به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز؛ براساس صورتهای مالی منتشر شده و مورد تایید وزارت اقتصاد در سال ۱۴۰۲، «بانک توسعه صادرات ایران»، از بین ۲۷ بانک کشور با ۱۶.۷ درصد ، بهترین عملکرد را در شاخص کفایت سرمایه داشته است.
داده های منتشر شده حکایت از این دارد که میانگین کفایت سرمایه ۷ بانک دولتی برابر با ۶.۴ درصد است و در این میان بانک توسعه صادرات ایران با ۱۶.۷ درصد، بهترین وضعیت را در این شاخص دارد. گفتنی است؛ بانک های « مسکن» با ۹.۸ درصد، «پست بانک» با ۸ درصد، «توسعه تعاون» با ۵.۹ درصد «کشاورزی» با ۵ درصد و «صنعت و معدن با ۴.۵ درصد در رتبه های دوم تا ششم قرار دارند.
این گزارش میافزاید؛ در بخشی از ماده ۷ قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران شاخص کفایت سرمایه موسسات اعتباری حداقل ۸ درصد تعیین شده است. کفایت سرمایه یکی از نسبت های سنجش سلامت عملکرد و ثبات مالی موسسههای مالی و بانک هاست که کمیته بال در سال ۱۹۸۸ به بانک های دنیا معرفی کرد.
کفایت سرمایه، شاخصی ضروری برای ایفاء تعهدات و سودآوری بانک ها در نهادهای مالی محسوب میشود که از تقسیم سرمایه پایه به مجموع دارایی های موزون شده به ضرایب ریسک، بر حسب درصد حاصل می شود.
یادآور می شود، یکی از الزامات همکاری بانک های بینالمللی با بانک های ایرانی برخورداری بانکهای کشور از حداقل کفایت سرمایه است؛ نسبتی که در ایران ۸ درصد و در بانکهای بینالمللی ۱۲ درصد است.
نظر شما