رضا ساعدی فر عصر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایام الله دهه فجر، عملکرد ۱۰ ماهه این بانک را تشریح کرد و گفت: این بانک در راستای تحقق اهداف خود در دوره مورد بررسی ۴۶ هزار میلیارد تومان انواع تسهیلات به بخش های مختلف صادراتی و حدود ۶ همت هم به شرکت های متوسط و کوچک صادراتی و تولیدی پرداخت کرده است.
وی اضافه کرد: در این مدت ۱۳۰۰ میلیارد تومان هم انواع تسهیلات به شرکت های دانش بنیان صادراتی پرداخت شده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۰ درصد رشد نشان می دهد.
وی تصریح کرد: ۲۵۹ میلیون دلار از تسهیلات پرداختی ارزی و ۴۶ همت آن ریالی بوده است.
وی از رشد ۳۰ درصدی تسهیلات اعطایی به شرکت های متوسط و کوچک صادراتی و همچنین دانش بنیان صادراتی در این مدت خبر داد و افزود: هدف از افزایش حمایت از شرکت های متوسط و کوچک صادرات محور این است که این بخش ها بتوانند سهم خود را بیش از پیش در ایجاد اشتغال و حوزه صادرات ارتقا دهند.
وی از پروژه پتروشیمی بوشهر بعنوان یکی از پروژه های بزرگ تامین مالی شده توسط بانک توسعه صادرات ایران یاد کرد و گفت: فاز اول این پروژه به بهره برداری رسیده و فاز دوم آن در شهریور ماه سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
وی درباره پروژه سلمان فارسی که در حال حاضر ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، نیز افزود: این پروژه احتمالا تا پایان سال آینده به بهره برداری کامل برسد که با عملیاتی شدن آن هم فرصت های شغلی بیشتری در بوشهر ایجاد خواهد شد و هم صادرات آن افزایش خواهد یافت.
ساعدی فر، گفت: از آنجا که بانک توسعه صادرات ایران مکمل سیستم بانکی کشور است، تولیدکنندگان میتوانند نیازهای مالی خود را از بانکهای مختلف تأمین کنند ولی عمده تسهیلات این بانک به فعالیتهای صادرات محور قابل پرداخت است.
معاون اعتبارات بانک توسعه صادرات منابع این بانک را محدود ذکر و تصریح کرد: اگر صادرکننده ای از بانک توسعه صادرات تسهیلات و خدمات بخواهد بانک باید متناسب با امکانات در اختیار پاسخگوی آنها باشد ولی برای سایر موارد بلحاظ محدودیت منابع، متقاضی باید تسهیلات مورد نیاز خود را از طریق بازار سرمایه، جذب منابع و دیگر روش های مالی تامین کند.
وی یکی دیگر از اهداف این بانک را کمک به توسعه زیرساختهای صادراتی و وارداتی کشور که یکی از آنها توسعه بنادر است، ذکر کرد و افزود: مشارکت بانک برای اجرا و تجهیز بندر شهید بهشتی با هدف توسعه تخلیه و بارگیری و در نتیجه تقویت ترانزیت دریایی و گسترش حمل و نقل در کشور است.
ساعدی فر که درباره پروژه های در دست اجرای این بانک سخن می گفت، از اجرای طرح خط انتقال برق ارمنستان به ایران در ازای گاز صادراتی خبر داد و گفت: با تکمیل خط انتقال ۱۰۰ مگاواتی می توان بخشی از ناترازی برق کشور را رفع کرد.
وی جنگ قره باغ، ناامنی های مرزی و... را از جمله دلایل تاخیر در تکمیل این پروژه دانست و اظهار داشت: از آنجا که پروژه های نیروگاهی دیربازده و سرمایه گذاران تمایل کمتری به ورود به این حوزه دارند، سیستم بانکی و صندوق توسعه ملی باید با ارایه مشوق های مناسب و پرداخت تسهیلات آنها را ترغیب به ایجاد تعهدات جدید و ورود به سرمایه گذاری در این بخش کنند.
وی درباره تداوم فعالیت این بانک در حوزه بنگاهداری، گفت: بانک توسعه صادرات نسبت به دیگر بانک ها سابقه کمتری دارد و هدف از تاسیس آن(سال ۱۳۷۲) حمایت از پروژه های صادرات محور، نقل و انتقال ارز بوده است لذا تنها از سرمایه گذاری های صادرات محور حمایت می کند و بنگاهداری نمی کند.
معاون اعتبارات بانک توسعه صادرات درباره دستاوردهای پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی(اف.ای.تی.اف) نیز افزود: تصمیم گیری درباره عضویت در این گروه برعهده بزرگان است ولی با پیوستن به این گروه می توان تعاملات اقتصادی را با جامعه جهانی گسترش داد به طوری که با این اقدام نه تنها صادرات نفتی و غیرنفتی کشور را رونق خواهد گرفت بلکه صادرکنندگان و واردکنندگان می توانند براحتی با هر کشوری مراوده تجاری و مالی برقرار کنند.
وی تاکید کرد: به هر حال با خروج از شرایط تحریم، هزینه های صادرات، واردات، برگشت پول و غیره کاهش خواهد یافت و در مجموع تمام بخش های مختلف بویژه حوزه اقتصاد از آن منتفع خواهند شد.
ساعدی فر درباره دلایل تاخیر در پرداخت تسهیلات به برخی از متقاضیان نیز گفت: این امر دلایل مختلفی می تواند داشته باشد اگر متقاضی مدارک و مستندات خود را کامل و بدون ایراد تحویل دهد ظرف ۹ روز می تواند تسهیلات درخواستی را دریافت کند ولی اگر موانع دیگری از جمله بدهی مالیاتی، عدم اجرای تعهدات خود در بانک های دیگر و یا اختلاف با دیگر دستگاههای دولتی داشته باشد، ما بلحاظ موانع قانونی نمی توانیم وام درخواستی را پرداخت کنیم.
وی درباره بهره گیری این معاونت از هوش مصنوعی در انجام امور خود، اظهار داشت: با توجه به روند روبه افزایش استفاده از این فناوری در حوزه های مختلف به طور قطع اگر زمانش برسد معاونت اعتبارات بانک توسعه صادرات هم از این فناوری بهره مند خواهد شد.
معاون اعتبارات بانک توسعه صادرات درباره سهم ۲ درصدی این بانک در حوزه صادرات، گفت: در صورت موافقت مجمع با افزایش سرمایه بانک از ۱۰ به ۱۵ همت می توانیم با تجدید دارایی ها آن را تحقق بخشیم و سهم خود را در این حوزه تا حدود ۶ درصد افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه سهم این بانک از منابع صندوق توسعه ملی حدود ۳ تا ۴ میلیارد دلار است، گفت: تاکنون ۱.۸ میلیارد دلار از این مبلغ را استفاده کرده ایم و بخش دیگر آن بلااستفاده مانده که در صورت تعریف پروژه های جدید قادر خواهیم بود از باقیمانده آن نیز استفاده کنیم.
ساعدی فر در پایان بخشی از خدمات قابل ارایه از سوی بانک توسعه صادرات ایران در قالب بسته الماسان را برای خبرنگاران تشریح کرد.
نظر شما