رییس اتاق مشترک ایران و ایتالیا گفت: اگر نگاه سیاسی از حوزه های اقتصادی و تجارت برداشته نشود، به جای توسعه و ارتقا این حوزه عقبگردهای معاملاتی خواهیم داشت. احمد پورفلاح، رییس اتاق مشترک ایران و ایتالیا به انتظار صادرکنندگان از دولت اشاره کرد و گفت: صادرکنندگان تا کنون توقع خاصی از دولت نداشته اند، اگر دولت قصد ندارد دست صادرکنندگان را بگیرد بهتر است که عرصه را بیش از این ها برایشان تنگ نکند، صادرکنندگان تا کنون نتوانسته اند فعالیتی چشمگیر داشته باشند که علت اصلی آن دخالت های بیش از اندازه دولت در امور بخش خصوصی بوده است.
این عضو اتاق بازرگانی افزود: از سوی دیگر نباید همه مشکلات بخش های اقتصادی و صادرات را بر گردن دولت بیاندازیم، به طور مثال طی چند سال اخیر اعمال تحریم موضوعی نبود که از سوی دولت یا بخش خصوصی ایجاد ودر هفته دولت هم این موضوع برطرف شود در کنارانتقادات وارده به برخی عملکردهای دولت باید نقاط مثبت را هم در نظر گرفت.
وی با تاکید بر اینکه نگاه صرفا سیاسی به موضوعات اقتصادی اشتباه است، اظهار کرد: برای توسعه اقتصادی نباید به موضوعات، معاملات و ارتباطات اقتصادی، نگاهی سیاسی داشت، درست است که مسائل اقتصادی و سیاسی توام با یکدیگر هستند اما می توان تا حدودی این دو موضوع را تفکیک کرد. بنابراین اگر نگاه صرفا سیاسی به همه موضوعات نداشته باشیم موفقیت های بیشتری کسب خواهیم کرد.
پورفلاح در خصوص مشوق های صادراتی بیان کرد: متاسفانه طی چند سال اخیر مشوق های صادراتی تنها جنبه تبلیغاتی داشته اند، در صورتی که با اجرایی شدن واقعی این مشوق ها می توان کمی فضای صادرات را بهبود بخشید. از سوی دیگر نرخ ارز دستوری هم مانع از شفاف سازی درامورمعاملات می شود که حس رقابت را از بین می برد.
رییس اتاق مشترک ایران و ایتالیا ادامه داد:از سوی دیگر زمانی که ارزش پول یک کشور افت پیدا می کند ناخودآگاه تورم ایجاد می شود با این اوصاف اقتصاد کشور مدتی است که با تورم و رکود شدید دست و پنجه نرم می کند که این موضوع اجازه مانور به صادرکنندگان نمیدهد. این عضو اتاق بازرگانی صادرکنندگان را سرباز دفاع وطن در حوزه تجارت بین الملل عنوان کرد و گفت: صادرکنندگان برای برند سازی یک کالا کشور و بالا بردن نام کشور در بازارهای جهانی سرباز دفاع از وطن هستند بنابراین نیازمند نگاه ویژه و حمایت های دولت هستند، زمانی که صادرات توسعه می یابد و واردات کنترل می شود نشانه آن است که اقتصاد کشور با ثبات قابل قبولی همراه شده بنابراین با توجه به برنامه ششم توسعه بهتر است برنامه های راهبردی در این زمینه داشته باشیم.
پور فلاح در پایان ظرفیت کشور را بالاتر از ظرفیت فعلی دانست و خاطرنشان کرد: کشور ما پتانسیلی بیش از 45 میلیارد دلار معامله دارد به طوری که میتوان با حمایت از تولیدات داخلی و صادرکنندگان رقم صادرات کالا را 2 برابر واردات کرد.
نظر شما