پیشنهاد تشکیل کمیته ویژه‌ قوا برای شناسایی موانع تولید/رسانه‌ها مشوق سرمایه‌گذاری باشند

عضو جامعه روحانیت مبارز و نماینده ادوار مجلس ضمن پیشنهاد تشکیل کمیته ویژه‌ برای شناسایی موانع تولید میان قوای سه‌گانه گفت: رونق تولید منجر به افزایش اشتغال و حل بسیاری از مشکلات از جمله تورم و کاهش ارزش پول ملی می‌شود.

به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز، حجت‌ الاسلام «سیدرضا تقوی» در گفت و گویی با اشاره به شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» و تاکیدات رهبرمعظم انقلاب در اهمیت افزایش تولید در کشور برای رفع مشکلات اقتصادی و بهبود معیشت مردم، گفت: پیام‌ های نوروزی رهبری در آغاز سال نو، به عنوان یک سنت حسنه همچنان ادامه دارد و انشاالله ادامه خواهد داشت. این یک سنت و روشی است که در نظام اسلامی، مردم در آغاز سال نو انتظار دارند دیدگاه و نظر رهبری درباره کشور را نسبت به گذشته و آینده بشنوند و به آن توجه کنند. این کار، بسیار ارزشمند است و می‌توان آن را به عنوان یک اقدام مفید و راهگشا توصیف کرد.

توجه به شعار سال ما را برای عبور از چالش‌ها و سختی‌های آینده آماده‌تر می‌کند

این روحانی سیاستگذار افزود: در پیام‌های نوروزی رهبری معمولاً نگاهی کوتاه و گذرا به رخدادهای مهم سال گذشته وجود دارد. توجه به مسائل گذشته و عبور از چالش‌ها و سختی‌ ها، ما را برای آینده آماده‌تر می‌کند. این نکته حائز اهمیت است که رهبر معظم انقلاب به مردم یادآوری کنند ما با چه چالش‌های سختی مواجه بوده‌ایم و از چه گردنه‌های دشواری عبور کرده‌ایم.

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه گاهی اوقات این توجه لازم به مردم نمی‌شود، درحالی که آنها خود در متن این رویدادها بوده‌اند و باید از تلاش‌ها و ایستادگی‌ های خود آگاه باشند، عنوان کرد: تذکر این نکته به نظر من بسیار سازنده است و یکی از رسالت‌های اصلی پیام‌های نوروزی نیز همین موضوع است؛ اینکه رهبری توجه و تذکری به مردم ما بدهند. رهبری در این پیام‌ها نگاهی نیز به آینده دارند اینکه کارهای مهمی در گذشته انجام شده و رخدادها و مسائل مختلفی در جامعه ما رخ داده است و در آینده هم باید به این فکر کنیم که چگونه باید حرکت کنیم.

پیام‌های نوروزی راه آینده کشور را برای مدیران، مسئولان و مردم مشخص می‌کند

حجت‌السلام تقوی بیان کرد: از دیگر ویژگی‌های پیام‌های نوروزی این است که مسیر و راه آینده کشور را برای مدیران، مسئولان و مردم مشخص می‌کند تا تلاش‌های خود را متمرکز کرده و به حل گره‌های کور کشور بپردازند این هدف با نامگذاری سال محقق می‌شود.

افزایش تولید منجر به حل مشکل اشتغال، تورم و کاهش ارزش پول ملی می‌شود

تقوی با بیان اینکه امسال «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» نامگذاری شده است و تمامی دستگاه‌های اجرایی و حتی مجلس و قوه قضائیه موظفند در جهت سرمایه‌گذاری برای تولید و رشد آن در عمل اقدام کنند، تاکید کرد: اگر تولید رونق یابد، به طور طبیعی اشتغال نیز افزایش می‌یابد و بسیاری از مشکلات موجود، به ویژه مشکل تورم و ارزش پول، باید با افزایش تولید حل شود.

نماینده ادوار مجلس گفت: رهبری در پیام سال ۱۴۰۴ به یک نکته کلیدی درباره اهمیت سرمایه‌گذاری برای تولید تأکید کردند؛ به این معنا که اگر تولید افزایش یابد و متناسب با نیاز جامعه باشد، بسیاری از مشکلات ما در زمینه تولید برطرف خواهد شد.

رهبری بر سرمایه‌گذاری در سرمایه‌های مردمی و بخش خصوصی تأکید ویژه‌ای دارند

حجت‌الاسلام تقوی با بیان اینکه رهبری بر تمرکز و سرمایه‌گذاری در سرمایه‌های مردمی و بخش خصوصی تأکید ویژه‌ای دارند و دولت را از رقابت با بخش خصوصی بر حذر داشته‌اند، افزود: نقش دولت در این زمینه باید شامل فراهم کردن تسهیلات و برداشتن موانع از سر راه سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان باشد.

وی گفت: به همین منظور پیشنهاد می‌کنم که برای توجه به نظرات رهبری و رونق تولید، یک کمیته مشترک میان مجلس، دولت و قوه قضائیه تشکیل شود. این کمیته باید موانع موجود بر سر راه سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان را شناسایی کرده و به دنبال رفع آن‌ها باشد.

عضو جامعه روحانیت مبارز افزود: متأسفانه، بسیاری از قوانین ما پیچیده و دست و پاگیر هستند و نظام اداری ما در انبوهی از بخشنامه‌ ها و قوانین ناکارآمد گرفتار شده که این وضعیت مانع پیشرفت امور می‌شود. این قوانین و بخشنامه‌ها نه تنها مانع اقدامات مثبت می‌شوند، بلکه به نوعی برای بسیاری از فعالیت‌ها جرم‌انگاری می‌کنند.

حجت‌الاسلام تقوی با بیان اینکه اگر کمیته ویژه‌ای برای شناسایی موانع تولید تشکیل شود و به تدریج این موانع را بررسی کند، در صورت وجود مشکلات قانونی، می‌تواند آن‌ها را برای اصلاح به مجلس معرفی کند و همچنین، مشکلات مربوط به بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌ها نیز باید توسط دولت بررسی و اصلاح شوند، یادآور شد: قوه قضائیه نیز باید نقش مهمی در این زمینه ایفا کرده و به شفاف‌سازی موانع و مشکلات کمک کند. به منظور رونق بیشتر تولید، شناسایی و رفع این موانع ضروری است و تمامی نهادها، از جمله مجلس، دولت و قوه قضائیه، باید در این راستا همکاری کنند.

مشکلات کشور نیاز به اقدام جدی و مؤثر دارد

تقوی عنوان کرد: نکته حائز اهمیت در پیام رهبری این است که مشکلات تنها با نامگذاری حل نخواهند شد. مقام معظم رهبری پیام را ارسال کردند و برخی افراد به جای انجام اقدامات عملی، تنها به شنیدن پیام‌ها و تأیید سخنان ایشان اکتفا می‌کنند، در حالی که ما به اقدام جدی و مؤثر نیاز داریم.

صحبت‌های رهبری نیازی به تأیید، اطلاعیه یا سمینار ندارد/ در عمل کارها پیش می‌رود

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس یازدهم با بیان اینکه صحبت‌های رهبری نیازی به تأیید، اطلاعیه یا سمینار ندارد؛ این پیام‌ها کاملاً واضح و روشن است و عمل، کار را پیش می‌برد، نه فقط سخنرانی، تاکید کرد: هر نهادی از نهادهای اقتصادی و دولت گرفته تا قوه قضائیه، مجلس و نهادهای فرهنگی باید این پیام را دریافت کند و رسالت و مسئولیت خود را بشناسد و به عمل بپردازد.

حجت‌الاسلام تقوی با بیان اینکه مشکلات باید با اقدام، اجرا و تصمیمات سریع حل شوند، چرا که تغییر نام سال به تنهایی نمی‌تواند مشکلات را برطرف کند، خاطرنشان کرد: دولت و مجلس باید به‌طور هماهنگ موانع موجود را از سر راه بردارند و شرایط را برای سرمایه‌گذاران تسهیل کنند. بانک‌ها نیز باید به کمک سرمایه‌ گذاران بیایند و به بانکداری واقعی بپردازند، نه بنگاه‌داری. متأسفانه، بسیاری از سرمایه‌گذاران به دلیل سودهای کلان بانکی تحت فشار زیادی قرار گرفته‌اند.

با نرخ‌ بالای سود بانکی نمی‌توان سرمایه‌گذاران را به تولید تشویق کرد

وی با بیان اینکه لازم است در مورد نرخ‌های سود بانکی تجدیدنظر صورت گیرد، افزود: نمی‌توان با نرخ‌های بالا، سرمایه‌گذاران را به تولید تشویق کرد زیرا هرچقدر هم که تولیدکنندگان تلاش کنند، ناچارند سود وام‌هایی را که دریافت کرده‌اند، پرداخت کنند و در نتیجه چیزی برای حمایت از کارگران و زحمتکشان نخواهند داشت. در این شرایط، نمی‌توان انتظار داشت که آن‌ها با انگیزه بیشتری کار کنند.

سودهای تخصیص‌یافته برای حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری در هیچ‌جای دنیا به این شکل نیست

این نماینده سابق مجلس تصریح کرد: بانک‌ها معمولاً با استفاده از سپرده‌ها و سرمایه‌های مردم و با اخذ سودهای غیرمتعارف، کسب درآمد می‌کنند و سرمایه‌های خود را افزایش می‌دهند اما چرا ما به این مشکلات رسیدگی نمی‌کنیم. در هیچ‌کجای دنیا سودهایی که برای حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری استفاده می‌شود، به این شکل نیست. متأسفانه بانک‌های ما در مسیری متفاوت حرکت می‌کنند.

حجت‌الاسلام تقوی با بیان اینکه امروز بانک‌ها نقش بسیار مهم و تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد دارند لذا ضروری است که بانک مرکزی نظارت خود را تقویت کند و مجلس نیز بیشتر به مسئله نظارت بپردازد، اظهار داشت: با وجود سودهای کلان برای وام‌هایی که به اصطلاح در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دارد، تولید به رشد نخواهد رسید و این مسئله‌ای است که باید به آن توجه کرد.

رسانه‌ها مشوق سرمایه‌گذاری برای تولید باشند

رابط دولت سیزدهم با حوزه های علمیه با بیان اینکه دستگاه‌های فرهنگی، به‌ویژه رسانه‌ها، باید به مشوقانی برای سرمایه‌گذاران تبدیل شوند و نقش قوه قضائیه در این زمینه نیز بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: به یاد داریم که در دوران مدیریت شهید رئیسی، چه در قوه قضائیه و چه در ریاست جمهوری، بسیاری از مراکز تولیدی که متوقف شده بودند، دوباره به چرخه تولید بازگشتند. ایشان با شجاعت به میدان آمدند، موانع را شکستند و این اقدامات باعث شد تا چرخ کارخانه‌ها به حرکت بیفتد و کارگرانی که اخراج شده بودند، به محل کار خود بازگردند. در نتیجه، تولید در آن بخش رونق گرفت.

رونق تولید و اشتغال برای کارگران، عبادت است

نماینده ادوار مجلس بیان کرد: قوه قضائیه باید با شجاعت در میدان حاضر شود و رسانه‌ها باید به تشویق سرمایه‌گذاران بپردازند. دستگاه‌های فرهنگی نیز باید در راستای فرهنگ‌سازی تلاش کنند و اعلام کنند که اگر امروز یک واحد تولیدی و کارخانه را راه‌اندازی کنیم و برای یک کارگر اشتغال ایجاد کنیم، این خود نوعی عبادت است.

حجت‌الاسلام تقوی با بیان اینکه عبادت تنها محدود به نماز و روزه نیست، گفت: اگرچه نماز و روزه نیز عبادت‌اند، اما امروزه ایجاد رونق تولید نیز به عنوان یک عبادت به حساب می‌آید. این موارد باید در ارتباط با پیام رهبری به دقت مورد توجه مسئولین و کارگزاران نظام قرار گیرد و اقدامات لازم در این زمینه صورت گیرد.

نظام ما سازوکارهایی برای تأمین نیازهای داخلی دارد

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه، نظام ما سازوکارهایی برای تأمین نیازمندی‌های داخلی دارد. ما بودجه‌ مصوب داریم و دولت نیز سازمان‌هایی را برای رسیدگی به این امور مشخص کرده است، اظهار داشت: نهادهایی همچون وزارت مسکن و شهرسازی در حوزه مسکن، کمیته امداد امام(ره)، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، سازمان بهزیستی و هلال‌احمر، همگی خود را ملزم به خدمت به نیازمندان کشور می‌دانند. بنابراین، اینگونه نیست که ما نیازمندان داخلی را فراموش کرده باشیم.

حجت‌الاسلام تقوی تصریح کرد: علاوه بر این، نیکوکارانی همچون خیرین مدرسه و خیرین سلامت در زمینه ساخت بیمارستان‌ها و تأمین نیازهای داخلی فعال هستند. بنابراین، هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که ما به امور داخلی بی‌توجه هستیم. مسائل داخلی به طور مؤثر با برنامه‌ریزی، بودجه اختصاصی و تنظیم نهادهای مشخص و مستقر در جایگاه خود مدیریت می‌شوند. همچنین، مردم در نهادهای غیردولتی نیز به یاری نیازمندان در داخل کشور می‌شتابند.

کد خبر 81095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 2 =