قالیباف: کمیسیون های صنایع و انرژی راهکارهای حل ناترازی را ارائه کنند

رئیس مجلس شورای اسلامی از کمیسیون های صنایع و انرژی مجلس خواست تا راهکارهای حل ناترازی انرژی را تهیه و ارائه کنند.

به گزارش اگزیم نیوز، محمدباقر قالیباف، در جلسه علنی امروز(یکشنبه)در نطق پیش از دستور خود گفت: کمیسیون های صنایع و انرژی ابعاد مختلف و راهکارهای حل ناترازی انرژی را آماده کنند. لازم است این گزارش ها با دقت و فوریت تهیه شود تا در صورت آماده شدن آنها همین هفته در سه شنبه نظارتی در صحن علنی مجلس مورد بررسی نمایندگان قرار گیرد.

وی ادامه داد: امیدواریم با تلاش دولت در سال آینده شاهد افزایش کیفیت زندگی مردم بخصوص اقشار مستضعف که صاحبان اصلی انقلابند باشیم.

قالیباف افزود: لازم است به گرانی های قیمت ارز و مسئله کمبود برق و گاز اشاره کنم که این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است. در این زمینه ضرورت دارد کمیسیون اقتصادی با بررسی کارشناسی گزارش خود را از دلایل و پیامدهای افزایش قیمت ارز به مجلس ارائه کند.

وی اظهار داشت: مجلس دوازدهم در فرایند رسیدگی به لایحه بودجه ۱۴۰۴ ضمن توجه به ضرورت مدیریت کسری بودجه و حرکت در جهت برنامه محور کردن آن در حوزه حقوق و دستمزد و با توجه به محدودیت های منابع لایحه بودجه، افزایش دو برابری سقف معافیت مالیات بر درآمد با نظر گرفتن تعداد فرزندان خانواده در میزان رشد حقوق و دستمزد و تامین مورد نیاز برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان و احتساب دستیاری پزشکی به عنوان شغل را در مصوباتش در نظر گرفت.

قالیباف گفت: در رابطه با معیشت عمومی و به ویژه مستضعفین جامعه، افزایش چهل درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی، در نظر گرفتن منابع لازم برای اعتبار کالابرگ ویژه خانواده‌های غیر برخوردار، خانواده های تحت پوشش نهادهای حمایتی و سه دهک پایین جامعه، حرکت در جهت کاهش فقر مطلق با توجه به نیازمندیابی فعالانه و طراحی بسته‌ حمایت از ۴۰۰ هزار خانوار درگیر فقر شدیدی که تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار نگرفته اند، اختصاص تسهیلات قرض الحسنه برای توانمندسازی و اشتغال محرومین، تامین اعتبار هزینه‌های بیماران صعب العلاج و اختصاص ۱۲ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای دارو و کالاهای اساسی از اقدامات مجلس در فرایند تصویب بودجه‌ سنواتی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در نظر گرفتن منابع اختصاصی وام‌های قرض‌الحسنه برای ازدواج و فرزندآوری اقدام مهم دیگر مجلس در حوزه خانواده است. در خصوص وام‌های قرض الحسنه‌ ازدواج و فرزندآوری مجلس سرجمع منابع مربوطه (حداقل ۳۵۰ هزار میلیارد تومان) و مبلغ سرانه وام را به نحوی درنظر گرفت تا به تمامی متقاضیان درصف‌های وام ازدواج و فرزندآوری پاسخ داده شود.

قالیباف گفت: حمایت‌های مجلس از سربازان و افزایش حقوق این عزیزان که از مجلس یازدهم آغاز شده بود دربودجه ۱۴۰۴ ادامه یافت و حقوق سربازان با توجه به خدمت در مناطق عملیاتی و وضعیت تأهل، از ۶۰ تا ۹۰ درصد حداقل حقوق تعیین شد.

رئیس قوه مقننه عنوان کرد: در راستای اجرای تکلیف سیاست های‌ کلی برنامه هفتم مبنی بر تادیه بدهی‌های دولت، اختصاص اعتبار به سازمان تامین اجتماعی به منظور پرداخت مطالبات این سازمان، درنظر گرفتن سازوکارهای اجرایی جهت تسویه‌ مطالبات سایر بخش‌ها به ویژه پیمانکاران ‌و سرمایه‌گذاران بخش‌ خصوصی، تامین ‌اعتبار پرداخت ‌مطالبات ‌دانشگاه‌های علوم پزشکی در دستور کار مجلس قرار گرفت.

قالیباف گفت: در حوزه تامین مالی رشد و مسائل زیربنایی و زیرساختی نیز حمایت از کشاورزی و محیط زیست و توجه ویژه به طرح‌های عمرانی آب و خاک از دیگر محورهای مورد توجه مجلس بود و با توجه به مساله‌ ناترازی انرژی به عنوان یکی از مهمترین مسائل کشور، تامین منابع مورد نیاز برای حساب بهینه‌سازی انرژی و گواهی‌های صرفه‌جویی ‌انرژی در اولویت قرارگرفت.

وی افزود: همچنین درراستای‌ مدیریت راهبردی انرژی دولت مکلف به تسریع در تشکیل سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی شد.

رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه در جهت بهبود تامین مالی و اصلاح ناترازی شبکه بانکی، مجلس افزایش سرمایه بانک‌های دولتی به میزان ۲۰۰هزار میلیارد تومان و سیال سازی بدهی های دولت به شبکه بانکی را تصویب کرد، ادامه داد: باید این ‌نکته را در نظر گرفت که مرحله اصلی بودجه‌ ریزی، هدایت اعتبارات‌ بودجه در راستای اهداف و اولویت های برنامه‌ پیشرفت کشور است و این موضوع در برنامه هفتم نیز مورد تاکید قرار گرفته بود.

وی گفت: بر این اساس در مصوبه مجلس دولت مکلف شد اعتبارات لازم برای دستگاه‌های ‌اجرایی دربخش دوم بودجه را درقالب برنامه‌های اجرایی و اهداف کمی مرتبط با آنها ارائه کند و این برنامه‌ها مبنای پرداخت و همچنین نظارت دیوان محاسبات قرارگیرد.

وی تصریح کرد: مجلس در فرایند بررسی مرحله دوم بودجه ۱۴۰۴ با محوریت کمیسیون‌های تخصصی با درنظر گرفتن سقف بودجه‌ هر حوزه، تمرکز خود را به بررسی برنامه های دستگاه های اجرایی و ارزیابی میزان انطباق آنها با ضرورت‌ها و اولویت‌های کشور که در برنامه هفتم منعکس شده است قرار خواهد داد.

کد خبر 78467

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 0 =