به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز، مرز رسمی سومار با وجود سهمی که از مجموع صادرات استان کرمانشاه به عراق دارد از نظر زیرساخت وضعیت مطلوبی ندارد و همین امر باعث شده تا این مرز مهم تجاری کانون توجه مجموعه مسوولان استان کرمانشاه و شهرستان گیلانغرب قرار گیرد.
توسعه صادرات برای کسب درآمد ارزی، افزایش اشتغال، ارتقای امنیت نوار مرزی، جلوگیری از گسترش پدیده قاچاق کالا، پیشگیری از مهاجرت مرزنشینان و کمک به توسعه روابط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با کشور همسایه از مهمترین هدف های راه اندازی مرز سومار عنوان شده است.
ناکافی بودن زیرساخت های مرز سومار نظیر جاده دسترسی مناسب ، فقر امکانات رفاهی و بهداشتی پایانه بویژه برای رانندگان ترانزیتی ، تکمیل جاده مرزی در دست احداث زله زرد به سومار و برخورداری مرز از آب شرب از مواردی است که با رفع آن ها می توان شاهد افزایش حجم مبادلات تجاری و مرزی در سومار بود.
یوسف باقرنیا سرپرست گمرک سومار در این نشست گفت: با وجود مشکلات زیرساختی، حجم صادرات مرز سومار بیشتر از صادرات گمرک خسروی است و در سال جاری شاهد افزایش ۳۰ درصدی صادرات و افزایش ۱۱ درصدی محموله های صادراتی از این مرز بوده ایم.
در ادامه این نشست همچنین فعالان اقتصادی به ارائه مشکلات خود پرداختند و راهکارهایی برای توسعه این مسیر مهم تجاری نیز مطرح شد.
سرپرست فرمانداری گیلانغرب نیز در این نشست با تاکید بر اهمیت پایانه مرزی سومار و انتقاد از عدم توجه به زیرساخت های آن در گذشته گفت: با توجه به پتانسیل بالا و موقعیت منحصر بفرد جغرافیایی و تجاری این پایانه مرزی، جبران زمان از دست رفته نیازمند تلاش و پیگیری جهادی است.
صادق خدادادی از تمرکز بر تلاش ها و پیگیری مداوم برای توسعه زیرساخت های مرزی سومار، اجرای پروژه های عمرانی، تسهیل تجارت، تامین امکانات رفاهی و بهبود شبکه راه ها خبر داد.
وی با تاکید بر ضرورت ارتقای زیرساخت های ارتباطی برای تقویت تجارت مرز سومار با اشاره به اهمیت راهبردی جاده دسترسی گیلانغرب - زله زرد - سومار گفت: به زودی شاهد پیشرفت محسوس در اجرای این مسیر ترانزیتی خواهیم بود.
سرپرست فرمانداری گیلانغرب همچنین از برنامه های در دست اقدام را توسعه عمرانی روستاهای سومار و تامین امکانات رفاهی لازم از جمله آب و گاز برای مردم منطقه نام برد.
خدادادی با تاکید بر نقش مردم در حفظ امنیت مرزها گفت: برای تامین امنیت پایدار، مرزها باید توسط مردم کنترل شود.
وی همچنین تاکید کرد: گمرک سومار باید با استفاده از درآمدهای مرزی تجهیزات و امکانات لازم را برای بهبود عملکرد پایانه فراهم کند.
وی همچنین از پیگیری ها برای اجرای بخشی از عملیات تخلیه و حمل کالا در مرز سومار توسط کارگران گیلانغرب خبر داد و گفت: اکنون کار تخلیه و بارگیری کالا در تمام روزهای ماه توسط عراقی ها و در مرز مندلی داخل خاک عراق انجام می شود.
سرپرست فرمانداری گیلانغرب اضافه کرد: تجهیز پایانه مرزی سومار به آب شرب تا پایان امسال نیز در دستور کار است.
سرهنگ حامد پیرو جانشین فرمانده سپاه گیلانغرب نیز در این جلسه ضمن حمایت از فعالان عرصه اقتصادی در شهرستان بر رفع موانع پیش روی آنها در مرز سومار تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰ درصد مشکلات اقتصادی منطقه با تدابیر مدیریتی اعضای حاضر در همین جلسه امروز و در محدوده شهرستان قابل حل است.
وی بر تسریع در صدور مجوز ترانزیتی برای فعالان اقتصادی و خودروهای شخصی آنان به عنوان یک دغدغه مطرح شده تاکید کرد.
سومار تا بغداد پایتخت عراق تنها ۱۵۵ کیلومتر است همچنین این مرز کمتر از ۲۳۰ کیلومتر با کربلا فاصله دارد.
فاصله سومار در نوار مرزی جمهوری اسلامی ایران با شهر مندلی عراق ۱۵ کیلومتر است.
بخش سومار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است و با عراق افزون بر ۸۶ کیلومتر مرز مشترک دارد.
استان کرمانشاه افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد که در امتداد آن ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است.
نظر شما