لزوم بهره‌گیری از فرصت بازار افریقا با دید منافع ملی/ از عملکرد فردی بپرهیزیم

رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا گفت: باید با دید منافع ملی تلاش کنیم از فرصت خوب بازار آفریقا بهره بگیریم زیرا اکنون قاره آفریقا برای کشورهای پیشرفته از اهمیت زیادی برخوردار شده است.

به گزارش اگزیم نیوز، «مسعود برهمن» امروز (یکشنبه) در نشست بررسی راه های حضور در بازار آفریقا افزود: قاره آفریقا برنامه توسعه تا سال ۲۰۶۳ طراحی کرده اما فعالیت کشورهای جهان برای حضور در این بازار نشان می دهد برنامه یادشده خیلی زودتر به نتیجه برسد.

وی با اشاره به حضور گسترده چین در قاره آفریقا، گفت: این کشور برنامه ریزی کرده ۳۰۰ میلیون نفر از جمعیت خود را به این کشور اعزام کند و در حال حاضر چین ۱۴۷ میلیارد دلار فعالیت مالی در قاره آفریقا دارد.

وی، میزان صارات و واردات قاره آفریقا را حدود یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار دانست و تاکید کرد: جا دارد درباره حضور در این قاره جدی فکر و درباره حضور در بازار بکر آفریقا به صورت جدی عمل کنیم البته برای موفقیت در بازار آفریقا باید گروهی عمل کرده و از عملکرد فردی اجتناب کنیم، ضمن آنکه اگر قرار است کاری در این زمینه صورت گیرد باید بخش خصوصی پرچمدار باشد.

نبود امکان حمل ونقل مناسب، مهمترین مشکل برای حضور در بازار آفریقا

عضو اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و آفریقا نیز یکی از مهمترین مشکلات برای حضور در بازار آفریقا را نبود سیستم حمل و نقل مناسب دانست و گفت: نرخ بالای کرایه حمل سبب شده کالاهای ایرانی در مقابل رقبا نتواند موفق باشد، ضمن آنکه در حال حاضر حجم صادرات محصولات نفت، گاز و پتروشیمی زیاد است که باید برای کاهش آن تلاش کرد.

«علی عباسی»از نبود تعامل بین بازرگانان فعال در بازار آفریقا انتقاد و تصریح کرد: این امر مانع از فعالیت و حضور گسترده تر در این بازار شده است زیرا انحصارگرایی برخی تجار سبب شده دیگران از حضور در این بازار باز بمانند.

وی طولانی بودن زمان را از دیگر مشکلات ه تداوم آنها سبب خواهد شد بازار آفریقا از دست برود، دانست و گفت: تحریم ها و نبود امکان تبادل مالی بین ایران و آفریقا از دیگر مشکلات موجود در این بخش است. تداوم مشکل مالی سبب از بین رفتن بازار آفریقا خواهد شد.

وی، عدم آشنایی با بازار آفریقا و عدم حضور مناسب در نمایشگاه های قاره آفریقا را از دیگر مشکلات این بخش دانست و افزود: قاره آفریقا می تواند روزنه ای برای خروج از مشکلات و رونق اقتصادی کشور محسوب شود.

عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی از صادرات سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن اوره به آفریقا خبر داد و گفت: انواع روغن پایه نیز از کشورمان به آفریقا صادر می شود. اگر از فعالیت در این حوزه حمایت های لازم انجام شود، می توان بازار آفریقا را حفظ کنرد.

کد خبر 78477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 14 =