به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز، امیر تقیخان تجریشی در گفتوگویی افزود: یکی از مسائل مهم مالی در جهان موضوع رمز ارزها است و این که چه کسی و یا چه ارگانی میتواند از بازار رمز ارزها و یا رمز پولها نظارت کند، یک چالش جدی وجود دارد، در ایران نیز این مسئله وجود دارد.
تجریشی ابراز کرد: در حال حاضر دیدگاههای متفاوتی وجود دارد مبنی بر این که چه کسی باید رگولاتوری حوزه رمز ارز را بر عهده بگیرد.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه عنوان کرد: آن چیزی که مسلم است و در تمام کشورهای جهان بر آن تاکید دارند این است که «ابزار پرداخت باید تحت نظارت بانک مرکزی باشد» بنابراین اگر واقع بینانه به این موضوع نگاه کنیم، از رمز پولها به عنوان ابزار پرداخت استفاده میشود، بنابراین باید رمز ارزها تحت نظارت بانک مرکزی قرار گیرند.
تجریشی گفت: به نظر بنده بعد از این که معاملات رمز ارزها تایید شد و از حوزه پرداخت عبور کرد، آن زمان رمز ارزها قابل بررسی میشود، به عنوان نمونه در بازار سرمایه ابزارهایی به نام صندوق املاک و مستغلات (ریت) و یا صندوق پروژه وجود دارد. در واقع این صندوقها real world asset یا داراییهای واقعی هستند. به عنوان نمونه نیروگاه گازی پرند را میخواهیم به نیروگاه سیکل ترکیبی تبدیل کنیم. برای این اقدام تجهیز منابع مالی دشوار است، در نتیجه صندوق پروژهای راه اندازی میشود تا مردم منابع مالی خود را به صندوق پروژه وارد کنند تا نیروگاه گازی به نیروگاه سیکل ترکیبی تبدیل شود. در این بین هم مردم بازدهی خوبی بدست میآوردند و هم این که در بحران انرژی که قرار داریم تولید برق افزایش مییابد و هم این که چرخ اقتصاد به گردش در میآید.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه تصریح کرد: صندوق پروژه با ظرفیتهای بازار سرمایه شکل میگیرد. حال اگر بتوانیم با توکنایز کردن صندوقهای پروژه تامین مالی را راحتتر انجام داد، رمز پولها جذب تولید و اقتصاد خواهد شد؛ بنابراین در این بخش میتوان نظارت بانک مرکزی در رمز داراییها را کاهش داد، چون توکنها جذب تولید شده است.
وی افزود: بنابراین با توکنایز کردن و ورود آنها به صندوقهای پروژه محدودیتهای رمز ارز کاهش مییابد. همین کار را در صندوقهای ریت نیز میتوان انجام داد و میتوان با توکنایز کردن و ورد آن به صندوقهای ریت، هتل، مجموعههای ورزشی و... احداث کرد.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه خاطرنشان کرد: افراد زیادی حاضر هستند که در صندوقهای پروژه و ریت شرکت کنند، اما به دلیل این که پولهای بزرگ در این صندوقها ورود میکنند، میتوانیم با توکنایز کردن کاری کنیم که پولهای خرد نیز در این صندوقها سرمایه گذاری کنند. در این شرایط میتوانیم حجم نظارت رگولاتور را کاهش دهیم و بخشی از سرمایه گذاری به بازار سرمایه و بخشی دیگر به بلاکچین داده شود، این موارد هزینهها را کاهش و دسترس پذیری را افزایش میدهد.
تجریشی در پایان تاکید کرد: با این حال تاکید میکنم به دلیل این که رمز ارزها به حوزه پرداختها مربوط میشود، باید بانک مرکزی نظارت کامل در این زمینه داشته باشد.
نظر شما