ارائه ۴ هزار فقره تسهیلات برای بهسازی بافت‌های فرسوده توسط بانک‌ها

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در زمینه ارائه تسهیلات به بافت‌های فرسوده، بانک‌ها عملکرد خوبی نداشته‌اند، از ارائه فقط چهار هزار فقره تسهیلات در کل این بافت‌ها در کشور از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.

به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز، عبدالرضا گلپایگانی در نشست خبری خود اینکه مقرر شد سالیانه یکصد هزار بافت مسکونی در بافت‌های فرسوده ساخته شود و این یک تکلیف قانونی بود، تصریح‌کرد: مطابق قانون حفظ و احیای بافت‌های تاریخی ۲۵ درصد وام‌هایی که بانک‌ها در حوزه مسکن ارائه می‌دهند، باید به بافت‌های فرسوده اختصاص یابد لذا در آخرین جلسه‌ با بانک مرکزی و مدیرعامل عاملان بانک‌ها، این نقیصه را خدمت رئیس جمهور عنوان کردیم.

وی افزود: در جلسه آتی شورای عالی مسکن، رسیدگی به رونق ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده و اسکان‌های غیررسمی در دستور کار قرار خواهد گرفت، ضمن آنکه آنچه به عنوان نوسازی سالیانه ۱۰۰ هزار واحد فرسوده عنوان می‌شود، مصوبه مجلس است.

وی با بیان اینکه این تسهیلات از دو محل پرداخت می‌شود، گفت: مورد نخست، وام معروف به تبصره ۱۸ و از محل خوداشتغالی است که حدود ۵۳۰ میلیون تومان بوده و فقط نزدیک به ۲ هزار و ۶۰۰ فقره از این محل پرداخت شده است.

گلپایگانی ادامه‌داد: مورد دوم، تسهیلات از محل موضوع جهش تولید مسکن است که به سازندگان داده می‌شود که در این زمینه نیز آنچه اعلام نیاز شده یک‌هزار و ۶۶۴ واحد است؛ براین اساس در مجموع حدود چهار هزار فقره وام به این منظور از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون پرداخت شده که رقم ناچیزی است البته همه آن ۱۰۰ هزار واحد پیشگفته موکول به وام نیست.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: استدلال بانک‌ها این است که وام ها حمایتی بوده و به اقشار کم درآمد (دهک‌های یک تا چهار) تعلق می‌گیرد، اما در بافت‌های فرسوده افراد خود مالک هستند.

وی با بیان اینکه به‌نظر می‌رسد یک کج‌فهمی در این زمینه شاهدیم، گفت: افرادی که در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند، هرچند مالک هستند، اما توان تخریب و نوسازی واحدهای خود را ندارند.

کد خبر 79428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 3 =