به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز، حامد امینی مصلح آبادی، در خصوص اثرات عرضه شمش طلا در مرکز مبادله ایران اظهار داشت: یکی از مهمترین تاثیرات عرضه شمش طلا در این مرکز که تاکنون چندین مرحله آن را پشت سر گذاشتیم، شفافیت بخشیدن به این روند است که طبیعتا دسترسی به این سرمایه را برای تمامی مردم و فعالان اقتصادی بسیار راحت و ایمنتر میکند. بی تردید حراج شمش طلا به نفع تمامی کسانی است که به هر شکل، چه عادی و چه حرفهای در این حوزه فعالیت میکنند و سرمایه شان با این مساله در ارتباط مستقیم و غیر مستقیم است.
وی به استقبال صادرکنندگان از این طرح برای رفع تعهد ارزی با نرخ مطلوبتر اشاره کرد و گفت: قطعا اگر صادرکنندگان بتوانند ارز تخصیص یافته را با استفاده از شمش طلا، عرضه کرده و بازگردانند بهترین کمک به حوزه صادرات کشور تلقی خواهد شد. معتقدم یکی از بزرگترین مشکلات صادرکنندگان، بحث تعهد ارزی است که حتی باعث شده بسیاری از این فعالان اقتصادی از حوزه صادرات خارج شوند، اما حالا با روند استفاده از شمش طلا در این پروسه، میتوان امید فراوانی به رونق صادرات داشت.
نائب رئیس اتاق بازرگانی اراک افزود: البته تا جایی که من اطلاع دارم استفاده از طلا در رفع تعهدات ارزی فعلا در بخش صادرات محصولات کشاورزی است که امیدوارم صادرکنندگان دیگر کالاها نیز بتوانند از این موضوع منتفع شوند. قطعا با تعمیم دادن این روند به صادرات کالاهایی به غیر از گروه کشاورزی، تاثیرات مثبت بیشتری را در حوزه صادرات کشور، شاهد خواهیم بود.
این فعال اقتصادی به افزایش واردات طلا به کشور با اجرای چنین سیاستهایی از سوی بانک مرکزی اشاره کرد و افزود: زمانی که صادرکنندگان بتوانند، هم ارز و هم طلا وارد کشور کنند، ذخایر بانک مرکزی نیز تامین و تقویت خواهد شد. قطعا میتوان تاثیر مثبت آنرا در روند کاری تمامی فعالان این چرخه اقتصادی و مالی، مثبت و سازنده ارزیابی کرد.
امینی مصلح آبادی با تاکید بر تداوم اجرای این طرح گفت: زمانی که عرضه شمش طلا در مرکز مبادله به صورت مداوم و شفاف انجام شود، هم به روند صادرات کشور کمک کرده و هم صادرکننده میداند طلای وارداتی را کجا و به چه صورت عرضه کند. بدین ترتیب خرید و فروش طلا با حداقل ریسک و عواقب احتمالی صورت میپذیرد و توازن خوبی در عرضه و تقاضا ایجاد خواهد کرد.
عضو کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی ایران با مثبت ارزیابی کردن برنامهها و سیاستهای اخیر بانک مرکزی گفت: علاوه بر عرضه شمش طلا در مرکز مبادله ایران باید به انتشار گواهی سپرده توسط بانک مرکزی هم اشاره کرد که چندی پیش توانست در کنترل و مدیریت نوسانات بازار ارز به خوبی عمل کند و بازار را به ثبات برساند. از سوی دیگر نقدینگی هم به خوبی کنترل شد و بخش بزرگی از سرمایههای سرگردان مردم نیز به بازارهای مولد و مطمئن انتقال پیدا کرد.
وی در پایان به حراج سکه در مرکز مبادله ایران نیز اشاره کرد و گفت: حراجهای قبلی شمش طلا و همچنین سکه که امروز(۱۳ اسفند) در مرکز مبادله ایران عرضه میشود؛ دارای آثار مثبتی است که میتواند به کاهش حباب قیمتی و تعدیل نرخها در بازار کمک کند.
نظر شما