اکبر ترکان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: چابهار در جنوب شرقی ایران از قطب های جدی اقتصاد کشور است که توسعه این منطقه در سیاست های اصلی دولت قرار دارد.
وی ادامه داد: دولت تاکنون کارهای جدی برای توسعه چابهار شروع کرده است که از جمله آن می توان به ساخت بندری بزرگ و راه آهن طولانی اشاره کرد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ادامه به برگزاری اجلاس رؤسای مناطق آزاد کشورهای حاشیه اقیانوس هند موسوم به «آیورا» در چابهار اشاره و عنوان کرد: با هم افزایی ظرفیت های کشورهای حوزه اقیانوس هند می توان رشد پرشتابی را تجربه کرد.
ترکان افزود: در اتحادیه آیورا (اطراف اقیانوس هند) دو میلیارد و 200 میلیون نفر جمعیت زندگی می کنند که مجموع تولید ناخالص داخلی این منطقه 6800 میلیارد دلار است.
وی گفت: راه طولانی در پیش داریم اما امیدوارانه کار خواهیم کرد و همه کشورها مشتاقانه با اتحادیه همکاری می کنند. با این وضع امیدواریم بتوانیم با تکیه بر ظرفیت های موجود خودمان این منطقه را رشد بدهیم.
این مقام مسئول اضافه کرد: عبور یک سوم کشتیهای تجاری و دو سوم کشتیهای نفتی جهان از اقیانوس هند فرصت مناسبی برای توسعه بندر چابهار و همچنین توسعه تجارت کشور فراهم میکند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه هفت منطقه آزاد کشور با توجه به موقعیت جغرافیاییشان و واقع شدن در مرز کشورهای مختلف ماموریت های جداگانه ای برای شان تعریف شده است، بیان کرد: ماموریت منطقه آزاد چابهار با توجه به قرار گرفتن آن در دهانه اقیانوس هند و همجواری با بیشترین میزان دربرگیری جمعیتی به خصوص جمعیت مسلمانان در این حوزه، صادرات مجدد است. البته صنایع مرتبط با صادرات مجدد در این منطقه شکل گرفته و زمینه صادرات به کشورهای مختلف دنیا فراهم شده است.
ترکان خاطرنشان کرد: چابهار در حوزه اقیانوسی برای کشورهایی مانند افغانستان و آسیای میانه به جهت کوتاهی مسیر نعمت بزرگی است تا کشورهای یاد شده کالاهای مورد نیاز خود را از بندر چابهار ترانزیت کنند.
نظر شما