صادرات ۳ میلیارد دلاری محصولات باغی به ۱۰۰ کشور

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از ۶ میلیارد دلار درآمد ارزی بخش کشاورزی کشور، نزدیک به سه میلیارد دلار متعلق به محصولات بخش کشاورزی است که به بیش از ۱۰۰ کشور دنیا صادر می‌شود.

به گزارش اگزیم نیوز از وزارت جهاد کشاورزی، «محمد مهدی برومندی» در نشستی درباره تولیدات و صادرات محصولات باغی کشور افزود: باغبانی یک زیربخش بسیار مهم در کشاورزی ایران است که از اهمیت زیادی برخوردار است، ما با حدود سه میلیون هکتار باغات در کشور نزدیک به ۲۶ میلیون تن انواع محصولات باغبانی را تولید می‌کنیم، ۲۸ هزار هکتار نیز سطح گلخانه‌ها و حدود ۲۹۰ هزار هکتار از اراضی کشور تحت کشت گیاهان دارویی است.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در تولید همه میوه‌ها به جز چهار میوه گرمسیری موز، آناناس، نارگیل و انبه خودکفا هستیم، اظهار داشت: در این چهار میوه تولید داریم اما تکافوی نیاز داخلی را نمی‌دهد و باید واردات انجام شود. همچنین به دلیل این که در سایر میوه‌ها و محصولات تولید مازاد بر مصرف داریم، محصولات تولیدی در سبد صادرات کشور قرار می‌گیرد.

وی به درآمد ارزی بسیار خوب از حوزه صادرات محصولات باغبانی کشور اشاره کرد و گفت: حدود ۴۷ درصد ارزش صادرات محصولات کشاورزی کشور متعلق به حوزه باغبانی است، یعنی از حدود ۶ میلیارد دلار درآمد ارزی بخش کشاورزی ۲.۹ تا سه میلیارد دلار متعلق به محصولات باغبانی است که صادر می‌شود.

به گفته این مقام مسئول، علاوه بر تامین نیاز ۸۵ میلیون نفر جمعیت به علاوه چند میلیون مهاجر که در کشور زندگی می‌کنند، سالانه حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن تا سه میلیون تن انواع محصولات باغبانی را به بیش از ۱۰۰ کشور دنیا صادر می‌کنیم.

برومندی اضافه کرد: ایران جزو کشورهایی است که کمترین سموم و کودهای شیمیایی را در دنیا استفاده می‌کند، متوسط مصرف سم در هر هکتار در دنیا بیش از ۲.۵ کیلو یا ۲.۵ لیتر در هر هکتار هست که ما کمتر از یک لیتر مصرف می‌کنیم، در مصرف کود نیز جزو آخرین کشورها هستیم حتی دچار کم‌مصرفی هم هستیم. سوریه، مراکش و ایران جزو کشورهایی هستند که کمترین مصرف کود شیمیایی را دارند پس اطمینان می‌دهم که محصولات باغی کشور سالم است.

وی ادامه‌داد: در استان‌های شمالی از جمله مازندران که قطب تولید مرکبات کشور است سالانه سه میلیون تن محصولات مرکبات اعم از پرتقال، نارنگی و کیوی تولید می‌شود، در کیوی رتبه چهارم دنیا هستیم، اما با آفت مگس میوه مدیترانه در خطه شمال کشور مواجهیم که برخی سال‌ها خسارات جبران‌ناپذیری را به بخش کشاورزی و بخصوص حوزه باغبانی کشور وارد می‌کند. امسال با برگزاری جلسات ماهانه با جهاد کشاورزی استان مازندران در این خصوص، امسال کمترین آسیب را در حوزه مگس مدیترانه‌ای داریم.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ما با یک آفت بسیار خطرناک دیگری هم در جنوب کشور مواجهیم، در ۱۴ استان کشور خرما تولید می‌شود، سوسک سرخرطومی حنایی که از سال ۱۳۶۹ وارد کشور شده، یکی از مشکلات جدی در تولید خرمای کشور است این سوسک بسیار خطرناک است و درختان زیر پانزده سال را هدف قرار می‌دهد. برای مقابله با این سوسک، ستاد ملی تشکیل دادیم و از ظرفیت نهادهای اجرایی هم کمک گرفتیم و مقابله بسیار خوبی شده است.

وی درباره وضعیت تولید نهال تصریح کرد: خصوصی‌ترین بخش اقتصادی در ایران حوزه کشاورزی است که سرمایه‌های مردم است و مردم نیز در توسعه آن مشارکت دارند.

برومندی به طرح کاشت یک میلیارد نهال اشاره کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه تلاش‌های زیادی انجام داده ولی با توجه به این که در حوزه باغبانی کشور حدود یک میلیون هکتار باغات غیراقتصادی (باغات درجه ۳) وجود دارد، هر سال اصلاح و احیای این باغات را در دستور کار داریم و در برخی مناطق که شرایط اقلیمی و بخصوص آب اجازه می‌دهد، می‌توانیم توسعه داشته باشیم.

وی ادامه داد: تولید نهال در بخش باغبانی کشور بر عهده بخش خصوصی است و سالانه بر اساس برنامه‌ای که توسط معاونت باغبانی طراحی می‌شود، نهال‌های مثمر دارای گواهی از موسسه تحقیقات بذر و نهال کشور تولید و در استان‌های مختلف در اختیار باغداران قرار می‌گیرد.

کد خبر 77630

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 8 =