به گزارش روز جمعه اگزیم نیوز، بزرگترین صنعت دریایی کشور با پنج دهه فعالیت در حوزه کشتیسازی و سکوهای حفاری نفتی، تنها از ۳۰ درصد ظرفیت آن استفاده شده و ۷۰ درصد ظرفیتهای این مجموعه بزرگ دریایی در بندرعباس همچنان خالی و آماده فعالیت در راستای تحقق شعار سال است؛ این مجتمع بزرگ با زیرساختهای پیشرفته خود، آماده پذیرش طرحهای کلان ملی و بینالمللی بوده و نقشی کلیدی در نوسازی ناوگان دریایی و توسعه صنعت دریایی کشور ایفا میکند.
رییس جمهور پزشکیان نیز در اواخر سال گذشته در نشست توسعه اقتصاد دریامحور ضمن اشاره به اهمیت بالای صنایع دریامحور بهویژه صنعت کشتیسازی اظهار داشت: دولت چهاردهم اهتمام ویژهای به صنایع مربوط به دریا دارد و تمامی تلاش خود را برای بررسی همهجانبه مسائل و مشکلات و فرصتهای پیشروی کشور در این زمینه بهکار میگیرد؛ تاکید رییس جمهور براین است که همواره بخش خصوصی در صنایع مربوط به دریا دخیل باشد و در این راستا چارچوبهای اقتصادی و پیوستهای تجاری برنامههای توسعه اقتصاد دریامحور تهیه، تدوین و عملیاتی شود.
این مجموعه هم که امروز بهعنوان بزرگترین زیرساخت صنایع دریایی کشور شناخته میشود، با برخورداری از سامانههای پیشرفته آبگیری و بهآباندازی، توانایی ساخت و تعمیر هر نوع شناور در دنیا را دارد؛ علاوه بر این، پشتیبانی ایزوایکو از شرکت ملی نفتکش ایران نقشی حیاتی در تداوم جریان صادرات نفت و فرآوردههای نفتی ایفا کرده و به تبع آن، تاثیر بسزایی در اقتصاد کشور داشته است.
ایزوایکو مفتخر در تعمیر هزاران شناور و ساخت بیش از ۳۰۰ کشتی
مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) بهعنوان بزرگترین و مجهزترین مجموعه صنعتی دریایی کشور، در زمینه طراحی، ساخت و تعمیر انواع شناورها و سازه های فراساحلی فعالیت میکند؛ این مجتمع با بهرهگیری از توان متخصصان داخلی، قابلیت ساخت و تعمیر انواع شناورهای اقیانوسپیما، کشتیهای تجاری، نفتکشها، شناورهای خدماتی، سکوهای حفاری و تأسیسات فراساحلی را دارد؛ تاکنون ایزوایکو هزاران شناور را تعمیر و بیش از ۳۰۰ شناور مختلف را طراحی و ساخته است.
همچنین، این مجتمع نقش مهمی در توسعه صنعت فراساحل کشور ایفا کرده و ساخت سکوهای فازهای مختلف میدان گازی پارس جنوبی، سکوی میدان نفتی هندیجان و اجرای پروژههای بزرگ ملی در حوزه نفت و گاز را در کارنامه خود دارد؛ این مجموعه عظیم صنعتی با تطبیق فعالیتهای خود با استانداردهای بینالمللی، به یکی از بازیگران اصلی صنعت دریایی و فراساحلی کشور تبدیل شده است.
سرپرست مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو)، با تاکید بر اهمیت و نقش حیاتی این مجموعه در توسعه اقتصادی کشور، اظهار داشت: ایزوایکو بهعنوان بزرگ ترین زیرساخت صنایع دریایی ایران و یکی از قطبهای صنعتی منطقه، در راستای تحقق شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید» گامهای موثری برداشته است و ما با برنامهریزی دقیق و فراهمسازی بسترهای مناسب، مسیر جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی را هموار کردهایم.
سعید جعفری با اشاره به زیرساختهای پیشرفته ایزوایکو افزود: این مجتمع با بهرهمندی از بزرگترین حوض خشک خاورمیانه ، سینکرولیفت با ظرفیت ۱۱ هزار تن، داک شناور ۲۸ هزار تنی و کارگاههای مدرن، توان پذیرش طرحهای کلان ملی و بینالمللی را دارد؛ در حوزه ساخت و تعمیر انواع شناورهای تجاری، نظامی، نفتکش و سکوهای دریایی، ظرفیتهای کمنظیری ایجاد کردهایم که میتواند نقش مهمی در توسعه صنعت دریایی کشور ایفا کند.
وی با اشاره به فرسودگی ناوگان دریایی کشور گفت: در شرایطی که نوسازی ناوگان دریایی یک ضرورت است، ایزوایکو با برخورداری از زیرساختهای مناسب، فرصت های ارزشمندی برای سرمایهگذاران بخش خصوصی فراهم کرده است؛ این سرمایهگذاری ها نهتنها موجب افزایش ظرفیت تولید و اشتغالزایی گسترده خواهد شد، بلکه زنجیره تامین صنایع دریایی کشور را نیز تقویت خواهد کرد.
سرپرست مجتمع کشتیسازی ایزوایکو با تاکید بر نقش ایزوایکو در توسعه فناوریهای دریایی و گسترش همکاریهای بینالمللی، خاطرنشان کرد: ما در مسیر ارتقای جایگاه ایران در صنعت دریایی جهانی، با تمامی توان پیش خواهیم رفت؛ برنامههایمان نیز بر افزایش ظرفیت تولید، توسعه فناوریهای نوین و همکاری با سرمایهگذاران داخلی و خارجی متمرکز است.
جعفری افزود: ایزوایکو با تکیه بر دانش فنی پیشرفته و توان داخلی، همچون گذشته در مسیر تحقق اهداف کلان ملی پیشگام خواهد بود و از تمامی ظرفیتها برای جذب سرمایه گذاری و رونق تولید در صنعت دریایی کشور بهره خواهد گرفت.
اتکا به توانمندیهای داخلی و دانش بومی
سرپرست مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران تاکید کرد: ایزوایکو با اجرای پروژههای کلان در زمینه تعمیر و ساخت شناورها و سازههای دریایی، به یکی از قطب های اصلی این صنعت در کشور و منطقه تبدیل شده است؛ مسیر توسعه و پیشرفت این مجتمع، با اتکا به توانمندیهای داخلی و دانش بومی ادامه خواهد یافت.
جعفری، با اشاره به گستره وسیع پروژههای در حال انجام، به توانمندی ایزوایکو در طراحی، ساخت و تعمیرات شناورهای غول پیکر تا ۳۵۰ هزار تن در گروه شناورهای بزرگ و حوضهای خشک ایزوایکو، گفت: طی سال گذشته گروه شناورهای بزرگ ایزوایکو ۱۲ کشتی غول پیکر و ۲ سکوی حفاری دریایی را پذیرش کرد که ۹ فروند از کشتی ها و ۲ فروند سکوی حفاری با بالاترین کیفیت و در کوتاهترین زمان بازسازی و تحویل کارفرما شدهاند و هماکنون در گروه شناورهای بزرگ ایزوایکو سه فروند شناور مهم در حال انجام تعمیرات اساسی هستند.
وی یادآور شد: این اقدام شامل بازسازی بدنه، ارتقای سیستمهای فنی و بهبود عملکرد تجهیزات این شناورها میشود. در این میان، برای نخستین بار در کشور، عملیات نصب سامانه تصفیه آب توازن (Water Ballast Treatment System) بر روی یکی از نفتکش های تحت تعمیر در ایزوایکو انجام میشود.
مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو)، که هماکنون بیش از یک هزار نفر در آن مشغول به فعالیت هستند، در سال ۱۳۵۲ با هدف جذب بخش بزرگی از بازار تعمیرات و ساخت شناور، در ۳۷ کیلومتری غرب بندرعباس تاسیس شد.
این مجموعه در طول سالها با اجرای پروژه های کلان از جمله ساخت سه فروند کشتی کانتینربر اقیانوسپیما با ظرفیت حمل ۲۲۰۰ کانتینر، که نخستین اقیانوسپیماهای ساخته شده در ایران و تحت کلاس GL آلمان هستند، جایگاه ویژهای در صنعت دریایی کشور کسب کرده است.
این مجتمع در زمینه طراحی، ساخت، حمل، نصب و راهاندازی سکوهای نفت و گاز و بومی سازی این دانش نیز عملکرد درخشانی داشته و توانسته پروژههای بزرگی را در فازهای مختلف میدان گازی پارس جنوبی و توسعه میدانهای نفتی هندیجان و فروزان با موفقیت به پایان برساند. ایزوایکو همچنین با بومیسازی دانش تعمیرات ریگهای حفاری دریایی و اجرای بیش از ۱۴ پروژه در این حوزه، نقشی کلیدی در کاهش وابستگی کشور به خارج ایفا کرده است.
ایجاد این مجموعه، با در نظر گرفتن موقعیت طبیعی و جغرافیایی آن، حوضچه آرامش به وسعت ۳۸۰ هکتار، و بهرهمندی از تسهیلات قانونی منطقه ویژه، با هدف توسعه صنعت و تجارت در حوزه صنایع کشتیسازی، سازههای دریایی، صنایع پاییندستی و ایجاد کارخانههای مرتبط صورت گرفته است.
ایزوایکو با استفاده از آخرین فناوریهای روز دنیا و بومیسازی دانش مرتبط، در راستای افزایش تولید، اشتغال پایدار و قطع وابستگی کشور به خارج، گامهای مؤثری برداشته است و تلاش میکند در افق ایران ۱۴۰۴، مجتمعی سرآمد و الگو در صنایع کشتیسازی، سکوسازی و ترمینالهای نفتی و معدنی در منطقه خلیج فارس باشد.
نظر شما