به گزارش روز پنجشنبه اگزیم نیوز، «رمضان بهرامی» در گفتوگویی درباره برگزاری ششمین نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ تهران افزود: در دولت سیزدهم شاهد فصل جدیدی از ارتباطات و تعاملات سیاسی و اقتصادی بین ایران و ترکمنستان هستیم و در ماههای آینده به طور قطع این شرایط بهبود بیشتری خواهد یافت.
وی اضافهکرد: امسال برای نخستین بار پس از مدتها «مرگن گوردوف» رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ترکمنستان که در کابینه این کشور جایگاه وزیر را دارد به همراه یک هیات بلندپایه تجاری به ایران آمد و از ششمین نمایشگاه اکسپو بازدید کرد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان با اشاره به اینکه تبادلات تجاری بین دو کشور بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیون دلار است، تصریح کرد: بخش عمده محصولات صادراتی ایران به ترکمنستان انواع میوهجات است که این کشور میتواند مصرفکننده سایر محصولات کشاورزی از ایران نیز باشد.
وی اظهار داشت: با توجه به بازدید از نمایشگاه اکسپوی تهران مقرر شد که ترکمنستان بتواند علاوه بر میوه، محصولات فلزی، آهن، مصالح و لوازم ساختمانی، مواد لبنی، مواد غذایی، پلاستیک و کالاهایی در بحث پیمانکاری و مواد معدنی از ایران تامین کند.
بهرامی با بیان اینکه سفرهای وزرا و روسای جمهوری به کشورهای یکدیگر، نشاندهنده روابط خوب بین کشورهاست و فصل جدیدی در روابط تجاری بین بازرگانان و تجار ایجاد کرده است، گفت: در گذشته گوشت مرغ و سایر محصولات دیگر به ترکمنستان صادر میشد، اما تعلل در صادرات یا تصمیمگیریهای خلقالساعه و توقف ناگهانی صادرات، باعث شد ما این موقعیتها را از دست بدهیم و کشورهای دیگر جایگزین ما در بازار این کشور همسایه شوند.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان افزود: در طول چهار تا پنج سال گذشته تجارت بین ایران و ترکمنستان سالیانه بین ۱۳۰ تا ۴۵۰ میلیون دلار بوده است که این امر نشان دهنده ناپایداری این بازار تجاری است.
وی با بیان اینکه اکسپو ویترینی برای ادامه فعالیتهای تجاری است، گفت: به نظر میرسد برای عملیاتی شدن اکسپو باید وزرای کشورها وارد عمل شوند تا با حمایتهای دولتی خود از تصمیمگیریهای خلقالساعه برای تبادلات تجاری خودداری کنند.
بهرامی، تعلل و توقف در صادرات محصولات کشاورزی را برای تجار و بازرگانان ایرانی مخرب دانست و اظهار داشت: تعرفهگذاری برای محصولات کشاورزی مناسب است، اما این تعرفهگذاری و برخی بخشنامهها نباید ضربهای به صادرات کشور بزند.
بخشنامههای خلقالساعه مانع تاثیرگذاری تلاشهای دولت در توسعه روابط تجاری
وی بر این باور است که با اتمام اکسپو، تازه کار تجار و بازرگانان کشور ما شروع میشود؛ بنابراین از مسوولان میخواهیم با ممانعت از صدور بخشنامههای خلقالساعه اقدامات دولت را برای حفظ روابط تجاری با دیگر کشورها به هدر ندهند.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان گفت: در سفر مرگن گوردوف رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ترکمنستان به ایران و بازدید از ششمین نمایشگاه اکسپو ۱۴۰۳ قرار شد برخی مشکلات تجار و بازرگانان دو کشور در زمینه ویزا، ترانزیت کالا برطرف شود.
وی اضافه کرد: همچنین قرار شد مشکلات حوزه بازرگانی دو کشور در اتاقهای مشترک و اتاق بازرگانی ایران حل و فصل شود.
بهرامی معتقد است: برای اکسپو یک نسخه وجود دارد که دولت در کنار تجار و بازرگانان باشد و با پیگیری دیدارهای اخیر و ایجاد تفاهمنامههایی بین دو کشور خروجی این نمایشگاه، منتج به قراردادهای مناسب تجاری دو کشور شود.
فرصتی برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی به ترکمنستان
وی درباره برگزاری نمایشگاه تخصصی «ایراناگروفود» در ترکمنستان گفت: این نمایشگاه بزرگ شهریورماه در عشقآباد (پایتخت ترکمنستان) برگزار میشود که میتواند به توسعه روابط تجاری بین دو کشور کمک کند.
به گفته این مسوول، ترکمنستانیها برای اعلام حمایت و پشتیبانی نمایشگاه تخصصی ایران اگروفود ترکمنستان به تهران آمدند و برگزاری این نمایشگاه نشان دهنده عزم دو کشور و جذب و خواسته مخاطب ترکمنستانی است.
وی اضافه کرد: حضور تجار و بازرگانان ایرانی در ترکمنستان و همچنین دستگاههای مختلف و اتاقهای مشترک میتواند بازارهای جدیدی را برای کالاهای ایرانی فراهم کند.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان گفت: جلسات B To B اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان با حضور ۱۵۰ تاجر ترکمنستانی و جمعی از بازرگانان ایرانی از سراسر کشور در ۹ اردیبهشت در ساختمان جدید اتاق بازرگانی ایران برگزار شد که به نظر میرسد تا پایان سال ۱۴۰۳ یک تعامل تجاری خوب و یک جهش بسیار زیادی در زمینه مراودات تجاری بین دو کشور ایجاد شود.
ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران - اکسپو ۲۰۲۰۴، رویدادی برجسته و تاثیرگذار به عنوان یکی از معتبرترین نمایشگاههای بینالمللی در ایران، بستری منحصربهفرد برای تبادل فرهنگی تجاری و فناوری میان ایران و جهان است و این نمایشگاه به صورت سالیانه برگزار میشود.
نظر شما