به گزارش اگزیم نیوز، فرهاد شبیهی روز چهارشنبه در حاشیه ششمین همایش نیروگاههای تجدیدپذیر در جمع خبرنگاران درباره فرسودگی شبکه برق تهران و تدابیر لحاظ شده در این زمینه افزود: برق تهران یک شبکه بسیار فرسوده با طول عمر بسیار بالا است که یکی از پرظرفیتترین و پربارترین شبکههای برق کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: مدیریت این شبکه در زمان کنونی بسیار سخت است و امید است بتوان میزان تولید را افزایش داده تا بتوان بخشی از این ظرفیتها را پاسخ دهیم.
مدیرعامل برق تهران درباره برنامه نوسازی شبکه برق تهران، خاطرنشان کرد: برنامه نوسازی و رفع موانع در حوزه شبکه فرسوده هم در حوزه برق منطقهای و هم در شبکه توزیع را در دستور کار داریم و این برنامه به شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) اعلام شده است.
شبیهی گفت: سرمایهای که در برق منطقهای تهران برای این مسئله پیشبینی شده حدود ۲۱ همت در مرحله نخست است تا بتوان بخشی از شبکه فرسوده را اصلاح کرد.
وی درباره تدوین برنامه برای گذر از خاموشی در زمستان ادامه داد: چندین برنامه حیاتی برای گذر از خاموشی زمستان و تابستان پیشبینی شده است.
مدیرعامل برق منطقهای تهران خاطرنشان کرد: برنامهها و تدابیر شرکت برق منطقهای تهران برای تأمین برق واحدهای صنعتی و خانگی در فصل زمستان، به وزارت نیرو و توانیر اعلام شده تا در زمستان و تابستان سال آینده بتوان از محدودیتها عبور کرد و این مسئله منوط به این است که مشکلات صنعت برق نیز حل شود.
شبیهی درباره جزئیات احداث نخستین نیروگاه یک مگاواتی در غرب تهران، افزود: شرکت بینمنطقهای تهران در راستای توسعه تجدیدپذیرها برنامههایی را در دستور کار دارد و این موضوع نخستین گام این شرکت است، بحث استفاده از سرمایهگذاری خرد و مردمی باید ما را به این سمت ببرد تا در کل تهران از پتانسیلهای مردمی و خانههای مسکونی برای توسعه تجدیدپذیرها استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه باید انرژی تجدیدپذیر روی پشتبامها توسعه یابد گفت: به لحاظ محدودیتهایی که در تهران وجود دارد اکنون امکان توسعه انرژیهای تجدیدپذیر داخل تهران زیاد نیست؛ اما با استفاده از تکنیکها و روشهای نوین و سیستمهای مدرن میتوان همه ساختمانها را به این سمت برد.
مدیرعامل برق منطقهای تهران به لزوم توسعه انرژی خورشیدی در حوزههای مسکونی داخل کلانشهرها بهویژه تهران اشاره و افزود: پتانسیل بالایی برای این مسئله وجود دارد و میتوان بیش از ۲۰ تا ۳۰ هزار مگاوات را احداث کرد.
شبیهی با بیان اینکه سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق (ساتبا) احداث ۱۰ هزار مگاوات را پیشبینی کرده است، خاطرنشان کرد: در برق تهران ۱۴ هزار مگاوات پیکبار است و میتوانیم بخش عمده این نیاز را از این طریق پیشبینی کنیم، یک سهم قابلقبولی را باید شروع میکردیم که این اتفاق افتاده است.
سهم پایین تجدیدپذیرها در سبد انرژی تهران
وی گفت: در حال حاضر سهم تجدیدپذیرها در سبد انرژی تهران بسیار پایین است و لازم است سازوکارها تغییر کند، مدلهای جدیدی را تعریف کنیم تا اطمینان و اشتیاق کافی برای سرمایهگذاران ایجاد شود بهگونهای که از بازگشت سرمایه خود اطمینان داشته باشند.
مدیرعامل برق منطقهای تهران افزود: اکنون روی این موضوع کار میکنیم؛ اما برنامه اصلی رویکردی است که وزارت نیرو در حوزه صادرات دنبال میکند و امتیازاتی که به صادرکنندگان میدهد تا در این حوزه سرمایهگذاری کنند.
شبیهی در باره توسعه نیروگاه CHP و مولدهای تولید پراکنده در تهران، ادامه داد: تلاش شده تا استفاده از CHP در مراکز مصرف توسعه پیدا کند، سال گذشته در برق منطقهای تهران نزدیک ۳۰۰ مگاوات در حوزه CHP , DG تولید داشتیم.
وی افزود: این موضوع را با شرکتهای مختلف مانند مپنا و سایر شرکتهای بخش خصوصی دنبال میکنیم تا از ظرفیتهای آنها استفاده کنیم، موانعی وجود دارد، سوخت این بخش گاز و گازوئیل است.
مشکلی برای تأمین برق مترو نداریم
شبیهی در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایرنا که برق منطقهای تهران مشکلی برای تأمین برق مترو ندارد، گفت: تاکنون توانستیم برق مترو را تأمین کنیم و دوستان ما در مترو نیز همکاری لازم را با ما دارند.
استفاده ۹۰ درصدی از گاز برای تولید برق در تهران
وی با بیان اینکه همه تلاش ما این است که در تهران از ظرفیت سوخت گاز استفاده کنیم، ادامه داد: نیروگاههای فرسودهای در تهران وجود دارد، نیروگاه بعثت، ری، منتظر القائم و دماوند در تهران فعال هستند و همه تلاش ما این است که با توجه به اینکه تهران از نظر آلایندگی مسائل خاصی را دنبال میکند بتوانیم از سوخت گاز استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران با اشاره به محدودیتهای تولید گاز در کشور، گفت: با همکاری همکارانمان در صنعت گاز تاکنون تلاش کردیم از گاز به نحو مناسبی استفاده کنیم بهطوریکه بیش از ۹۰ درصد در تهران از سوخت گاز برای تولید برق استفاده میشود.
نظر شما