رفع ناترازی انرژی شاه‌کلید حل مشکلات کشور/ کاهش ۲۰درصدی مصرف با بهینه‌سازی

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: با رفع ناترازی انرژی در کشور می‌توانیم حامل‌های انرژی را صادر کنیم که برای کشور ارزآوری خواهد داشت و کسری‌های بودجه و منابع را تامین می‌کند؛ در نتیجه اقتصاد پویا و رضایت‌مندی اجتماعی در کشور افزایش می‌یابد.

به گزارش اگزیم نیوز، غلامرضا دهقان ناصرآبادی روز دوشنبه در گفت‌وگویی با اشاره به تشدید ناترازی انرژی در کشور اظهار داشت: ناترازی انرژی یک واقعیت است، به طوری که در حوزه گاز متوسط میانگین ناترازی در طول سال ۱۳۲ میلیون متر مکعب و در اوج مصرف، ناترازی به ۳۱۵ میلیون متر مکعب در روز می‌رسد که سبب قطعی گاز صنایع و همچنین قطع گاز صادراتی می‌شود و ارزآوری کشور را با مشکل روبرو می‌کند.

این نماینده مجلس ادامه داد: در زمینه برق نیز ناتراز هستیم و با توجه به این که صنعت برق کشور به شدت وابسته به گاز و سوخت‌های فسیلی بوده و همچنین فرسودگی واحدهای نیروگاهی و خطوط انتقال، شاهد کاهش راندمان و هدررفت انرژی بوده که نتیجه آن تشدید ناترازی انرژی است.

وی تاکید کرد: در بنزین نیز این ناترازی غیرقابل انکار است، زیرا دولت گذشته عملکرد مناسبی در افزایش تولید و ساخت پالایشگاه نداشت؛ لذا در بخش تولید بنزین اقدام موثری صورت نگرفت و در بخش مصرف نیز به علت عدم توسعه حمل و نقل عمومی و عدم استفاده از خودروهای استاندارد و همچنین اسقاط نکردن خودروهای فرسوده باعث شد که این ناترازی رقم بخورد.

می‌توانیم سالانه ۴۰ میلیارد دلار بنزین صادر کنیم

دهقان ناصرآبادی گفت: به علت ناترازی گاز، نیروگاه‌ها مجبورند گازوئیل یا مازوت مصرف کنند و طبق گزارش شرکت ملی پالایش و بخش فرآورده‌های نفتی در ۲۹ماهه اول دولت سیزدهم حدود ۶میلیارد لیتر گازوئیل و مازوت استفاده شد که اگر ناترازی گاز نداشتیم می‌توانستیم این مقدار گازوئیل و مازوت را صادر کنیم که ۴ میلیارد دلار ارز برای کشور بود.

این نماینده مردم در مجلس تصریح کرد: همچنین خودروهای غیراستاندارد روزانه بیش از ۴۰ میلیون لیتر بنزین بیشتر مصرف می‌کنند؛ اگر خودروها استاندارد شود، می‌توان ناترازی بنزین را حل کرد و دوباره به صادرکننده بنزین تبدیل شویم و سالانه ۴۰ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور داشته باشیم.

وی با اشاره به اولویت مجلس در پیگیری بهینه‌سازی در مجلس گفت: متاسفانه در دو دهه اخیر خطای بزرگی شکل گرفت و ما از بهینه‌سازی مصرف انرژی فاصله گرفتیم؛ همین موضوع سبب شد که میانگین شدت انرژی کشور به نسبت کشورهای پیشرو در جهان، ۳ تا ۴ برابر باشد. بر اساس قانون برنامه هفتم، سازمانی تحت عنوان سازمان بهینه‌سازی و مدیریت مصرف انرژی پیش‌بینی شده که در مجلس آتی قصد داریم آن را پی‌ریزی کنیم.

دهقان ادامه داد: قصد داریم در مجلس دوازدهم با اتخاذ به سیاست‌های غیرقیمتی نظیر نوسازی خطوط انتقال برق و گاز، نوسازی کولرها و بخاری‌ها، تنوع‌بخشی به سبد سوخت و با اتخاذ سیاست‌های قیمت‌گذاری پلکانی، مصرف انرژی را کنترل کنیم. تعرفه‌گذاری پلکانی به ما کمک می‌کند جلوی مصرف بی‌رویه پرمصرف‌ها به خصوص در زمان پیک مصرف گرفته شود.

کاهش چشمگیر مصرف انرژی با بهینه‌سازی

نماینده مجلس با اشاره به کاهش مصرف انرژی در صورت حرکت به سمت بهینه‌سازی، بیان داشت: با حرکت به سمت بهینه‌سازی، به راحتی می‌توانیم شاهد کاهش انرژی باشیم برای مثال، فردی که رتبه کنکور آن ۳۰ هزار است برای رسیدن به رتبه ۲۰ هزار، دو هفته درس بخواند کافی است که به این نقطه برسد؛ اما فردی که رتبه کنکور وی ۳۰۰ است برای رسیدن به ۳۰ شاید یک سال زمان نیاز داشته باشد؛ بنابراین با یک حرکت مدبرانه می‌توانیم به کاهش مصرف چشمگیر انرژی (۲۰ درصد) برسیم.

وی با اشاره به قانون هدفمندی یارانه‌ها ادامه داد: قانون هدفمندی یارانه قانون مترقی بود که برای رسیدن به راه‌حلی جامع و کامل در مسئله انرژی می‌توانیم از آن الگو بگیریم، همچنین باید سازوکارهای لازم برای ورود بخش خصوصی به حوزه تجدیدپذیرها را هموار کنیم تا بدین وسیله ناترازی انرژی اندکی بهبود یابد.

دهقان افزود: نکته دیگر توجه فشارافزایی پارس جنوبی است چنانچه ۷۰ درصد از گاز کشور وابسته به میدان پارس جنوبی است و بنابر نظر این کارشناسان اگر این میدان فشارافزایی نشود با کاهش تولید روبرو خواهد شد و علاوه بر آن نیز باید به میادین مشترک از جمله فرزاد A و B، اسفندیار و آرش نیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم. از جمله نکات مهم توجه به نیروی انسانی در این صنعت است و باید هم انگیزه و هم معیشت این قشر را تامین کنیم.

اقتصاد پویا با حل ناترازی

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم در پایان گفت: انرژی شاه‌کلید حل مشکلات کشور است؛ چنانچه ناترازی انرژی را حل کنیم؛ این موضوع سبب می‌شود که بتوانیم حامل‌های انرژی خود را صادر کنیم؛ صادرات انرژی برای ما ارزآوری خواهد داشت و این ارزآوری کسری‌های بودجه و اعتبارات ما را جبران می‌کند و نتیجه آن اقتصاد پویا و افزایش رضایت‌مندی اجتماعی در کشور خواهد بود؛ بنابراین با توجه به منابع هیدروکربوری در ایران باید از این منابع استفاده کرد و با استفاده از ابزار انرژی گام بلندی را در راستای تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردمی برداشت.

کد خبر 73946

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 11 =