سخنگوی ستاد قاچاق کالا و ارز اعلام کرد: در دوره ۸ ساله قبل، قاچاق از حدود ۸ میلیارد دلار به ۲۵ میلیارد دلار در سال ۹۲ افزایش یافت ولی در این دولت به ۱۵ میلیارد دلار در سال ۹۴ رسید. قاسم خورشیدی افزود: در دوره 8 ساله، قاچاق از حدود 8 میلیارد دلار به 25 میلیارد دلار در سال 92 افزایش یافت اما این همه دغدغه قاچاق نداشتیم و رسانه ها به آن نمی پرداختند. وی گفت: جدی ترین و اصلی ترین دستاورد ما این بود که توانستیم در دوره دولت یازدهم وضعیت قاچاق را شفاف و روشن بررسی کنیم و اکنون موضوع قاچاق پرونده مفتوح بر روی میز همه مسئولان کشور است.
خورشیدی افزود: بر اساس برنامه 5 ساله که از سال 93 آغاز شد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حال ساماندهی است و انتظار داریم تا سال 98 حجم آن را بسیار کم کنیم. وی با اشاره به اینکه تلاش های گمرک با وجود مشکلات فراوان، قابل ملاحظه است گفت: قاچاق، واقعیتی انکارناپذیر است اما توانایی های گمرک را هم باید در نظر گرفت. سخنگوی ستاد قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه کشفیات گمرک جمهوری اسلامی ایران از 37 میلیارد تومان در سال 1393 به 472 میلیارد تومان در سال 94 افزایش یافت افزود: این نشان دهنده عزم جدی گمرک در مبارزه با قاچاق کالاست.
خورشیدی با اشاره به اینکه برنامه های مشخص را پیش بینی کرده ایم گفت: در نتیجه این برنامه ها، سامانه های گمرک به روز خواهد شد و امکانات نظارتی گمرک افزایش خواهد یافت. وی ادامه داد: مجموعه اقدامات گسترده ای در حال انجام و روند رو به جلو امید بخش است.
به گزارش اگزیم نیوز، به گفته مجیدرضا حریری، عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن قبل از استقرار دولت نهم قاچاق کالا تنها پنج میلیارد تومان بود و در طول هشت سال رشد حساب قاچاق کالا را تا حدود 20 میلیارد داشتیم. به گفته وی یکی از عیبهای موجود در کشور، عدم شفافیت و آزادسازی در آن است. باید این مساله که در داخل کشور ضوابط رعایت نمیشود را ریشهیابی کرد تا برخی از کالاهای ممنوعه از طریق قاچاق به کشور وارد نشود. وی افزود: اقتصادی که شفاف، رقابتی و آزاد نباشد، به طور قطع مشکلات زیادی را بهویژه قاچاق کالا خواهد داشت. سود بانکی، بورس و بنگاهداری بانکها نیز از سایر مشکلات ایجاد شده خواهد بود.
حریری اضافه کرد: متاسفانه قاچاق یکسوم از تجارت کشور را تشکیل نداده و بلکه چهار برابر واردات قانونی کشور است. قاچاقچی فقط کالاهای ساخته شده را وارد کرده و در سال گذشته 20 میلیارد تومان کالاهای وارداتی ساخته شده در مقابل واردات تنها پنج میلیارد تومان مواد اولیه، کالاهای واسطهای و کالای اساسی بوده است.
نظر شما