قاچاق را کتمان نمی‌کنیم، اما به‌دنبال کاهش آمار قاچاق هستیم

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به افزایش تولید بنزین و نفت‌گاز از ابتدای استقرار دولت چهاردهم گفت: ما قاچاق را کتمان نمی‌کنیم و به‌دنبال کاهش آمار قاچاق هستیم.

به گزارش اگزیم نیوز، محمدصادق عظیمی‌فر امروز (یکشنبه) در آیین امضای تفاهم‌نامه مشترک «طرح پایش لحظه‌ای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی کشور» با بیان اینکه به‌طور میانگین از ابتدای استقرار دولت چهاردهم حدود ۱۰ میلیون لیتر تولید بنزین افزایش یافته و تولید نفت‌گاز در آذر و دی امسال به روزانه ۱۲۴ میلیون لیتر رسیده است، اظهار کرد: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران افزون بر افزایش تولید بر مدیریت مصرف بنزین تمرکز کرده و گام نخست این اقدام تمرکز بر نقاط اتلاف انرژی است.

وی با اشاره به اینکه مصرف سوخت خودروهای کشور دو برابر میانگین جهانی است، تصریح کرد: بخشی از افزایش مصرف کشور به‌دلیل پدیده قاچاق است و میانگین افزایش سالانه مصرف کشور ۷ درصد است که بخشی از آن طبیعی است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه باید اتلاف‌های زنجیره تولید، انتقال و توزیع فرآورده را به حداقل برسانیم، گفت: ما قاچاق را کتمان نمی‌کنیم و به‌دنبال کاهش آمار قاچاق در کشور هستیم.

عظیمی‌فر افزود: با استفاده از طرح پایش لحظه‌ای و هوشمندسازی زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی که امروز امضا می‌شود، هر قطره فرآورده تولیدی پایش می‌شود تا بتوانیم با به حداقل رساندن مداخله انسانی بر مبنای داده‌های لحظه‌ای از اتلافات مختلف مانند اتلاف زمان، قاچاق و انرژی جلوگیری کنیم.

وی تأکید کرد: به‌دنبال مدیریت زنجیره پالایش و پخش با استفاده از ابزارهای کارآمد هستیم و در این طرح از پیشرفته‌ترین سیستم‌های اندازه‌گیری استفاده می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه در این طرح از اینترنت اشیا استفاده می‌شود و پس از جمع‌آوری داده‌ها برای تحلیل از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده خواهیم کرد، گفت: در این طرح سه مجموعه درجه یک کشور مشارکت دارند تا بتوانیم با هم‌افزایی مسئولانه این طرح را هرچه سریع‌تر به نتیجه برسانیم.

افزایش ۷ برابری تولید بنزین پس از انقلاب

عظیمی‌فر با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی تولید بنزین هفت برابر و نفت‌گاز حدود چهار تا پنج‌ برابر افزایش یافته است، تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی اقدام‌های بسیار خوبی در افزایش تولید فرآورده‌های نفتی و توسعه ظرفیت‌های پالایشگاهی انجام شده که ساخت پالایشگاه‌ ستاره خلیج‌فارس و پالایشگاه بندرعباس از جمله طرح‌های توسعه‌ای اجرا شده پس از انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه ناترازی سوخت و انرژی ازجمله چالش‌های اساسی است که صنعت نفت را تحت‌الشعاع قرار داده است، افزود: باید بر مدیریت مصرف تمرکز کنیم البته این به معنای غافل شدن از افزایش تولید نیست بلکه در بخش تولید نیز خوشبختانه از ابتدای استقرار دولت چهاردهم حدود ۱۰ میلیون لیتر به تولید بنزین با کیفیت کشور افزوده شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پاللایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه در دولت چهاردهم به‌دنبال بهره‌برداری از طرح‌های پالایشگاهی در حوزه افزایش ظرفیت و کیفی‌سازی فرآورده‌های پالایشگاهی هستیم، تأکید کرد: تمرکز صرف بر افزایش عرضه تنها راه مقابله با ناترازی نیست و باید زنجیره ناکارآمد تولید بیشتر و مصرف بیشتر، شکسته شود که گام نخست آن شناسایایی محل‌های اتلاف انرژی است.

عظیمی‌فر در پایان از مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری قدردانی کرد و گفت: نگاه رئیس‌جمهوری نسبت به مسائل موجود در کشور نگاه کتمان نیست و چالش‌های موجود در کشور را به‌صورت شفاف مطرح می‌کنند و با رویکرد حل مسئله به بحث قاچاق فرآورده در کشور ورود و تمامی ارکان جامعه را برای حل این مسئله بسیج کردند.

زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی هوشمند می‌شود

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت نیز با بیان اینکه زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی کشور با سرمایه‌گذاری ۳۹۲ میلیون دلار هوشمند می‌شود، اظهار داشت: براساس تکالیف قانونی که در برنامه هفتم پیشرفت مصوب شده است حدود سه ماه در این طرح به‌طور شبانه‌روزی کار کردیم و در این مدت، تمام سیستم موجود شناسایی و تجهیزات مورد نیاز این پروژه وصل شده است و این سیستم به‌طور کامل به سیستم پایش آنلاین مجهز می‌شود.

محمد مشکین فام با بیان اینکه طی یک ماه گذشته، سه شرکت ایرانسل، مپنا و شرکت طراحی و ساختمان نفت شناسایی شده‌اند و با برگزاری نشست‌های متعدد و شرح کار امروز موفق به امضای این تفاهم‌نامه شده‌ایم، تصریح کرد: قرارداد اصلی تا پایان سال امضا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مقدار سرمایه‌گذاری این پروژه ۳۹۲ میلیون دلار است، بیان کرد: طرح پایش لحظه‌ای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی کل زنجیره تولید و توزیع فرآورده را پوشش می‌دهد.

وی گفت: نصب سیستم‌های میترینگ در ورودی و خروجی شبکه خطوط لوله، تکمیل شبکه فیبرنوری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به طول ۴ هزار و ۲۰۹ کیلومتر، نصب تجهیزات لازم برای سامانه حفاظت پیرامونی نشت‌یاب خطوط، نصب سامانه‌های میترینگ در محل تحویل به مصرف‌کننده عمده مانند نیروگاه‌ها، تجهیز ناوگان‌های جاده‌پیما به سیستم‌های ردیاب از جمله اقدام‌هایی است که طی این قرارداد انجام می‌شود.

کد خبر 79616

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 1 =