پیمان پولی ایران و روسیه یک فرصت تاریخی است/ موفقیت بانک مرکزی در تسهیل روابط بین‌المللی بانکی

کارشناس تجارت خارجی و فعال در بازار روسیه گفت: پیمان پولی ایران و روسیه توجهات زیادی را به خود جلب کرده و اتفاقی تاریخی و اثرگذار بر اقتصاد کشور است.

به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز، جلیل جلالی‌فر در واکنش به سفر رئیس‌جمهور و هیات همراه به روسیه و عملیاتی شدن پیمان پولی میان ایران و روسیه و تاثیر آن بر توسعه تجارت، اظهار داشت: پیمان پولی ایران و روسیه توجهات زیادی را به خود جلب کرده و یک اتفاق بسیار مهم، تاریخی و اثرگذار بر اقتصاد کشور است، اما تأثیر مثبت و کارآمد آن به شرطی محقق می‌شود که برای اجرای مفاد این قرارداد، راهبردها، مأموریت‌ها و برنامه‌های جامعی تعریف شود. خوشبختانه این پیمان نگاه جامعی به مسائل مختلف دارد، به‌ویژه در بخش پولی و مالی که همواره یکی از چالش‌های اصلی فعالان اقتصادی و تجار بوده است.

وی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی ایران و روسیه تلاش‌های جدی و خوبی در زمینه استفاده از پول دیجیتال و روابط پولی و بانکی انجام داده‌اند؛ افزود: گام نخست به خوبی برداشته شده، اما هنوز در حوزه‌های بازارسازی و بازارشناسی میان دو کشور کاستی‌هایی داریم که باید برطرف شود. عدم شناخت کافی از نیازمندی‌ها و فرصت‌های موجود در بازارهای ایران و روسیه، باعث می‌شود بهره‌وری این پیمان محدود شود. مسئله این است که مشکلات ما در حوزه توسعه بازار و فرصت‌سازی ارتباط چندانی با سیستم پولی و مالی ندارد. در واقع، این عدم شناخت متقابل بازار دو طرف است که باید با تمرکز بر فعالیت بخش خصوصی و پارلمان‌های اقتصادی مثل اتاق‌های بازرگانی برطرف شود.

این فعال تجاری حوزه روسیه، عملکرد بانک مرکزی ایران را مثبت ارزیابی کرد و گفت: هماهنگی‌های خوبی میان بانک‌های مرکزی ایران و روسیه و همچنین بانک‌های ملی و سپه با بانک‌های روسی صورت گرفته است. این همکاری‌ها به‌ویژه در گشایش ال‌سی‌ها و ارائه تضامین پرداخت که قبلاً وجود نداشت، بسیار مشهود است. من شخصاً در جلسه‌ای که در مسکو داشتم، این تعاملات را از سوی بانک‌های روسیه به‌صورت تأیید شده دیدم. آنها اعلام کردند آمادگی کامل برای ایجاد و تقویت ارتباطات بانکی دارند که این نشان‌دهنده موفقیت عملکرد بانک مرکزی کشورمان در تسهیل روابط بین‌المللی بانکی است.

جلالی‌فر اظهار داشت: تنها نگرانی من این است که در بخش‌های دیگر موفق عمل نکنیم. مثلاً در این پیمان، موادی درباره توسعه همکاری‌های تجاری میان استان‌ها و مناطق آزاد وجود دارد که هنوز به‌درستی اجرایی نشده‌اند. سال‌ها پیش من پیشنهاد ایجاد شورای مشترک مناطق آزاد ایران و روسیه را مطرح کردم که خوشبختانه در کمیسیون مشترک تصویب شد، اما به دلیل برخی مسایل و همچنین تأثیرات پروپاگاندای ضدروسی، هنوز عملیاتی نشده است.

این کارشناس تجارت خارجی گفت: پیمان پولی ایران و روسیه نقش بسیار مهمی در تقویت ژئوپولیتیک و دیپلماسی اقتصادی ایران دارد. امیدوارم شورای عالی امنیت ملی و دولت، با توجه به اهمیت این قرارداد، برنامه‌های دقیقی برای حفظ و تقویت دیپلماسی سیاسی و اقتصادی کشور تدوین کنند. اگر قراردادها و طرح‌های منعقد شده میان ایران و روسیه به‌درستی مدیریت و اجرایی شود، می‌تواند قدرت اقتصادی و دیپلماتیک کشورمان را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد.

وی این پیمان را فرصتی برای رشد و پیشرفت کشور خواند و گفت: معتقدم دولت می‌تواند با همکاری بخش خصوصی، تمرکز بیشتری بر رفع موانع گمرکی، ترانزیتی و توسعه زیرساخت‌های تجاری داشته باشد. همچنین، شناخت متقابل بازارهای ایران و روسیه باید به یکی از اولویت‌های اصلی تبدیل شود. اگر این مسائل حل شود، می‌توان امیدوار بود که این پیمان به نقطه عطفی در اقتصاد کشور تبدیل خواهد شد.

کد خبر 79227

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =