به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز به نقل از حریت، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و گروه اوپک+ در تلاش هستند تا با افزایش تدریجی تولید، تعادل بازار را حفظ کنند و از کاهش بیشتر قیمتها جلوگیری کنند.
پس از آنکه ترامپ در ۲ آوریل، دستورالعملهایی برای اعمال تعرفههای متقابل بر واردات را امضا کرد، انتظار میرود که جنگ تجاری جهانی تشدید شود و تقاضای نفت را محدود کند. در پی این اعلامیه، قیمت نفت برنت در همان روز با کاهش نزدیک به ۱ درصد به ۷۳.۶۴ دلار و نفت خام غرب تگزاس (WTI) با کاهش ۰.۶ درصد به ۷۰.۴۸ دلار رسید.
اوپک و اوپک+ اعلام کردند که به تصمیم خود برای افزایش تدریجی تولید پایبند خواهند بود. این تصمیم با کاهش تقاضا همراه شده و نگرانی از عرضه بیش از حد را تقویت کرده است، که به نوبه خود فشار بیشتری بر قیمتها وارد میکند. در ۳ آوریل، اوپک+ اعلام کرد که کاهش تولید داوطلبانه خود را به تدریج لغو خواهد کرد و در ماه مه تولید را به میزان ۴۱۱ هزار بشکه در روز افزایش خواهد داد.
در نتیجه قیمت نفت برنت در همان روز بیش از ۵ درصد کاهش یافت و به ۶۹.۶۳ دلار رسید، که بزرگترین کاهش روزانه از اکتبر ۲۰۲۳ بود. نفت WTI نیز ۵.۶ درصد کاهش یافت و به سطح ۶۶.۳۳ دلار رسید.
علاوه بر این، تصمیم چین مبنی بر اعمال تعرفه ۳۴ درصدی بر همه کالاهای وارداتی از ایالات متحده، خطر جنگ تجاری جهانی را افزایش داده است. این موضوع باعث کاهش قیمت نفت برنت به ۶۵.۷۴ دلار و نفت WTI به ۶۲.۱۰ دلار شده است. در نتیجه، قیمت نفت برنت در هفته اول آوریل ۹.۲ درصد کاهش یافت و به پایینترین سطح هفتگی از آگوست ۲۰۲۱ رسید.
«ژولین ماتونییر» اقتصاددان بازار نفت در گروه انرژی اینتلجنس در لندن، به خبرگزاری آناتولی ترکیه گفت که تقاضای جهانی نفت در بلندمدت پایین باقی خواهد ماند. در این شرایط اوپک و اوپک+ با تلاش برای کنترل تولید، سعی دارند تا از سقوط بیشتر قیمتها جلوگیری کنند و تعادل بازار را حفظ کنند.
آنها با افزایش تدریجی تولید، در تلاش هستند تا در برابر تعرفههای ترامپ و کاهش تقاضای جهانی نفت، قیمتها را کنترل کنند. با این حال، پیشبینیها حاکی از آن است که قیمت نفت برای مدت طولانی به سطح ۸۰ دلار نخواهد رسید و اوپک باید به استراتژیهای خود برای حفظ تعادل بازار ادامه دهد.
نظر شما