
وی گفت: برای تامین نیاز گوشت قرمز بازار داخل نیز به واردات این محصول از مرزهای منطقه شمالی اقدام می کنیم.
 
معاون امور بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان تولید و شرایط بازارهای صادراتی در بخش آبزیان افزود: میزان تولید انواع آبزیان در کشور حدود یک میلیون تن است و می توانیم با استفاده از ظرفیت دریاهای شمال و جنوب کشور با اجرای طرح پرورش ماهی در قفس میزان تولید را تا یک میلیون تن دیگر افزایش دهیم.
 
مهرفرد گفت : در بخش صادرات آبزیان شرایط خوبی در بازارهای منطقه در روسیه وجود دارد و در این بخش به طور کامل وارد مبادلات تجاری با این کشور شده ایم.
 
وی افزود : در بخش تولید و تامین نهاده های دامی نیز برنامه ریزی شده است و قرار است در یک برنامه 10 ساله 70 درصد نیاز کشور به روغن و کنجاله در داخل تولید شود.
 
معاون امور بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت : 90 درصد روغن و کنجاله مورد نیاز وارداتی است که از این لحاظ در بدترین وضعیت تراز تجاری قرار داریم.
 
مهرفرد با بیان اینکه نیاز کشور به محصول جو 5 میلیون تن است ، افزود: برای تامین محصول جو مورد نیاز 20 تا 25 درصد در داخل تولید می شود و یک میلیون و 200 هزار تن نیز واردات می کنیم .
 
وی همچنین از صدور مجوز صادرات محصولات و فرآورده های لبنی به روسیه خبر داد و گفت: قراردادهای بهداشتی و قرنطینه ای بین سازمان های دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران و روسیه امضا شده است و صادرات محصولات لبنی به این کشور انجام می شود.
 
معاون امور بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: مجوز صادرات فراورده های لبنی 7 کارخانه دیگر نیز به روسیه ارسال شده و دراین کشور در دست بررسی است و بزودی مجوز صادر می شود.
 
مهرفرد گفت: روسیه در بخش آبزیان نیز تعرفه واردات این محصولات را از جمهوری اسلامی ایران کاهش داده است و هم اکنون بیش از 20 مرکز تولید و فراوری آبزیان مجوز صادرات به این کشور را دریافت کردند.
 
وی درباره شرایط بازار صادراتی صنعت داروی دامی افزود: سال گذشته 30 میلیون دلار داروی دامی به بازارهای جهانی صادر شد و امسال نیز برای صادرات 100 میلیون دلاری برنامه ریزی شده است.
 
معاون امور بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت : با توجه به رونق صادرات در حوزه امور دام و آبزیان مسئولیت دامپزشکان و سازمان دامپزشکی کشور برای پایش و نظارت دقیق در روند تولید تا بسته بندی ، توزیع و عرضه سنگین تر می شود.
 
مهرفرد افزود: باید شرایط بهداشتی و سلامت محصولات پروتئنی به گونه ای باشد که محصولات قابل عرضه به بازارهای جهانی باشد.
 
وی تاکید کرد: دامپزشکی باید قدرت ارائه خدمات و سهولت ارائه خدمات را ارتقا دهد و با ایجاد سامانه های الکترونیکی خدمات را در سطح وسیع تر و سریعتر به فعالان عرصه صنعت دام و آبزیان ارائه دهد.
 
معاون امور بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: باید از سرمایه های دامی کشور حفاظت کنیم و این مهم رسالت دامپزشکان را سنگین تر می کند.
 
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: الگوی برقراری ارتباط بین صنعت دامداری با فارغ التحصیلان و دانشگاه دامپزشکی تدوین شده است.
 
 مهدی خلج در مراسم روز بزرگداشت دامپزشک با اشاره به اینکه محتوای آموزش رشته دامپزشکی در مراکز آموزش عالی باید با ارتقای سطح مهارت های کاربردی همراه باشد ، افزود : با رؤسای دامپزشکی کشور و دانشگاه ها برای تدوین الگویی مناسب برای ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه به توافق رسیدیم.
 
وی تشکیل انجمن های صنفی در از دیگر اقدامات برای توسعه حوزه عملیاتی دامپزشکان دانست و گفت: با ایجاد انجمن های صنفی ارتباط دامپزشکان با سازمانها و نهادهای مرتبط ، تسهیل می شود.
 
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین از ارائه پیش نویس قانون تعهد تولیدکنندگان در قبال محصول تولیدی در مجلس خبر داد و افزود: پیش نویس این قانون به مجلس ارائه شده است و درصورت تصویب فعالان عرصه صنعت دامداری و تولیدکنندگان فراورده های لبنی در قبال سلامت و کیفیت محصول تولیدی متعهد و مسئول خواهند بود.
 
خلج گفت: این قانون باید به رقابت فعالان برای ارتقای کیفیت محصولات منجر شود و نسخه پیچی نباشد.

وی همچنین از مجلس خواست نیازهای مرزنشینان را تامین کند تا آنها به رعایت قوانین بهداشتی ترغیب شوند.
 
 شبکه دامپزشکی باید تقویت شود 
 
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: باید شبکه نظارت و مراقت بهداشتی در بخش دامپزشکی تقویت شود. 
 
 مسعود پزشکیان در مراسم بزرگداشت روز ملی دامپزشک با اشاره به اینکه داشتن ساختار مناسب برای ارائه خدمات و نظارت بهداشتی از مهمترین ملزومات ارتقای سلامت محصولات و فرآورده های دامی و غذایی است ، افزود: نبود شبکه داده های دقیق از شرایط سلامت و بهداشت مهمترین مشکلی است که برای مراقبت و پایش ویروس ها و بیماری ها با آن مواجه ایم. 
 
وی گفت: پیشگیری، ایجاد تعادل و تناسب بین منابع و مصرف و توجه به بازارهای مصرف داخلی و خارجی از مهمترین وظایف شبکه دامپزشکی کشور است. 

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی افزود: ایجاد ساختار مناسب برای نظارت و دسترسی به تمام جوانب تولید و عرضه سبب می شود چیزی از چشم دامپزشکان دور نماند و تولید پایدار و ماندگار در کشور تضمین شود.
 
پزشکیان گفت: باید مواد غذایی مناسب با کیفیت بالا تولید کنیم و در دسترس مردم قرار دهیم.
 
وی افزود: برای توسعه پایدار به انسان های سالم نیاز داریم و انسان سالم به غذای سالم، آب، خاک و محیط سالم نیاز دارد. 
 
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: پیشگیری شرط اول دستیابی به سلامت و توسعه پایدار است. 
 
پزشکیان افزود: برای پشتیبانی و همکاری با شبکه دامپزشکی کشور آمادگی داریم و براساس شواهد و مدارک علمی دقیق، کمک های لازم را ارائه می کنیم. 
 
کد خبر 13428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 14 =