نقش مهم ناترازی بخش‌های مختلف اقتصاد در نوسانات نرخ ارز

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت معقد است: تصمیمات جهانی، به‌ویژه سیاست‌های اقتصادی آمریکا و تهدیدهای آن، تأثیرات روانی شدیدی بر بازار داخلی ایران می‌گذارد.

به گزار اگزیم نیوز، آرمان خالقی روز سه شنبه در گفت‌وگویی با اشاره به افزایش نرخ طلا و ارز در روزهای اخیر و تأثیر تهدیدهای بین‌المللی بر انتظارات بازار داخلی اظهار داشت: نوسانات ارزی در کشور ما نه تنها تحت تأثیر عوامل خارجی قرار دارد، بلکه به دلیل مشکلات ساختاری در اقتصاد داخلی مانند ناترازی‌ها در بخش مختلف اقتصادی نیز تشدید می‌شود. اخیرا نیز تصمیمات سیاسی جهانی، به‌ویژه سیاست‌های اقتصادی آمریکا و تهدیدهای آن، تأثیرات روانی شدیدی بر بازار داخلی ایران گذاشته و این مسئله باعث شده که انتظارات تورمی افزایش یابد و در نتیجه، تقاضای ارز و طلا هم بیشتر شود.

وی درباره افزایش بی‌سابقه اونس جهانی و تاثیر آن بر نرخ طلا و سکه داخلی گفت: ناترازی در بخش‌های مختلف ازجمله صندوق‌های بازنشستگی و حوزه انرژی باعث افزایش هزینه‌های تولید و کاهش نقدینگی شده که این امر فشار بیشتری بر نرخ ارز وارد کرده است.

وی با تأکید بر اهمیت راه‌اندازی بازار ارز تجاری گفت: ایجاد این بازار اقدامی مثبت است و زمانی مؤثرتر خواهد بود که ارز به اندازه کافی در دسترس باشد. در غیر این صورت، کمبود ارز موجب افزایش تقاضا در بازار آزاد و رشد نرخ دلار خواهد شد. در نتیجه، هماهنگی میان بانک مرکزی و سایر نهادهای اقتصادی مانند وزارتخانه‌های بهداشت و کشاورزی و صمت ضروری است تا تخصیص ارز به‌درستی و بدون تأخیر انجام شود.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت همچنین به موضوع قاچاق ارز پرداخت و اظهار داشت: یکی از معضلات اصلی اقتصاد ما، قاچاق ارز است که اگر در کنار ایجاد بازار ارز تجاری، تدابیر مؤثری برای کنترل و مقابله با آن اتخاذ شود، باعث می‌شود بخش قابل‌توجهی از منابع ارزی از مسیر رسمی خارج نشده و در بازار غیررسمی مبادله نشود. این موضوع علاوه بر افزایش نرخ ارز، به اقتصاد کشور نیز آسیب می‌زند.

وی بر لزوم وجود یک سیستم نظارتی قوی تأکید کرد و گفت: ایجاد شفافیت در تخصیص ارز و جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی، نقش مهمی در مدیریت بحران‌های ارزی دارد. بانک مرکزی باید در کنار مدیریت بازار ارز، تدابیری نیز برای بهبود فرآیند تخصیص منابع و مقابله با نوسانات اتخاذ کند. تنها در این صورت می‌توان ثبات اقتصادی را حفظ و از کاهش ارزش پول ملی جلوگیری کرد.

خالقی همچنین درباره موضع‌گیری‌های اخیر در سیاست خارجی تصریح کرد: سیاست‌های مذاکره‌ای کشور همواره بر اساس مصلحت ملی اتخاذ می‌شود و در شرایط مناسب امکان تعامل با کشورهای اروپایی وجود دارد.

کد خبر 80513

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 2 =