علی قنبری روز یکشنبه در گفتوگویی با اشاره به اینکه دلالان ارز با استفاده از شرایط سیاسی و تنشهای منطقهای به دنبال افزایش نرخ ارز و سودآوری به نفع خود هستند، اظهار داشت: در این موضوع شکی نیست که ارز هم مثل هر کالای دیگری مشخصا تابع عرضه و تقاضاست، بنابراین بخشی از قیمت ارز که در روال اقتصادی و به طور طبیعی افزایش یا کاهش مییابد را باید به موضوع عرضه ارز نسبت داد اما اگر دلیل اقتصادی نداشته باشد، قطعا کاذب است.
این اقتصاددان خاطرنشان کرد: قطع به یقین ثبات اقتصادی ایجاد شده توسط بانک مرکزی در ماههای اخیر در ثبات نرخ ارز موثر بوده است و کاهش نوسانات نرخ ارز بعد از بحرانهای منظقهای در کوتاه مدت نشان دهنده وجود ثبات و پایداری در اقتصاد کشور است و نشان میدهد مسیر مدیریت بازارها از جمه بازار ارز در وضعیت تعادل قابل قبولی قرار دارد.
وی معتقد است: علاوه بر مولفههای اقتصادی تاثیرگذار بر نرخ ارز، افزایش تنشهای منطقهای و سیاسی و افزایش نرخ انرژی که منجر به بالا رفتن نرخ تورم میشود در افزایش نرخ ارز تا حدی تاثیر گذار است چرا که هر گونه حادثه یا ناامنی و عدم ثبات در عرصه بین الملل به خودی خود منجر به از بین رفتن پایداری اقتصادی میشود.
قنبری یادآور شد: با اینکه کنشهای منطقهای و درگیریهای مختلف در عرصه بین الملل اثرات مستقیم و غیر مستقیمی روی اقتصاد به جا میگذارد، اما باید به این نکته توجه داشته باشیم در چنین رخدادهایی سر و کله دلالان برای بازارسازی و کسب سودهای کلان پیدا میشود.
وی افزود: تجربه ثابت کرده که دلالان در چنین شرایطی وضعیت را به نفع خود تغییر میدهند؛ یعنی تلاش میکنند تا با ایجاد هیجانهای کاذب از آب گِل آلود ماهی بگیرند؛ به همین دلیل هم باید به مردم ومتقاضیان ارز بخصوص کسانی که برای فعالیتهای غیر تجاری و صرفا سرمایهای ارز میخرند، هشدار داد.
این استاد اقتصاد در پایان گفت: دلالان با بزرگنمایی ناامنیها و تنشها به دنبال افزایش ناپایداری و بی ثباتی اقتصادی هستند به این خاطر بانک مرکزی هم باید به عنوان بازارساز اصلی وارد شود و نهادهای امنیتی نیز با دلالانی که منجر به تشویش و نگرانی جامعه در این حوزه میشوند برخورد کند.
نظر شما