به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز، محمد امیرزاده رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی اتاق ایران در گفتگو با پایگاه خبری اتاق تهران موضوعاتی در زمینه تفاهمات گمرکی ایران و روسیه مطرح کرده است.
براساس صحبت های مسعود كرباسیان، رئیس كل گمرك کشور، قرار است هفته آینده سه تفاهم نامه گمركی بین ایران و روسیه امضا شود که بزرگترین سند همكاریهای گمركی تاریخ دو كشور است. به گفته کرباسیان، امضای این تفاهم نامه ها رشد و بهبود روابط اقتصادی و تجاری دو كشور را به دنبال خواهد داشت.
به هرحال، هفته آینده، ولادیمیرمالینین رییس گمرک روسیه به ایران می آید. در این سفر سه موافقتنامه همكاری بین گمركات دو كشور امضا می شود که البته باید این تفاهم نامه ها به تایید مجلس شورای اسلامی ایران و دومای روسیه برسد.
طبق گفته های رییس گمرک، شماری از صادركنندگان كشور از ارزشگذاری متفاوت و بالاتر كالاهای صادراتی ایران توسط روس ها گلایه مند بودند؛ بر این اساس طبق این تفاهم نامه قرار است ارزشگذاری اجناس توسط گمركان دو كشور مورد قبول قرار گیرد. به گفته كرباسیان، این اقدام، گام مهمی برای صادرات و واقعی كردن قیمت كالاهای صادراتی است.
ایجاد «كانال سبز» از دیگر مواردی است كه به عنوان تفاهم نامه بین دو كشور امضا خواهد شد؛ این اقدام كمك بزرگی به صادركنندگان ایرانی خواهد بود و فرصت مغتنمی در زمینه تعرفه، ارزشگذاری و ارزیابی كالاهاست.
قرار است محتوای كامل این سند بهزودی منتشر شود اما براساس توافق های انجام شده، از مهمترین محورها می توان به «توافق برای صادرات محصولات كشاورزی ایران به روسیه» اشاره كرد.
براساس این توافق، گمرك روسیه ترخیص محصولات كشاورزی فاسدشدنی ایران را در اولویت كاری خود قرار خواهد داد. علاوه بر این محصولات كشاورزی ایران در كریدور سبز گمركی روسیه قرار میگیرد و گمرك ایران متعهد شده اطلاعات و ارزش گمركی این كالاها را به گمرك روسیه ارسال كند تا نسبت به ترخیص سریع محصولات كشاورزی ایران اقدام شود.
به گفته كرباسیان، امضای این تفاهم نامه ها ضمن كاستن از معطلی و اتلاف زمان در مرزهای دو كشور، سهولت تبادل اطلاعات بین ایران و روسیه را به دنبال داشته و موجب می شود اسناد گمركی، ارزیابی، ارزشگذاری و تعرفه های كالاهای هر دو كشور مورد قبول طرفین باشد.
محمد امیرزاده در گفتگو با سایت خبری اتاق تهران درباه این تفاهمنامه ها گفت: در چند سال گذشته، یکسری پروتکل ها مانع از روابط تجاری آسان بین دو کشور شده بود. بنابراین در خیلی از مسایل نیاز بود که این تفاهمنامه ها به امضا برسد.
به گفته امیرزاده با امضای این تفاهمنامه ها، تجارت رونق می گیرد و تاجران می توانند براساس این تفاهنامه برنامه ریزی کنند.
او همچنین درباره بازه زمانی بررسی این تفاهمنامه ها ادامه داد: از مدت ها پیش روی این مسایل کار شده است. بعد از اینکه روابط روسیه و ترکیه دچار مشکل شد، بررسی این تفاهمنامه شروع شد و همین طور رو به انجام است.
براساس صحبت های این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، سال ها بود برای تفاهنامه ها حتی درباره مسایل بهداشتی و قرنطینه ها و صنایع غذایی مذاکراتی انجام می شد که به نتیجه برسد. به هرحال این تفاهنامه ها در گسترش روابط تجاری دو کشور می تواند موثر باشد.
نظر شما