به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، علی طیب نیا طی سخنانی در این دیدار که در محل وزارت اقتصاد برگزار شد، روابط ایران و لبنان را از دیرباز، بسیار صمیمانه و برادرانه عنوان کرد و گفت: در روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران، کشور لبنان جایگاه ویژه و کاملا متمایزی دارد.
وی با بیان اینکه ما در توسعه و تعمیق روابط با کشور لبنان قایل به هیچ محدودیتی نیستیم، افزود: ما بسیار علاقه به توسعه روابط دو کشور در همه حوزه ها به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری داریم که متاسفانه هنوز همپای روابط بسیار خوب سیاسی ایران و لبنان توسعه نیافته است و امیدواریم با توجه به سفر شما به ایران و برگزاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور، شاهد این امر باشیم.
طیب نیا با اشاره به تنوع و تعدد مسایل، موضوعات و زمینه های مشترک برای توسعه همکاری های بین دو کشور، از در جریان بودن مذاکرات بین ایران و لبنان در خصوص برقراری "تجارت ترجیحی" دو کشور، ابراز خرسندی و برای هر گونه همکاری در خصوص تصویب نهایی و اجرایی شدن آن اعلام آمادگی کرد.
وی گفت: در خصوص سرمایه گذاری متقابل دو کشور و نیز سرمایه گذاری مشترک، ما در گذشته توافق هایی انجام شده و کارگروه مشترکی در این ارتباط تشکیل شده است.
وزیر اقتصاد افزود: پیشنهاد می کنم کمیته سرمایه گذاری مشترک دو کشور هر چه سریع تر تشکیل شده و مسایل مورد توجه طرفین در آن بررسی شود.
وی با اشاره به برخی درخواست های هیات لبنانی در خصوص استفاده از معافیت های گمرکی، مالیاتی و نیز فعالیت در مناطق آزاد تجاری، اظهار داشت: بسیاری از موارد مورد درخواست، در ایران وجود دارد؛ از جمله معافیت مالیاتی گسترده برای سرمایه گذاران خارجی و داخلی و به خصوص در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که معافیت های مالیاتی و گمرکی به شکل چشمگیر و گسترده ای در آن اعمال می شود.
این گزارش حاکی است، "حسین حاج حسن" وزیر صنایع لبنان نیز طی سخنانی در این دیدار، با استقبال از توسعه روابط دو کشور و اینکه اصولا خود وی و هیات همراه با همین هدف به تهران سفر کرده اند، اظهار داشت: ما معتقدیم در سه موضوع مشترک "توسعه و تقویت تبادل تجاری طرفین"، "توسعه و تقویت سرمایه گذاری های مشترک" و " نقش آفرینی ایران در صدور کالاهای لبنانی به آسیای میانه و نقش مقابل این کشور در صدور کالاهای ایرانی به شمال آفریقا" ایران و لبنان می توانند همکاری های بسیار موثر و موفقی داشته باشند.
وی افزود: ما پیشنهاد تهیه و اجرای توافقنامه ای مشترک تجاری بین ایران و لبنان را داریم که گام های خوبی در این ارتباط و در زمینه تهیه فهرست کالاهای ترجیحی قابل معامله بین دو کشور برداشته شده است.
وزیر صنایع لبنان گفت: منافع ناشی از اجرایی شدن این موافقنامه می تواند برای هر دو کشور بسیار چشمگیر باشد و امیدواریم هر چه سریع تر بتوانیم در این خصوص از مرحله یادداشت تفاهم به امضای توافق نامه مشترک برسیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان با وزیر صنایع لبنان که در راس هیاتی متشکل از صاحبان صنایع، بازرگانان و نمایندگان بخش اقتصادی و بانکی آن کشور از شنبه شب وارد ایران شده است، دیدار و گفت و گو کرد.
کد خبر 12931
نظر شما