به گزارش اگزیمنیوز، احسان خاندوزی امروز (سه شنبه)در آئین نکوداشت روز حسابدار با بیان این مطلب افزود: ۲۰ سال پیش باید تنظیمگری مالی صورت میگرفت اما به هر حال این موضوع را جدیت دنبال خواهیم کرد. پیشنویس لایحهای را آماده کردهایم که البته هنوز به دولت نرفته است.
وی خاطرنشان کرد: اگر سیاست گذاری را علم اتخاذ تصمیمهای درست در اداره کشور بدانیم برای این تصمیمهای درست و بهینه نیازمند اشراف دقیق و بهنگام از موقعیت کنونی در اقتصاد هستیم.
خاندوزی درباره ادغام مؤسسه نور در بانک ملی، گفت: وقتی هنوز وارد مجلس نشده بودیم از بانک مرکزی تماس میگرفتند که فلان مؤسسه وضعیت ناجوری دارد و اگر منحل نشود یا بهبود نیابد وضع بدتر میشود. در آن دوره اتفاقی نیفتاد ولی در این دوره رئیس جمهور دستور داد به این وضعیت رسیدگی شود که در نهایت وارد مراحل اجرایی شد.
وی افزود: اما تصویری که در بیرون شکل گرفته این است که گویا هزینهای از جیب ملت شده است که بانک ملی سپرده گذاران مؤسسه نور را گرفته و ضربهای وارد شده است. در حالی که سادهترین کار کارشناسی حاکی از این است که در متن این انحلال تمام ظرایف پیش بینی شده که چه داراییها به بانک ملی داده شود و بانک مرکزی چه اقداماتی کند تا بانک ملی دچار ناترازی نشود.
خاندوزی ادامه داد: چون تصویری درست ارائه نشد برای اقدامی که باید ۵ سال پیش صورت میگرفت و نشده بود جامعه این درک را دارد که در حال ایجاد خسارت به مردم هستیم و از جیب مردم به نفع عدهای پول خارج میشود و تصویرهای ساده انگارانه ای صورت میگیرد.
وی افزود: اگر فرق بین ناترازی دارایی-بدهی و درآمد- هزینه را برای جامعه تعریف کنیم این ابهامات صورت نمیگیرد.
وزیر اقتصاد اضافه کرد: به دلیل نساختن این تصویر که شاید محصول کم بودن سواد مالی در جامعه ماست امروز سطح تحلیل سطح مناسبی نیست و اگر این تصویر ساخته میشد قطعاً سطح بالاتر و عاقلانه تری بود و فضای افکار عمومی مردم آنقدر تحت تأثیر قرار نمیگرفت. اگر این تصویرسازی صورت نگیرد مردم قدر اتفاقاتی که در مجموعه حسابداری رخ میدهد را درک نمیکند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: این اشراف جز از طریق حسابداریهای جامع و مستقل میسر نمیشود و اساساً تا این گزارشگری مالی دقیق و درست نباشد برای سیاست گذار این فرصت را فراهم نمیکند که تصمیمات درست و به موقع را بگیرد.
وی با بیان اینکه گزارشگری مالی، شبکه عصبی اقتصاد است و حسابدار سازندگان این شبکه هستند، گفت: اگر شبکه عصبی به موقع پیام درست را برساند پیش از آنکه یک عضو به مرحله از کارافتادگی برسد در مورد آن عضو میتوان تصمیم درست را گرفت. بنابراین اگر گزارشگری ما به موقع اطلاعات را ندهد ممکن است بعد از ۱۰ سال با بخشهایی از اقتصاد مواجه شویم که سالهاست دچار مشکل هستند و ما اطلاعی از آنها نداشتهایم و در این زمان با بنگاههای ورشکسته مواجه میشویم. از این رو مجموعه حسابداری اهمیت بسیار بالایی برای اقتصاد ایران دارد.
خاندوزی اضافه کرد: آمادگی این را داریم که برای اثربخشی بیشتر زنجیره گزارشگری مالی به جهت ارائه تصویرهای واقعی، اطلاعات درست و سیاستهای بهنگام کمک کنیم البته تاکنون هم اقداماتی را کردهایم. برای اصلاحات داخل زنجیره گزارشگری هم باید اقداماتی را انجام دهیم.
وزیر اقتصاد با اشاره به ضریب نفوذ گفت: این ضریب در تراز اقتصاد ایران جایگاه خود را پیدا نکرده و سیاست گذار هم نیازی به استفاده از ظرفیت ضریب نفوذ نداشته که باید این رویه اصلاح شود.
خاندوزی با بیان اینکه خروجی گزارشگری مالی باید یک خروجی مؤثری شود، افزود: مصادیق نر خشکنی ها چند برابر آن چیزی است که ما مطلع هستیم. بنابراین برنامه اقدام مشترک فی مابین وزارت اقتصاد و بازیگران حرفه حسابداری شروع خواهد شد تا اصلاحاتی در زمینه گزارشگری مالی و تنوع بخشی به خدمات صورت گیرد. همچنین نظام انگیزشی و ابزارهای هدایتی باید با کار گرفته شود تا اثربخشی حرفه حسابداری افزایش یابد.
وی درباره حکمرانی داخل حرفه گزارشگری نیز ادامه داد: اقتصاد، تجارت و مبادلات مالی در دو دهه اخیر به شدت شتاب گرفته و ما در این جهان پرشتاب باید بتوانیم گزارشگری مالی خود را متناسب با این شتاب ارتقا دهیم. امروز آیا با توجه به اینکه آنقدر اقتصاد جهان و ایران علی رغم همه فشارها باید به همان مناسبتهای گذشته پایبند باشیم؟ به عنوان مثال آیا باید همچنان به شرکتهای دولتی فشار بیاوریم که مجامع را زودتر و در مرداد ماه برگزار کنند؟ آیا این امکان نیست که با فناوریهای موجود در فاصله کوتاهی نسبت به پایان سال مالی این مجامع را برگزار کنیم؟
به گفته این مقام مسئول آنچه در دنیا انجام میشود با آنچه در ایران در حوزه گزارش گرمی رخ میدهد فاصله زیادی دارد.
خاندوزی با بیان اینکه بسیاری از بخشهای اقتصادی اعم از دولتی و خصوصی اساساً تصویر درستی از سامان دهی ندارند، گفت: چرا قانون گذار کشور بدون مشورت با گزارش گران مالی تصمیم نمیگیرد؟ با توجه به اطلاعاتی که دارید اگر شما طرف مشورت بودید میشد تصمیمات بهتری گرفت. کسی برای بهبود چهره گزارشگری مالی تلاش نمیکند.
نظر شما