تسهیل و تسریع در تامین و تخصیص ارز نیازهای ضروری و کالاهای اساسی

نشست هم‌اندیشی و هماهنگی درباره سیاست‌های ارزی و تجاری کشور، روان بودن ورود ارز حاصل از صادرات و تسهیل و تسریع در تامین و تخصیص ارز برای کالاهای اساسی و نیازهای ضروری وارداتی برگزار شد.

به گزارش روز سه شنبه اگزیم نیوز از روابط عمومی بانک مرکزی، در این نشست محمد جعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیس‌جمهور، محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی، سیدمحمد اتابک وزیر صمت، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت و معاون وزیر جهادکشاورزی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد.

در این نشست و در راستای شاخص‌های عملیاتی سیاست‌های ارزی و تجاری کشور، آخرین وضعیت ورود ارز حاصل از صادرات، ثبت سفارش، تامین و تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی، محصولات کشاورزی و دارو مورد بررسی قرار گرفت و تصمیم‌های لازم درباره تسهیل و تسریع در فرآیند تخصیص توسط دستگاههای مربوطه و تامین آن توسط بانک مرکزی اتخاذ شد.

قائم‌پناه در این جلسه پس از ارائه گزارش‌های رئیس‌کل بانک مرکزی و وزرای صمت و بهداشت و همچنین معاون وزیر جهاد کشاورزی، ضمن تاکید بر فرآیند مطلوب حجم تجارت خارجی کشور و ضرورت شناسایی اولویت‌های ارزی و تجاری دستگاه‌های مختلف به منظور تخصیص و تامین هدفمند ارز، دستورات لازم را صادر کرد.

فرزین نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت مناسب ذخایر ارزی کشور و افزایش حدود ۲۰ درصدی ارزش صادرات در ۱۱ ماهه امسال گفت: حجم تجارت خارجی کشور به بیش از ۱۰۵ میلیارد دلار رسیده است و بانک مرکزی تمام اولویت‌های ارزی دستگاه‌های مختلف را تا پایان سال با سرعت تامین می‌کند.

وی اعلام کرد: حجم کل معاملات بازار ارز تجاری هم اکنون به بیش از ۴.۸ میلیارد دلار رسید و ‌بانک مرکزی نیز از ابتدای سال جاری تا ۱۳ اسفندماه، برای واردات سه گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و همچنین نیازهای خدماتی، مبلغ ۶۱ میلیارد و ۸۹۲ میلیون دلار تامین ارز کرده است.

براساس این گزارش، طی ۱۱ ماه ۴۷ میلیارد و ۷۲۶ میلیون دلار از ارز به گروه تجاری و بازرگانی تخصیص داده شده است؛ صنایع «حمل و نقل خودرو»، «ماشین‌آلات و تجهیزات تولید» و «معدنی» به ترتیب بیشترین سهم از ارز واردات صنایع را داشته اند.

واردات کالاهای اساسی و دارو نیز ۱۲ میلیارد و ۹۵۷ میلیون دلار ارز را به خود اختصاص داده است؛ ۱۰ میلیارد و ۱۰۳ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی، و ۲ میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

این گزارش حاکی است، یک میلیارد و ۲۰۹ میلیون دلار نیز به تقاضای خدماتی تخصیص داده شده است.

کد خبر 80479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 5 =