به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز، اکبر فتحی در نشست کاووش برای آینده کشاورزی، نقش دانشگاه در امنیت غذایی در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی مستقر در کرج افزود: زمانی که نتوانیم امنیت غذایی را فراهم کنیم، تمام امنیتها به خطر خواهد افتاد زیرا دسترسی اقتصادی یعنی اینکه توان خرید آنقدر کافی و بالا باشد که همه بتوانند غذای مورد نیاز خود را تهیه کنند.
وی یادآورشد: اگر غذا به هر قیمتی تولید شود ولی تهیه آن در توان مردم نباشد، این امر خدشهدار کردن امنیت غذایی است.
فتحی بیان داشت: سلامت تولید و مصرف غذایی جزء مهمی از زنجیره امنیت غذایی است و باید از مبادی تولید آغاز شود.
وی گفت: هر چقدر بتوانیم ضریب دانش را در کشاورزی بالا ببریم، بهره وری را بالا بردهایم و این کار را خروجی دانشگاه انجام میدهد.
فتحی، بر حضور متخصصان در کنار کشاورزی سنتی و تلفیق دانش بومی با دانش جدید که میتواند عملکرد در واحد سطح افزایش دهد تاکید کرد.
دنیا به امنیت غذایی بیش از تولید آن توجه دارد
رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه دنیا به امنیت غذایی خیلی بیشتر از تولید غذا توجه دارد، افزود: باید مواردی را که در آن عقب ماندگی داریم، پیدا کرده و عملکرد خود را بهبود ببخشیم.
سیدمحمدعلی ابراهیم زاده موسوی یادآورشد: با تغییرات ایجاد شده ، دانشگاه باید گفتمان را تولید کند و از راهبردهای کلان کشور در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی پشتیبانی علمی داشته باشد و متخصصان خود را بر این اساس تربیت کند.
وی یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری را امنیت غذایی پایدار و کشاورزی دانش بنیان دانست و گفت: در این خصوص در حوزه آموزش و پژوهش باید چرخش درستی در جهت تامین نیازها و آینده کشور داشته باشیم .
موسوی تاکید کرد: باید به سمت پشتیبانی، علمی سازی کشاورزی کشور برای تولید بهتر حرکت کنیم.
نظر شما