به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز، محمد باقر قالیباف در نشست کمیسیون اجتماعی مجلس با حضور وزیر کار و رفاه اجتماعی گفت: ما در برنامه هفتم تلاش کردیم که صندوقها را به نقطه قابلقبولی برسانیم تا دولت به صندوقها بدهکار نباشد.
وی افزود: اگر واگذاری سهام ظرف دو سال ممکن نباشد، طبق آییننامهای که دولت تصویب میکند، باید افرادی که توانایی مدیریت بخش خصوصی را دارند، جایگزین شوند و مدیریت را بر عهده بگیرند. من این موضوع را خیلی واضح بیان میکنم نباید با اعمال فشار از سوی نمایندگان، فردی برای عضویت در هیات مدیره معرفی شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همانطور که ما در مجلس بهدنبال جلوگیری از این نوع اقدامات هستیم، انتظار داریم دوستان در آن طرف (دولت و نهادهای مربوطه) نیز از این کار خودداری کنند تا یک اتفاق مثبت رقم بخورد. آنهایی که زیر ۲۰ درصد هستند، تعیین تکلیف شده که ۳۰۰ برابر حداقل مبلغ مناقصه تقریباً ۶۳۰- ۶۴۰ میلیارد تومان است بقیه که بیش از این مبلغ هستند به نوعی دیگری تعیین تکلیف میشوند.
قالیباف با اشاره به صندوقهای بازنشستگی گفت: یکی از ویژگیهای برنامه هفتم توسعه که بسیاری از دوستان ما، مرکز پژوهشها، مجلس، دولت سیزدهم، شهید رئیسی و سازمان برنامه در آن مشارکت داشته و ما بیش از سه تا چهار سال روی این موضوع متمرکز بودیم این است که متخصصان را گرد هم آوردیم و برنامهای میدانی نوشتیم.
طبق برنامه هفتم دولت نباید به صندوقها بدهکار باشد
وی خاطرنشان کرد: البته باز هم میگوییم که برنامه هفتم اشکالاتی دارد و هر جا ایرادی مشاهده شود، حتما ظرف کمتر از دو ماه (با کسب دو سوم آرا) اصلاح خواهیم کرد؛ اما به تعویق انداختن اجرا، کار درستی نیست. اجرای برنامه از مردادماه ۱۴۰۳ آغاز شده و بخشی از دستورالعملها باقی مانده که باید پیگیری شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: درخواست ما این است که به این موضوع به صورت سیستمی نگاه کنیم. ما نمیخواهیم به صورت تکهتکه مشکل را حل کنیم. هدف ما در برنامه هفتم، رساندن صندوقها به نقطهای قابل قبول است، به طوری که دولت دیگر به صندوقها بدهکار نباشد و صندوقها نیز فعالیتهای بنگاهداری انجام ندهند.
از سال ۱۴۰۴ در نظارت کوتاه نمیآیم
وی افزود: از سال ۱۴۰۴ به سهم خودم در مجلس، حتما در نظارت کوتاه نمیآیم. از همین فروردین باید حق بیمهها ۱۰۰ درصد پرداخت شود و دیون جدیدی ایجاد نشود.
رئیس مجلس با بیان اینکه باید قدرت خرید خانوارها و کسانی که در فقر شدید هستند را بالا ببریم ما هم در برنامه هفتم و هم در اینجا مکلف هستیم این کار را انجام دهیم، اظهار کرد: ما تا بخواهیم برنامه را دنبال کنیم و به تورم تکرقمی برسیم زمان خواهد برد.
در حوزه معیشت مردم، طی یک سال ۱۸.۲ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تأمین کالاهای اساسی هزینه شده است
قالیباف در بخش دیگری از صحبتهای خود درخصوص کالابرگ گفت: منظور ما در مجلس از کالابرگ، این نبوده که ۱۰، ۵ یا ۶ قلم کالا را تهیه و توزیع کنیم و بگوییم این مبلغ را به حسابتان واریز میکنیم و خرید کنید؛ چنین قصدی نداشتیم و قانون هم این را نمیگوید و این موضوع مورد قبول آقای دکتر پزشکیان هم نیست.
وی اضافه کرد: اگر اشتباه نکنم، ما در مجلس در تبصره ۵ بند (چ) دقیقا در مورد ارز ترجیحی صحبت میکنیم. ما در حوزه معیشت مردم و اقلام اساسی، سالانه ۱۸.۲ میلیارد دلار ارز ترجیحی هزینه کردهایم. به ازای هر نفر، ۲۱۰۰ کیلوکالری با ارز ترجیحی ۲۸،۵۰۰ تومانی در نظر بگیرید. ما باید بررسی کنیم که با چه هزینه کمتری میتوانستیم این کالاها را به دست مردم برسانیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تصمیم دولت و مجلس و قانون این است که به جای ابتدای زنجیره، به انتهای زنجیره برویم، خاطرنشان کرد: ما نمیتوانیم تورم همه کالاها را تکرقمی کنیم؛ اما میتوانیم و مکلفیم که دولت و مجلس کنار هم بایستیم و حداقل ۷-۸ قلم اساسی را در حوزه کالری مورد نیاز برای سلامت خانواده (شامل شیرخوار، نوجوان و جوان) تامین کنیم و به موقع به دستشان برسانیم.
قالیباف عنوان کرد: حال باید این ۵، ۶ یا ۱۰ قلم را تعیین تکلیف کنیم. هر چقدر قیمت جابجا شود، درخصوص هفت دهک، اگر ۲۰ درصد حقوقها را در طول سال اضافه کردیم، قیمت این اقلام نباید بیشتر از ۲۰ درصد افزایش پیدا کند و باید از محل ارز ترجیحی که برای این کار در نظر گرفتهایم، این پشتیبانی را انجام دهیم. آقای پزشکیان که خودشان هم پزشک هستند و هم با کالابرگ آشنایی دارند، قانون هم همین را میگوید.
شبکه توزیع ما در سامانه نیازمند اطلاعات دقیق است
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود ادامه داد: شبکه توزیع ما در سامانه، نیازمند اطلاعات دقیقی است تا بتوانیم این کار را انجام دهیم. نیاز داریم بدانیم کدام خانوادهها به چه میزان و چه نوع کالایی نیاز دارند و کدام کالاها را حتماً باید استفاده کنند، زیرا آسیبهای اجتماعی هم در این میان وجود دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: باید به این موارد دقت کنیم تا این کار به درستی انجام شود. اگر همین الان ارز ترجیحی و قیمت گمرک تغییر کند، به یکباره قیمت اقلام اساسی و حداقل پنج شش قلم لوازم برقی و جهیزیه افزایش پیدا میکند و افراد دیگر نمیتوانند جهیزیه تهیه کنند.
قالیباف افزود: بنابراین، اگر ما ۸، ۹ یا ۱۰ قلم کالای مشخص در حوزه مواد غذایی و پنج شش قلم کالای اساسی مربوط به جهیزیه را مشخص کنیم باید این اقلام را تحت پوشش قرار دهیم.
وی تصریح کرد: بدین ترتیب، یک چتر حمایتی برای این هفت دهک برای این تعداد از اقلام ایجاد میکنیم و از ابتدای زنجیره، حمایت را به انتهای زنجیره منتقل میکنیم. این موضوع در برنامه هفتم و بودجه ۱۴۰۴ دیده شده است. باید این کارها را دنبال کنیم، زیرا این کار میتواند آرامشی به جامعه بدهد و مردم بتوانند برنامهریزی دقیقی برای خودشان داشته باشند.
اولین گزارش مربوط به عملکرد یکساله برنامه را پیش از ورود به بودجه سال آینده در شهریور در صحن تعیین تکلیف میکنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ما در مواد ۱۱۸، ۱۱۹ و ۱۲۰ برنامه، برای اولین بار شورایی عالی به نام «شورای عالی نظارت بر برنامه» تنظیم کردیم که مسئولیت آن با سازمان برنامه و بودجه است و ریاست آن با معاون اول رئیس جمهور است، گفت: این شورا شامل یک عضو از مجلس و دو عضو از کمیسیون برنامه و بودجه است و وظیفه نظارت را بر عهده دارد.
قالیباف با بیان اینکه ما در کمیسیونها و وزارتخانهها موظفیم که اولین گزارش عملکرد یکساله (از شهریور سال گذشته تا شهریور پیش رو) را قبل از ورود به بودجه سال آینده، در شهریور ماه به مجلس ارائه دهیم، اظهار کرد: این گزارش با جزئیات در دو یا سه جلسه در صحن مجلس بررسی میشود تا مشخص شود کدام کارها پیش رفته و کدام کارها با مشکل مواجه شدهاند تا برای بودجه سال بعد اصلاحات لازم انجام شود. بودجه سال آینده دقیقا منطبق بر عملکرد این سال میآید.
وی با بیان اینکه مجلس و دولت مصمم هستند که این بار پس از پایان پنج سال که برنامه را نوشتیم، دانشجویان، اساتید و پژوهشکدهها نیایند و بگویند برنامه هفتم هم مثل برنامههای قبلی ۲۵ درصد اجرا شده است، افزود: ما نمیخواهیم برنامهای بنویسیم و آن را رها کنیم تا خود به خود ۲۵ درصد آن انجام شود. این صحبتها خطاب به آقای بابایی و همکارانشان در کمیسیون اجتماعی است و این رسالت کمیسیون اجتماعی است.
مجموعههای بازنشستگی، کارگری، سازمان بهزیستی و کمیته امداد اولویت ما در مجلس هستند
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس به مجموعههای بازنشستگی، کارگران، سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) توجه ویژهای دارد، تصریح کرد: به خصوص، سه دهک پایین جامعه و خانوادههایی که زیر خط فقر مطلق هستند، در اولویت بحثهای ما قرار دارند. ما بسیج شدهایم تا حتماً به آنها کمک کنیم و انشاءالله به فضل الهی این کار را انجام دهیم.
قالیباف با قدردانی از وزیر کار و دوستان همراهشان ابراز امیدواری کرد که پیگیری موضوع را در صحن و کمیسیون داشته باشیم، تقاضا ما این است که کمیسیونها و سایر دوستان هم کمک کنند تا رسیدگی و نظارت، فقط به یک مرتبه در شهریورماه محدود نشود، بلکه از همین حالا با هم همکاری کنیم تا هیچ کاری روی زمین نماند و بتوانیم انشاالله در آن زمان کار را جمع کنیم.
نظر شما