چندی پیش سایت خبری فرات نیوز، ارگان خبری مجلس اعلای اسلامی عراق به نقل از یک منبع مطلع در هیات دولت عراق نوشت که هیات وزیران این کشور به منظور حمایت از تولید داخلی، واردات خارجی سیمان را به کشور ممنوع اعلام کرده است. این بیانیه تاکید کرده که تنها با موافقت نخستوزیر عراق، سیمان وارد این کشور میشود. به عبارتی در صورتی که این خبر موثق باشد تولیدکنندگان سیمان داخلی یکی از مهمترین بازارهای خود را از دست خواهند داد. بررسی های اگزیم نیوز نشان می دهد عراق به شدت به دنبال خودکفایی این کشور از واردات سیمان بوده و طی چند سال اخیر نیز با قدرت تلاش کرده است سرمایه گذاری های کلانی را در صنعت سیمان صورت دهد.
از طرفی بازار عراق برای سیمانیها از اهمیت زیادی برخوردار است و بیشترین میزان سیمان نیز به این کشور صادر میشود، بنابراین در صورتی که این بار ممنوعیت صادرات سیمان به عراق قطعیت پیدا کند وضعیت تولیدکنندگان سیمان کشور تحت تاثیر قرار میگیرد. امروز نیز جلسه ای با حضور تولیدکنندگان سیمان و وزیر صنعت این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است. در این رابطه یکی از اعضای انجمن می گوید به دلیل اعتراض تولیدکنندگان سیمان عراقی به قیمت گذاری سیمان صادراتی ایران که به عقیده آنها نوعی دامپینگ محسوب می شود این کشور تصمیم به برخی محدودیت ها گرفته است که برای جلوگیری از دامپینگ سیمان در بازار عراق صادرات آن برای کارخانههای داخلی سهمیهبندی شود.
علی محمد بد که با فارس گفتگو کرده تصریح کرد: رکود بازار داخلی باعث تلاش تولیدکنندگان ایرانی برای صادرات سیمان به عراق شده و همین مسئله قیمت سیمان را در بازار این کشور کاهش داده است.
بد با بیان اینکه برای ساماندهی صادرات سیمان ایران به عراق جلسهای با حضور وزیر صنعت برگزار شد، گفت: مقرر شد میزان صادرات کارخانههای سیمان ایران به عراق سهمیهبندی شود تا سیمان اضافه به این کشور صادر نشود و در نتیجه قیمت صادراتی افزایش یابد.
وی متوسط قیمت سیمان در مرز ایران و عراق را حدود 28 دلار عنوان کرد و گفت: قیمت سیمان در داخل کشور نیز در همین حدود است که البته بر اساس کیفیت محصول و محل عرضه اختلافهایی ایجاد میشود.
عضو انجمن سیمان در مورد نحوه سهمیهبندی صادرات سیمان برای کارخانههای ایرانی نیز گفت: این سهمیهبندی بر اساس سوابق گذشته کارخانهها و عملکرد آنها در صادرات سیمان صورت میگیرد. به گفته وی، سال گذشته حدود 8 تا 9 میلیون تن سیمان از ایران به عراق صادر شده که 50 درصد صادرات سیمان ایران را شامل میشود و علاوه بر این، تولیدکنندگان ایرانی توانستند به کشورهایی مانند افغانستان، کویت، قطر، ترکمنستان و روسیه نیز صادرات داشته باشند.
وی تقاضای بالای بازار عراق را عاملی برای توجه بیشتر تولیدکنندگان ایرانی به صادرات سیمان به این کشور عنوان کرد و گفت: اخیراً با ایجاد رکود در بخش ساخت و ساز عراق، نیاز این بازار مقداری کاهش یافته که روی صادرات سیمان ایران تأثیر داشته است.
عضو انجمن سیمان ادامه داد: ممکن است با قیمتگذاری و سهمیهبندی جدید صادرات سیمان به عراق، میزان صادرات سیمان ایران به این کشور کاهش یابد اما در نهایت، قیمت سیمان صادراتی افزایش مییابد و درآمد بیشتری برای کشور ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: طرح سهمیهبندی صادرات سیمان از سوی انجمن سیمان به وزارت صنعت ارائه خواهد شد.
نظر شما