تحرک صنایع مادر پابپای رشد اقتصادی ۴ درصدی

صندوق بین المللی پول پیش بینی کرد رشد اقتصادی ایران در سال جاری به ۴ درصد می رسد. کارشناسان می گویند صنایعی همچون فولاد و سیمان نیز در این نرخ رشد خواهند کرد

صندوق بین المللی پول در گزارشی رشد اقتصادی کشور را برای سال 95 رقمی در حدود 4 درصد پیش بینی و اعلام کرد این رشد در شرایطی محقق خواهد شد که نرخ رشد پس انداز و سرمایه گذاری در اقتصاد ملی کاهش و بیکاری در ایران افزایش می یابد. به این ترتیب باید گفت افزایش رشد اقتصادی از مسیرهایی جز رشد واقعی در اقتصاد ملی اتفاق خواهد افتاد. افزایش میزان و قیمت فروش نفت و یا رشد بهای ارز در سال جاری دو موضوعی هستند که امیدها به رشد بالاتر اقتصاد ملی را تقویت می کنند. در این بین تحریک تقاضا سیاستی است که به گفته اقتصاددانان مادامیکه در اقتصاد کشور اتفاق نیفتد نمی توان نسبت به رشد واقعی و پایدار در اقتصاد ملی امیدوار بود. بررسی های اگزیم نیوز نشان می دهند مولفه های بنیادی قوی برای خروج اقتصاد ایران از لاک رکودی خود وجود ندارد و اکثر موضوعاتی که به رشد اقتصادی منجر می شوند در عمل تحرک لازم را برای اقتصاد ملی ایجاد نمی کنند.

در این بین اما پیش بینی ها حکایت از آن دارند که بخش مسکن در سال 95 و از نیمه دوم آن با یک احتمال نسبتا قوی از رکود خارج می شود. از طرفی پروژه های عمرانی که امسال با حدود 25 درصد رشد روبرو هستند قادر خواهند بود به تحرک بخش هایی از جمله سیمان و فولاد منتهی شوند و به این ترتیب جریان خروج از رکود به بخش واقعی اقتصاد جریان یابد.    

در این رابطه سید محمد اتابک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران پیش بینی کرد که در سال جدید وضعیت بهتری برای صنایع کشور رقم بخورد و شرایط برای خروج از رکود مهیا شود.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صنعت سیمان می گوید: همانطور که سال جدید، سال بهتری برای تولید کشور پیش بینی شده است، انتظار می رود صنعت سیمان هم از شرایط دشواری که سال گذشته داشت، عبور کند.

وی که با پایگاه خبری اتاق تهران گفتگو کرده در مورد قیمت گذاری سیمان در سال جدید گفت: باید به میزان نرخ تورم و با توجه به افزایش هزینه های تولید سیمان، باید به قیمت محصول نهایی اضافه شود که در سال جدید این افزایش قیمت طبیعی است.

وی ادامه داد: طبق وعده ای که به فعالان صنعت سیمان داده شده، قرار است آنچه دولت بابت گاز سال 93 به صنایع سیمان بدهکار است، در اسل جدید پرداخت شود. امیدواریم این وعده عملی شود. با این شرایط پیش بینی می شود که در سال جدید شرایط بهتری در صنعت سیمان رقم بخورد. هرچند که برخی مشکلات در بخش صادرات همچنان پابرجاست چراکه کشور عراق به عنوان همسایه ایران و مقصد صادراتی سیمان با کاهش مصرف مواجه شده است.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صنعت سیمان در مورد افزایش موجودی انبار کارخانجات سیمان در سال گذشته، گفت: با توجه به تدبیر انجمن، روند افزایشی موجودی انبار متوقف شد و خواب کالا در انبارها کاهش پیدا کرد.

اتابک افزود: نگاه اصلی صنعتگران در حوزه سیمان و فولاد به بخش مسکن است که می تواند موتور محرک اصلی باشد. انتظار می رود دولت با سیاست گذاری در بخش مسکن، زمینه را برای خروج از رکود در این بخش فراهم کند. وزارت راه و شهرسازی قرار است که چنین سیاستی را دنبال کند اما هنوز اتفاقی در این بخش رخ نداده است. امیدواریم دولت به این موضوع توجه بیشتری نشان دهد تا در سال جدید مسکن از رکود خارج شود و این موتور محرک موجب به حرکت درآمدن صنایع توسعه ای کشور نظیر سیمان، فولاد و سایر صنایع ساختمانی شود.

 

تحرک فولاد پا به پای رشد اقتصادی کشور

در این میان اما مدیرعامل فولاد یزد و عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز معتقد است سال جاری سال پر نوسانی برای صنعت فولاد درعرصه داخلی و خارجی خواهد بود. او می گوید:« سال گذشته در تولید فولاد چه در سطح جهان و چه داخل با روند منفی رو به رو بودیم و این هم از نظر قیمت و هم سطح تقاضا اتفاق افتاد.»

بهادر احرامیان می گوید:« سال گذشته شاهد بودیم که تولید جهانی فولاد در حدود دو درصد افت داشته که بخش مهمی از آن به دلیل کاهش رشد جهانی و به خصوص رشد اقتصادی چین بوده است، علاوه براین در داخل نیز با افت تولید رو به رو بودیم البته هنوز آمارهای دقیق تولید فولاد منتشر نشده و باید منتظر باشیم اما برآوردهای من نشان می دهد که با یک کاهش حدود 4 درصدی در تولید رو به رو بوده ایم.»

او با بیان این که قطعا سال گذشته در تولید فولاد با رشد مواجه نبوده ایم، ادامه می دهد:« کاهش تولید را به خوبی با بررسی تقاضا و متورم شدن انبارها می توان متوجه شد و ما سال گذشته هم در قیمت و هم سطح تقاضا با یک سطح منفی رو به رو بودیم و روند منفی یک نواختی را تجربه کردیم.»

اما پیش بینی در سال جاری برای بازار فولاد چگونه خواهد بود؟ بهادر احرامیان در پاسخ به این سوال می گوید:« درسال جاری (95) به علل مختلف که بخشی از آن نیز به خارج از صنعت فولاد مرتبط است با نوسان رو به رو خواهد شد. توجه داشته باشید که تمام فاکتورهایی که در صنعت فولاد تاثیر گذار هستند در حال حاضر تاثیرات خود را گذاشته و بازیشان را کرده اند و در حال حاضر تنها عوامل بیرونی موثر هستند و این موضوع هم در داخل و هم در خارج وجود دارد.»

او با اشاره به این که این تاثیرات هم می تواند مثبت و هم منفی باشد، درباره علل می گوید:« در سطح بین المللی نرخ ارزهای بین المللی به خصوص ارز چین ( یوآن) و همچنین ارزش برابری دلار با ارزهای دیگر مانند برزیل و... روی تولید و قیمت فولاد تاثیر خواهند داشت و در داخل هم المان های اصلی که تاثیر می گذارند سیاسی خواهند بود ما در سالی قرار داریم که به انتخابات نزدیک می شویم و به نظر می رسد دولت ادامه همان سیاست زد تورمی خود را در پیش خواهد گرفت که نمی تواند چندان تحریک کننده تقاضا باشد علاوه بر این بحث دیگر بازار مسکن است که همیشه پیش ران بوده برای مصرف فولاد؛ و خب بازار مسکن ارتباط تنگاتنگی با شرایط بانک ها دارد و تا سیستم بانکی و شرایط بانک ها درست نشود به نظرم بازار مسکن تکانی نخواهد خورد.»  

کد خبر 7224

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 8 =