جبران عقب‌ماندگی رشد اقتصادی در دهه ۹۰ در دستور کار است

رییس سازمان ملی بهره‌وری گفت: در ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم در بخش‌های مختلف اقتصادی به رشد بیش از ۴.۳ درصد دست یافته‌ که رشد خوبی است.

به گزارش اگزیم نیوز، «میر سامان پیشوایی»صبح امروز(سه شنبه)در همایش بنگاه‌های اقتصادی برتر و بهره‌ور زیر مجموعه صندوق‌های بازنشستگی تابعه وزارت تعاون، افزود: رشد اقتصادی پایدار در کشور مساله مهمی است و دغدغه بسیاری از افراد رشد پایدار اقتصادی است.
وی با بیان اینکه متوسط رشد اقتصادی در دهه ۹۰ نزدیک به یک درصد و رشد بهره‌وری حدود ۰.۴ درصد بود، اظهار داشت: رشدهای مکرر منفی یا نزدیک به صفر باعث شد اثر آن را در سفره‌های مردم ببینیم، اما در ۲ سال گذشته عملکرد در بخش‌های مختلف این بوده که بیش از ۴.۳ رشد اقتصادی داشته‌ایم که رشد خوبی است، هر چند از ۸ درصدی که در برنامه‌های توسعه‌ای ترسیم شده هنوز عقب هستیم.
رییس سازمان ملی بهره‌وری تاکید کرد: رشد تولید در بنگاه‌های اقتصادی و جامعه از سه محل افزایش سرمایه موجودی سرمایه، افزایش اشتغال و نیروی کار و محل بهره‌وری است. در ۲ مورد نخست مساله منابع در میان است که اکنون وضعیت آن مشخص است. به همین دلیل تمام نگاه‌ها به حوزه بهره‌وری است. بهره‌وری ریشه در تدبیر و نوآوری دارد.
پیشوایی تصریح کرد: هر سال درخصوص نوآوری یک گزارش بین‌المللی منتشر می‌شود که اکنون رتبه ایران در میان کشورهای دیگر ۶۳ است. البته نسبت به سال‌های گذشته رشد داشته‌ایم. در این گزارش از این مساله صحبت می‌شود که یکی از علل رشد کشورها در حوزه اقتصاد، لوکوموتیو اقتصادی است که بنگاه‌های اقتصادی یکی از این لوکوموتیوها هستند. متاسفانه در ایران تنها نام یک شرکت اقتصادی به عنوان لوکوموتیو ایران ذکر شده در حالیکه برخی کشورها ۲۰۰ شرکت در این لیست دارند.
رییس سازمان ملی بهره‌وری افزود: پیشنهاد ما به وزارت تعاون این است که از زیرمجموعه‌های خود برنامه بخواهد تا بتوانیم به نتیجه برسیم. کاری که سازمان ملی بهره‌وری انجام می‌دهد، برنامه توانمندسازی و سنجش بهره‌وری شرکت‌ها است. اکنون شرکت‌های دولتی بالای ۵۰ درصد سهام، کارنامه بهره‌وری شفاف دارند.
وی در پایان تاکید کرد: روز اولی که این کار را در دولت انجام دادیم اطلاعات تمامی شرکت‌ها را در سامانه آینه بهره‌وری ایران قرار دادیم. رشد اقتصادی ۴.۳ درصدی که در دولت مردمی سیزدهم رخ داده، باید رشد خوبی داشته باشد تا بتوانیم مشکلاتی که در دهه ۹۰ به وجود آمده است را جبران کنیم.

کد خبر 72154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 4 =